ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 155 003
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
SvetlaD78  като минат законовите "до 3 месеца" с входящото номерче отивате там където сте подали документи и питате, много често писмата са изпратени и "загубени" по пътя. Ще ви кажат кога е датата. Късмет.
Аз се обаждах по телефна, те ми казаха че сме много нетърпеливи и че до края на годината ще ни изпратят покана.
според вас това нормално ли е, трябвали да ходя на място да питам.
и според вас колко процента може  да вземе.
застойна сърдечна недостатъчност, метална аортна клапан, ануло пластика с пръстен на митрална клапа, заради аневризма и разширен аортен корен е сложен искуствен грефт с два байпаса, заради ритмично нарушение има срт-д батерия, атриално мъждене и трептение и др.

# 226
  • Sofia
Не мога да дам мнение по този казус  Tired. Но ми направи впечатление следното:
Адвокатът ми за съжаление няма опит с такива казуси...
Той за какво ви е адвокат и за какво му плащате хонорар. Неговата работа освен да ви представлява в съда е и да се запознае със съответни закони, наредби, практики на други колеги по точно такива въпроси. Какво излиза сега, че си плащате хонорара на адвоката и че трябва да му свършите работата ли  doh
Благодаря за загрижеността, че хвърлям пари на вятъра за адвокат, но нещата не стоят точно така - адвокатът ми се съгласи да помага за делото и да пише и да търчи до съда по приятелска линия, и дори повечето от нещата си ги вършех сама - т.е. аз сама ровех за казуси и пишех коментарите и т.н., а жената ми помагаше само за това да бъдат добре описани и входирани съответно в съда... платих не малка сума за 3 вещи лица и тъй като става въпрос за дете, все още се намират хора да "работят" за кауза, а не за пари.... Помолила съм жената, рови и търси, но защо да не потърся и второ мнение и който има желание да помогне?

# 227
  • в полите на Балкана
Може би може да помогнете на този потребител
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=883149.0;topicrefid=14

# 228
Здравейте! Да попитам и аз нещо: обжалвахме ЕР на ТЕЛК пред НЕЛК, но и там ни орязаха и съответно не заверих решението им в ТЕЛК. Въпреки, че не е заверено, то в сила ли е или мога да не чакам да изтече 3-годишния му срок и да подам молба за яввяване отново? Благодаря предварително!  bouquet
Поне при нас заверката служи най-вече за пред социални грижи, така че считам, че решението ви е в сила. Във връзка с второто питане - не е необходимо да изчаквате 3-годишния срок, ако имате нова епикриза, доказваща влошаване на състоянието на лицето. Подавате молба за преосвидетелстване на база новата епикриза  Peace
Здравейте ,аз съм майка на момченце родено с еквиноварусно стъпало.Имахме телк 1 та година 100 % и после го намалиха на 24 % за 3 години ....и аз като пълна овца приех мнението на комисията като чиста монета : Викам си ,още по- добре ,че на детето ми му няма нищо , но... нещата не стояха така. Всяка година ходи на рехабилитация и масажи в Момин проход и там постоянно ни питат ,защо не съм обжалвала , като се има предвид че малкия е почти на 4 г и още спи с ортези през ноща и си има доста разходи по заболяването. От две седмици се оплаква от болко в коляното и куца малко , та го заведохме при ортопеда който си го лекува и след прегледа док ни даде направление за преразглеждане на Телка и сега започвам от личната да събирам документи. Но питането ми е за изминалите 2 години без да му дадат и стотинка ,ако процентите са над 50 % ще му ги изплатят ли? (при него си е вродено и така си го пише в епикризата от раждането ).Сестра ми е държавен служител и е звъняла в РКМЕ и са и казали ,че изплащат до 3 г назад...

# 229
Изплащат до 3 години назад с първото решение, а Вашето първо решение е било 100%. Сега това ще Ви е трето решение /преосвидетелстване/. Трябвало е още след второто да обжалвате  Confused

# 230
Изплащат до 3 години назад с първото решение, а Вашето първо решение е било 100%. Сега това ще Ви е трето решение /преосвидетелстване/. Трябвало е още след второто да обжалвате  Confused
Така е , но късно осъзнах ,че много наивно съм подходила да не кажа и глупаво , но този му телк е от 01.06 .2013 та до 2016 г ... Според ортопеда ни веднагически да съм подавала документи след като има някъв вид влошаване. Питах дали няма да му се изплатят някакви пари назад ....Макар  че ,комисията за неговия проблем имам чувството че не са и чували за еквиноварус...Sad

# 231
Няма да ви платят  Confused. Само при първо освидетелстване плащат за период назад. При преосвидетелстване - не Crazy

# 232
Няма да ви платят  Confused. Само при първо освидетелстване плащат за период назад. При преосвидетелстване - не Crazy
много мерси , макар че логика на виждам .... Thinking

# 233
Логиката е, че за това време, в което не сте получавали, сте имали право да обжалвате, но вие не сте направили това. Ако бяхте обжалвали и ви качат %-та щяхте да си ги вземате тези пари за периода, за който сега става въпрос  Peace

# 234
  • Mediterraneo
Няма да изплатят пари назад, колкото и да не виждате логика и да не ви се вярва това, което казва Пепи.

