ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 154 808
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,
Първо се извинявам, ако въпросът ми е обсъждан скоро..
Детенцето ми е с родова травма при раждането и от 3ти ден правим рехабилитация.  Март месец подадохме документи за Телк и все още нямаме покана. За наша радост добре се повлия от рехабилитацията и вече е доста добре. Сега е на 9 месеца. Попитахме лично в Телк преди месец какво се случва и ни казаха че до края на август ще ни пратят покана.. но не са. Сега съм решила да пусна питане до председателя, но не съм наясно какво точно да пише.. ако някой може да ми помогне, ще бъда много благодарна.
Здравейте
Както бях писала, ходих днес да ги питам какво става с нашата покана. Щях да припадна от отговора : "При такива деца, чакаме поне да станат на една година и тогава ги викаме... а и вие нищо не губите.. " #Crazy
 Толкова бях втрещенаа от отговора, че не знаех какво да кажа.. Измънках само, че такава практика не е упомената в закона... ама жената вече ми беше затворила вратата пред носа... и същ о така губя детски, защото не вземам никакви, а може да вземам двойни...😑
Чудя се какво да правя...
Да говоря ли с адвокат.? Или е рано? Да изчакам ли покана? Вие какво бихте направили?  Hug

# 211
И аз се втрещих от този нагъл отговор  Shocked. Не знам какво да те посъветвам. Може би пиши наистина до Председателя или до НЕЛК, за да могат да ти отговорят писменно. И ако отговора е същия тогава наистина консулт с адвокат - защото, ако реално процента, който ви дадат после е повече от 50 %, то вие наистина сега губите пари /детските/. Много шантава ситуация......, но не знам защо въобще и не ме учудва  Crazy

# 212
Разбрах, че всъщност тази жен е председател на Телк Shocked
А ако ни дадат по малко от 50%, въобще ще получим ли някакви пари?

# 213
Разбрах, че всъщност тази жен е председател на Телк Shocked
А ако ни дадат по малко от 50%, въобще ще получим ли някакви пари?
Аз мисля,че под 50% не изплащат пари,а относно това че по-късно ги викат децата към годинката е защото изчакват ако примерно за този период детето има подобрение и в крайна сметка да не го освидетелстват.Не се предавайте,търсете си правата!Успех!

# 214
Тзтзт.. децата, с подобни проблеми като нашия се повлияват най много до годинката... след това и колкото и рехабилитация да се прави.. не може да се постигне толкова...
Може ли да са такива.. все едно за мен си ги искам тези пари.. ами нали точно за рехабилитация се дават  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 215
  • Sofia
Здравейте,
моля за помощ, който има опит или познания да ми отговори....след 1 годишна борба за преосвидетелстване пред ТЕЛК, обжалвах решението на НЕЛК пред съда и за наша голяма радост го спечелих. Притеснявам се, как става изплащането на парите-решението на НЕЛК е от 01.2014 за срок от 3години, което не е влязло в сила, тъй като водихме дело. Официалното решение на съда ще е готово най-рано края на ноември или декември тази година. Кога влиза в сила това решение и какво е необходимо да направя, за да ми изплатят обезщетенията за 2014г или ги губя? Благодаря!  bouquet

# 216
  • София
Не трябва ли съдът да се произнесе какви обезщетения и за какъв период да бъдат изплатени?

# 217
В решението би следвало да бъде упоменато.

# 218
  • Sofia
В решението би следвало да бъде упоменато.

Нищо не беше споменато относно това на заседанието, за това се притеснявам...

# 219
  • София
В самото решение, което би трябвало да получиш и напечатано, трябва да е упоменато. Не пречи и да се консултираш с адвоката, който е водил делото.

# 220
Zdr interesyva me niakoi vidul li e delo za objalvane za di sled izteklia 14dneven srok za objalvane

# 221
Zdr, sled kolko vreme TELK  (dobrich) izprsta pokana za osvidetalstvane .  Sad
Stava vapros za saprugat mi, chakame pokana ot chetiri mesesa.

# 222
SvetlaD78  като минат законовите "до 3 месеца" с входящото номерче отивате там където сте подали документи и питате, много често писмата са изпратени и "загубени" по пътя. Ще ви кажат кога е датата. Късмет.

# 223
  • Sofia
Здравейте, отново....решението е готово и нищо не е упоменато, освен че отменя решението на НЕЛК и одобрява експертното решение на вещото лице с новите %-и. Адвокатът ми за съжаление няма опит с такива казуси и се притеснявам да не изпусна нещо.
Ще се радвам някой, който има опит да помогне...или най-малкото какво следва оттук нататък след като е излязло решението на съда....и съответно мине срока за обжалване

Благодаря ви предварително!  bouquet

# 224
Не мога да дам мнение по този казус  Tired. Но ми направи впечатление следното:
Адвокатът ми за съжаление няма опит с такива казуси...
Той за какво ви е адвокат и за какво му плащате хонорар. Неговата работа освен да ви представлява в съда е и да се запознае със съответни закони, наредби, практики на други колеги по точно такива въпроси. Какво излиза сега, че си плащате хонорара на адвоката и че трябва да му свършите работата ли  doh

Общи условия

Активация на акаунт