ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 154 766
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте  ,искам да попитам дали становище от лекар ,който ми провежда операции всяка година ,ще послужи пред Телк ?
Би трябвало, да. Предполагам, че става въпрос не за становище, а за етапна епикриза. Ще си приложите копие от нея, към молбата  Peace

aemi , видях че са ти отговорили в другата тема  Simple Smile

# 166
  • Bulgaria
Пепи , дадоха ми написано на ръка становище от лекуващия лекар.Аз съм приложила всички епикризи при  предното ходене на Телк ,но явно не вършат толкова работа ,за съжаление.Явно трябва да си набавя и тази етапна епикриза .

# 167
Просто това становище да го прекръстят на етапна епикриза с актуална дата  Peace

# 168
  • Bulgaria
Много благодаря  Hug

# 169
Предстои  ни преосвидеталстване   в  телк  на дете  с аутизъм  моля  майките  от  Пловдив  да  се  включат  след  затваряне  на  специализирания  телк през  юли  2014  къде  вече  минават.

# 170
Предстои  ни преосвидеталстване   в  телк  на дете  с аутизъм  моля  майките  от  Пловдив  да  се  включат  след  затваряне  на  специализирания  телк през  юли  2014  къде  вече  минават.
Не съм от Пловдив, но след закриване на специализираните комисии в ТЕЛК ,явяването става в ТЕЛК в града ви пред комисия, в която трябва да има педиатър щом касае дете.

# 171
Благодаря  за    отговора  но  се  касае  за  дете  с аутизъм    пък  в  нашата телк   няма  детски  психиатър.

# 172
Имам следния въпрос: след поредно явяване на ТЕЛК( т.е. след преосведетелсване) подава ли се нещо в НОИ или те по служебен път си получават документите и след известно време излиза решение за размера на пенсията( който размер се променя в зависимост от дадените от комисията проценти)?

# 173
  • София
Благодаря  за    отговора  но  се  касае  за  дете  с аутизъм    пък  в  нашата телк   няма  детски  психиатър.
Позвънете в РКМЕ, може би оттам ще могат да Ви помогнат.

# 174
  • Mediterraneo
Имам следния въпрос: след поредно явяване на ТЕЛК( т.е. след преосведетелсване) подава ли се нещо в НОИ или те по служебен път си получават документите и след известно време излиза решение за размера на пенсията( който размер се променя в зависимост от дадените от комисията проценти)?

По служебен път отиват документите. Отнема им около 2-3 седмици  Tired

# 175
Благодря, Тарталета, и аз по спомен си мислех, че е така ( т.е., че не се носят специално някакви документи в НОИ след излизане на поредно решение на ТЕЛК), но понеже не бях сигурна дали наистина е така, затова попитах. Благодаря още веднъж!

# 176
  Здравейте,искам да попитам. Когато има решение от ТЕЛК  за една година и преди да е минала тази година бьде сменена диагнозата какво се прави? Само да кажа става вьпрос за дете. Благодаря!

# 177
Според мен, ако %-та ви е над 50, изчакайте да ви изтече годината и тогава с молбата за преосвидетелстване си подайте и новата епикриза /предполагам диагнозите, за които говорите са за един и същи проблем/. Но ако %-та ви е под 50, не се колебайте да си подадете документите за ново освидетелстване на база новата епикриза  Peace

# 178
Здравейте! Детето ми е с ТЕЛК, подадох молба в " Социални грижи" за изплащането на парите, в същото време ми се наложи да си сменя адреса, но личната карта все още не си я бях сменила. От мястото на новата адресна регистрация ми отказаха да ми приемат молбата и ми казаха, че се подава според адрес в личната карта. Отидох на стария адрес, пуснах молбата, като ги предупредих за смяната на адреса. След 1,5 месец се обаждам да разбера какво става, отговарят ми, че ми е отказано поради смяна на адреса. В същото време ми казват, че е минало повече от 3 мес от датата на ТЕЛКа и сега няма да ми изплатят парите с задна дата, което си е около 1500 лв. Какво да правя? Посъветвайте ми

# 179
Аз бих обжалвала отказа. Администрацията е била длъжна да изпрати молбата на компетентната администация, ако тя не е компетентра по местоживеенето, а не да отказва. Имат такова задължение по административно-процесуалния кодекс. Все пак са администрации в една институция, просто са отговорни за различна територия.. Но трябва да е до 14 дни от отказа. Иначе отказът влиза в сила.

Общи условия

Активация на акаунт