ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 154 779
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
А от картотеката какво казват? Това за първо явяване ли е, или преосвидетелстване?

# 331
Имам нужда от малко помощ.Става въпрос за дете на моя приятелка което сега навърши 16.Детето е с ДЦП до сега имаше 100  процента с чужда помощ.Сега трябва да подават за преосвидетелстване,но от телк оказват да приемат документите. Искат документ за това че е под пълно запрещение. Това се вади от съда,води се дело бави се около 3 месеца,и струва около 700 лв. Някой сблъсквал ли се е с този проблем.

# 332
А от картотеката какво казват? Това за първо явяване ли е, или преосвидетелстване?
За първо явяване, ние питахме на служители от ТЕЛК комисията „ ами нашето досие е там„ показаха го.
Питахме кога ще идва поканата, те казаха че трябва да чакаме.
Имало е много ред.

# 333
Здравейте,
бях писала по-рано.Обжалвах решението на Телка ,пред Нелка, на дъщеря ми на 3,3 месеца.Нелка ни викаше октомври 2016 ,но с молба за по-ранно назначаване на комисия успяхме.Имаме решение от 27.05,100% с чужда помощ,взето на 31.05.
Искам да ви попитам,на 01.07 внесох документите в социални,кога да очаквам да ми изплатят парите,чакам си парите от задна дата 2013 г.?
на 07.07 подадох документи и за винетка ,днес бях близо и минах да проверя дали не е пристигнала,но ми казаха че като е за първи път телк,нямат четвъртия оригинал,които трябва да пристигне при тях и още няма,да проверя другата седмица?а бяха казали 10 дни,дано така да стане!
Казвам на всички борете се ,с много трудности,препятствия ,понякога сълзи..се успява..!

# 334
  • в Низината
За пръв път ще обжалвам решение на ТЕЛК и имам няколко въпроса.

1. Жалбата към НЕЛК по образец ли се подава и къде мога да го намеря?
2. Има ли регионални комисии на НЕЛК или го подавам към София?
3. Лично, по имейл или с куриер мога да я подам?
4. Ще викат ли детето на преглед или се произнасят само въз основа на жалбата и решението на ТЕЛКа?

Благодаря!

# 335
Жалбата е свободен текст. Подава се в картотеката на ТЕЛК в града ви. В жалбата настоявате за личен преглед на детето, ако държите на това.

# 336
и СЪЩО ИМАЙТЕ В ПРЕДВИД,ЧЕ ПОНЕ В СОФИЯ ОБЖАЛВАХ ФЕВРУАРИ,ВИКАХА МЕ СЛЕД 8 МЕСЕЦА..ПЪРВОНАЧАЛНО БЯХ СЪЖАЛИЛА ЧЕ СЪМ ОБЖАЛВАЛА!и това е за дечица,при  възрастните бил и по-дълъг периода.Много са натоварени "горките" комисии..
Нас не ни викаха с детето,а само аз носих оригинални документи..но аз обжалвах дата на инвалидизация ,а не %.

# 337
Няма промяна, 01.07.2015 чакаме на някой да му дойде кефа и да ни покани да излизаме пред ТЕЛК комисия  #2gunfire

# 338
Ние чакаме от 12.07. и днес се обадили на мъжа ми, че той обикновено ходи с децата по комисиите и му казали по телефона датата за явяване.Такова чудо досега не беше ни се случвало.

# 339
Когато се обжалва ТЕЛК пред НЕЛК задължително се "явяваме" в София нали?

# 340
Поканата за ТЕЛК на съпруга ми дойде„ ще бъди на другият месец.
Имам два въпроса:
1. Осигоровкити ги въстановихме до даване на Документите в ТЕЛК преди 16 месеца, преди излизане пред ТЕЛК трябвали да плащаме тези 16 месеца, ако ги платим след одобрен ТЕЛК можели да вземаме тези пари обратно. Някой вземали е тези пари които плащал след подаване докумети за ТЕЛК до докато излезе пред комисията.
2. В писмото има изследвания за кардиолог това е нормално, той е сърдечно опериран, без олаквания те иска изследвания от очен доктор това нормално ли е.

# 341
Нищо не разбрах  Crazy

# 342
Здравейте искам да ми помогнете с вземането на едно много важно решение за мен .На синът ми му беше открито заболяване което е вродено , много късно .По разрових се и разбрах , че е трябвало да бъде открито още при раждането , ако са му взели кръв .Оказа се обаче , че явно не са могли да го открият .Вредата е доста голяма ако се открие по късно .Та в този ред на мисли се чудя дали мога да осъдя болницата .Според вас възможно ли е , а към кой трябва да се обърна .Моля да ме посъветвате .Благодаря ви предварително .

# 343
Първото, което ми идва веднага на ум да ви питам е: Имало ли е някакви индикации още в началото, че детето го има това заболяване, че лекарите да се усъмнят и да вземат проба за изследване. Защото ако не.... тогава на какво основание ще ги съдите?
Иначе като майка ви разбирам и мога да ви пратя голяма прегръдка  Hug - имайте сили и гледайте настоящето и бъдещето. Някой път няма смисъл от гледане назад  Confused

# 344
Ами тогава да попитам така, здравните осигоровките ни са платени до 06.2015 г. , ние сме дали документи в РКМЕ за ТЕЛК на  01.07.2015 , минаха 16 месеца и едва сега ни поканиха на комисия.(за ноември 2016)
Сега за да излезем пред ТЕЛК трябва да направим изследвания и др. и за това трябва да плати осигоровки за изминалите 16 месеца( за възтановяване на здравния статус) , въпроса е дали след комисията тия пари ще ни ги върнат  назад.
Другият въпрос е че нямаме оплаквания от очите„ ама те ни изпращат и на очен лекар, това нормално ли е.

Общи условия

Активация на акаунт