ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 155 062
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте,
извинявам се, ако не пиша в правилната тема, но все пак ще задам въпроса си:
Какви документи са нужни да подадем, за да може детето ми, да се яви на матура (12.кл) с добавени два часа? В училище или в РИО, се подават документите?Информираха ме, че децата с ТЕЛК, имат право да прекарат повече време на матурата.

Благодаря!

# 481
Здравейте, момичета! Аз миналата седмица подадох документи за ТЕЛК и вече имаме дата за 08.02. Честно казано очаквах да отнеме повече време и съм малко неподготвена. Искат ни преглед при психолог. Това нормално ли е за дете на година и половина и дали може да препоръчате някой в София?

# 482
Здравейте, момичета! Аз миналата седмица подадох документи за ТЕЛК и вече имаме дата за 08.02. Честно казано очаквах да отнеме повече време и съм малко неподготвена. Искат ни преглед при психолог. Това нормално ли е за дете на година и половина и дали може да препоръчате някой в София?

Само платено ще може да минете,едвали ще запишат час .Мога да ви препоръчам Валентина Николова в Младост1 ,млада е ще Ви свърши работа.Мога да дам тел.

# 483
О, Младост 1 ми е перфектно! Писах ви на ЛС

# 484
Според мен трябва мнение от клиничен психолог, а не просто от психолог, за да важи пред ТЕЛК. Вижте най-добре към някой център за психично здраве психолог и запишете час - казвате, че е за явяване пред ТЕЛК. Ние винаги ходим на такъв психолог, след като получим писмото  Peace.

# 485
Според мен трябва мнение от клиничен психолог, а не просто от психолог, за да важи пред ТЕЛК. Вижте най-добре към някой център за психично здраве психолог и запишете час - казвате, че е за явяване пред ТЕЛК. Ние винаги ходим на такъв психолог, след като получим писмото  Peace.
Аз при нея извадих ,върши работа пред телк.

# 486
Здравейте! Днес получих писмо, че на 9 март от 9.30 часа трябва да се явим на комисия с дъщеря ми. Само, че на същата дата от 13.30 имаме друг също много важен ангажимент, който не мога да отменя. Въпроса ми е след като ни викат там в 9.30 дали до обяд ще минем? Това ни е първото явяване. Благодаря предварително.
Забравих да кажа,че става въпрос за София- 7ма поликлиника на М.Луиза

Последна редакция: пн, 30 яну 2017, 18:26 от wera84

# 487
Здравейте! Днес получих писмо, че на 9 март от 9.30 часа трябва да се явим на комисия с дъщеря ми. Само, че на същата дата от 13.30 имаме друг също много важен ангажимент, който не мога да отменя. Въпроса ми е след като ни викат там в 9.30 дали до обяд ще минем? Това ни е първото явяване. Благодаря предварително.
Забравих да кажа,че става въпрос за София- 7ма поликлиника на М.Луиза

Ще минете

# 488
  • София
Извинявам се, че нахлувам така в темата, но днес ходих до социалните, а сега и виждам, че информацията на първа страница е обновена.
Т.е. както го разирам общата сума за деца до 70% реално е същата, нали?
Питам понеже скоро оперираха отново детето и по принцип имах основания за преосвидетелстване, но реших да не стресирам допълнително детето, т.к. преди % нямаше значение.
Малко се чудя какво да правя тъй като сегашният % е 68%. Дали да се занимавам се чудя?

# 489
Ами щом имате основание за преосвидетелстване го направете  Peace! Реално разбирам, че очаквате, че процента, който ще ви дадат ще е над 70%, което означава, че и парите ще са повече.
...
Т.е. както го разбирам общата сума за деца до 70% реално е същата, нали?
...
Реално сумата не е същата за съжаление, а идва по-малко от досега  Confused

# 490
  • София
Ох, аз днес малко се изненадах и още не съм видяла точно колко е разликата.
Сега е с 68% Sad
Мерси

# 491
Здравейте, имаме решение от ТЕЛК, което е до 01.04.2017г.. Началото на януари подадох документи за преосвидетелстване и днес ми дойде писмото с дата на явяване 22.02.2017 г.. Искам да попитам с новото решение отпада ли стария ТЕЛК, защото той е 100%, а за еквиноварусно стъпало се полага такъв процент само първата година и сега предполагам ще е по-нисък %? Предварително благодаря за отговора.

# 492
Ами.... то мисля, че и сама си се досетила, че отпада. Няма как да имаш два действащи ТЕЛК-а  Rolling Eyes. Е ако това те успокоява, то новото ти решение ще влезе в сила някъде март месец, след като изтекат 14 дни за обжалване, т.е. за март месец ще вземете пари като за 100%  Peace

# 493
Добре де по закон се полагат 100% за първата една година, която изтича април. Като ги питах кога да си подам отново документите казаха януари. Там не следят ли тези неща. Защо ме викат сега февруари? Не се ли подават документи на база новия ТЕЛК в социалните след като изтече стария?

# 494
Да, можеш да си подадеш молбата и след като ти изтече стария ТЕЛК, т.е. да си хванеш и април месец със 100-е%, но предполагам помниш, че си попълвала и подписвала едни декларации, в които пише, че си длъжна да уведомиш агенцията при промяна на някакво обстоятелство. Това обстоятелство е новото ти решение, за което ти си длъжна да уведомиш, след като влезе в сила. Досега беше лесно - какъвто и процент да имаш парите бяха едни и същи за всички. Но сега не е така. Т.е. ти искаш да си вземеш 930 лева за април, но ако новият ТЕЛК е с процент по-малко от 90%, то тогава ти ще трябва да връщаш едни пари за месец април, тъй като законово не ти се полагат.

Общи условия

Активация на акаунт