ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 154 749
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
А вие още в деня на вземане на решението ли си взехте ТЕЛК-а?

Лично аз не знам за промяна, но не ми се е и налагало да разбирам  Peace

# 151
Явихме се на 08.06 и си взехме решението на 12.06
Стария телк ни важи до 01.07.2015
може ли затова да не са го заверили?

# 152
По моите сметки, трябва да си го заверите най-рано на 26.06.
Щом стария ви ТЕЛК е до 01.07. то тогава вие по стария си ТЕЛК си взимате парите от социалните за юли месец. Целия юли ви е на разположение да си подадете наново документите в социалните за от август месец насетне  Peace

# 153
По моите сметки, трябва да си го заверите най-рано на 26.06.
Щом стария ви ТЕЛК е до 01.07. то тогава вие по стария си ТЕЛК си взимате парите от социалните за юли месец. Целия юли ви е на разположение да си подадете наново документите в социалните за от август месец насетне  Peace
Благодаря!   bouquet

# 154
Здравейте, детето ми е с диагностицирана астма с неалергичен компонент от миналия септември. Има епикриза от пулмолог и рецептурна книжка. Какви други документи са ми необходими за явяване на ТЕЛК? Предварително благодаря.

# 155
Ами първо си подайте молба за явяване пред ТЕЛК комисия, като си приложите епикризата, след което ще получите писмо кога, къде да се явите, а също така и какви документи още да подготвите. Успех  Peace

# 156
Здравейте,
Детето ми беше диспансеризирано с диагноза неалергична астма през 2012 година. Междувременно диагнозата от неалергична астма се промени на астма с алергичен компонент.
Миналата седмица се явихме за първи път на ТЕЛК. Съгласно решението, има 60% инвалидност. Като дата на инвалидизацията е посочена датата на входиране на документи в РКМЕ - март 2015 г.. Има ли смисъл да обжалвам датата на инвалидизация. Може ли това да повлияе върху процента на инвалидност? Коя комисия гледа тези жалби и колко най-много може да продължи във времето този процес.
Благодаря предварително за отделеното време!

Разбира се, че има смисъл да обжалвате датата на инвалидизация! Най-малко от датата на установяване на втората диагноза!!! Да не кажа, че и от първата!

Относно 14 дневсният срок, той важи от датата на връчване на ЕР на ТЕЛК! Т.е. това е срока в който може да обжалвате! Брои се от следвашия ден! Пояснявам: ако сте получили ЕР на ТЕЛК на 10 число на месеца (на ръка срещу подпис или по пощата), а датата на явяване и самто решение е от 5 дни по-рано, то се брои от следващия ден на датата на връчване на Решението. Т.е. от 11 число включително, в случая псоледния ден за обжалване е 24-ти! На 25-ти можете да го заверите в РКМЕ с гриф, че не се обжалва!

# 157

Относно 14 дневсният срок, той важи от датата на връчване на ЕР на ТЕЛК! Т.е. това е срока в който може да обжалвате! Брои се от следвашия ден! Пояснявам: ако сте получили ЕР на ТЕЛК на 10 число на месеца (на ръка срещу подпис или по пощата), а датата на явяване и самто решение е от 5 дни по-рано, то се брои от следващия ден на датата на връчване на Решението. Т.е. от 11 число включително, в случая псоледния ден за обжалване е 24-ти! На 25-ти можете да го заверите в РКМЕ с гриф, че не се обжалва!
Това заверяване в РКМЕ доколкото разбирам е зажължително и като че ли сравнително отскоро?А след  заверката, че не се обжалва, какво се прави?

# 158
Това задължително заверяване е от 2 години някъде /преди това, не са ми искали задължително заверка от социалните/. Питах защо така и ми беше обяснено, че е заради зачестилите към него момент фалшиви ТЕЛК решения, които се подават към Социала /тогава наистина имаше доста репортажи по ТВ за тези неща/.
След заверката, че не се обжалва се подават документи в Соц. грижи  Peace

# 159
  • София
В момента "прохождам" в сферата на ТЕЛК решенията, но да се включа за срока на заверката.

Моето ЕР е с дата 01.07.2015, заверката вече се прави след 30 - дневен срок. Днес на Иларион Макариополски ми казаха, че мога да заверя най-рано на 31.07. Има го и залепено над гишето. Изрично питах преди да прочета дали не е 14 дни след решението, не - вече е 30.

# 160
Моето ЕР е с дата 01.07.2015, заверката вече се прави след 30 - дневен срок. Днес на Иларион Макариополски ми казаха, че мога да заверя най-рано на 31.07. Има го и залепено над гишето. Изрично питах преди да прочета дали не е 14 дни след решението, не - вече е 30.
Тъй като пише "Моето " разбирам, че става въпрос за възрастен човек. А дали изрично пише, че и за децата е така?

# 161
  • София
Грешката е моя, породена от глупавия навик на майките да казват: Ние проходихме, на нас ни избива зъбче и т.н. ЕР е на малката ми дъщеря - 7г и 9м.

# 162
Аха, ясно. Благодаря ти   bouquet

# 163
  • Перник
Здравейте,

Предстои ни преосвидетелстване в ТЕЛК на 9.09.2015 Искат ни ЕМГ и преглед при детски невролог, днес минахме всичко. Как мислите, ще важи ли етапната епикриза и амбулаторния лист от днес или трябва да изваждам друга етапна епикриза непосредственно преди датата на явяване? Някой може ли да ми каже какъв е срока на тези документи? За ЕМГ знам, че е 1 година.

# 164
  • Bulgaria
Здравейте  ,искам да попитам дали становище от лекар ,който ми провежда операции всяка година ,ще послужи пред Телк ?

Общи условия

Активация на акаунт