# 235
Няма да изплатят пари назад, колкото и да не виждате логика и да не ви се вярва това, което казва Пепи.
Благодаря ви , разбрах за какво иде реч....грешката си е в мен ,а това че комисията си чакала подкупи от други "болни"...направо акъла ми не може да го асимилира.Ортопеда сега ни издаде някакво зелено направление в което е написал състоянието му и каза да се пробвам поне за останалия период от поне 2 г (през който ще спи с ортези през ноща) .Отивам към личната след малко пък каквото стане ...Simple Smile

# 236
  • София
Хайде и аз тук.
Дъщеря ми е с вродена катаракта-не едното око,по-лошия вариант и е след операция,сменена леща.
Преди операцията беша сляпа с това око,в момента не е ясно дали има зрение с него и 1%.
Минахме на ТЕЛК и решението е смешните 22%.
Изречението,което най-не мога да осмисля е:
"Предвид липсата на патологични промени в ЛО/ болно е ДО/ следва да се приеме,че зрението е нормално."

Питам се тия хора,по-точно бабичка,която дори не можа да прегледа детето,защото няма подход тя и ми крещеше -накарайте бебето да ми съдейства?!
Как не я е срам да напише,че човек с едно виждащо око е без проблеми със зрението!!!!!!!!!

а да и тези проценти са за 3 години.
Направо съм вбесена от безобразието в тази държава. Отвратена от тези нещастници. Заслужават си цялата мизерия,в която работят,даже им е малко!

Ще обжалваме. Няма да се дам.  Да им извадят по едно око и те да са с нормално зрение. Нещастници.

Последна редакция: вт, 15 дек 2015, 13:39 от magnet_for_happiness

# 237
Хайде и аз тук.
Дъщеря ми е с вродена катаракта-не едното око,по-лошия вариант и е след операция,сменена леща.
Преди операцията беша сляпа с това око,в момента не е ясно дали има зрение с него и 1%.
Минахме на ТЕЛК и решението е смешните 22%.
Изречението,което най-не мога да осмисля е:
"Предвид липсата на патологични промени в ЛО/ болно е ДО/ следва да се приеме,че зрението е нормално."

Питам се тия хора,по-точно бабичка,която дори не можа да прегледа детето,защото няма подход тя и ми крещеше -накарайте бебето да ми съдейства?!
Как не я е срам да напише,че човек с едно виждащо око е без проблеми със зрението!!!!!!!!!

а да и тези проценти са за 3 години.
Направо съм вбесена от безобразието в тази държава. Отвратена от тези нещастници. Заслужават си цялата мизерия,в която работят,даже им е малко!

Ще обжалваме. Няма да се дам.  Да им извадят по едно око и те да са с нормално зрение. Нещастници.
Съгласна съм на 100 % с казаното от Вас.Направо са ужасни тези тъй наречени комисии...даже според мен са и неграмотни и невежи... Rolling Eyes

# 238
  • София
Ама какви комисиИ??? Една бабичка-буквално- записа моите показания,като крещеше,че не е компютър и не може да пише бързо! После ОГЛЕДА детето. Никой друг не го е ОГЛЕЖДАЛ нито ПРЕГЛЕЖДАЛ.... Close

Освен безумния процент, датата на ИД е  датата на операцията, а заболяването е вродено.
Направо се чудя какви хора работят там,що за лекари,що за спецалисти,що са експерти са. За уволнение са до крак цялата банда мошеници. Явно чакат парички,е сега ще получат едни парички.

Да мъча детето да виси в оная мизерна дупка и те да се подиграят със състоянието му. #Cussing out
Дано ги сполети това ,което ни причиняват!

Последна редакция: вт, 15 дек 2015, 15:22 от magnet_for_happiness

# 239
Ама какви комисиИ??? Една бабичка-буквално- записа моите показания,като крещеше,че не е компютър и не може да пише бързо! После ОГЛЕДА детето. Никой друг не го е ОГЛЕЖДАЛ нито ПРЕГЛЕЖДАЛ.... Close

Освен безумния процент, датата на ИД е  датата на операцията, а заболяването е вродено.
Направо се чудя какви хора работят там,що за лекари,що за спецалисти,що са експерти са. За уволнение са до крак цялата банда мошеници. Явно чакат парички,е сега ще получат едни парички.

Да мъча детето да виси в оная мизерна дупка и те да се подиграят със състоянието му. #Cussing out
Дано ги сполети това ,което ни причиняват!
така е ...и при нас същото беше и никой не си направи труда да го опъне малко на стъпалата ,а камо ли да видят как ходи...Ама аз реших ,че щом ТЕ са решили да му намалят % значи е лека форма и не обжалвах .И сега пак ходене по мъките ,че положението изобщо не ни е толкова розово.Вие да не сте в 5 та градска  ?Чак не ми се стъпва там като се сетя колко са зле... Close

Общи условия

Активация на акаунт