ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 154 778
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Здравейте искам да попитам към коя дата обикновено се превеждат парите за ТЕЛК, за дете става въпрос,за първи превод чакам ,документите в социалните подадох на 09.01. 2017Г ,казаха февруари да чакам превод но не казаха дата,също така никъде в документите не съм попълнила ,че искам да се изплати от дата на инвалидизация,но до колкото четох в закона си го пише изрично. Интересното е че ДИ е от 05 08 2016г,за този период каква ще е сумата по 8д,старата или новата?

# 496
misholina_sf, превеждат парите към 16-17. Разбира се, ще ти изплатят парите със задната дата щом ДИ е от осми месец. Няма как обаче получените суми да са по новите изчисления, тъй като те влизат в сила от 01.01.2017.

# 497
  • гр.Бургас
Служител на социалните ми каза, че пари от ДИ ще се изплащат най-много за една година назад и то в пълен размер, а 50%от полагаемото за месец.

# 498
Служител на социалните ми каза, че пари от ДИ ще се изплащат най-много за една година назад и то в пълен размер, а 50%от полагаемото за месец.
В пълен размер, но спрямо това, което е било за съответния период. Вече дали е за една година назад не знам - може да има промяна. Аз знам за три години назад  Rolling Eyes
besyto точно така е  Peace, само че често и социалните си правят оглушки и се правят на не видели и затова е хубаво да се напише, че се иска парите да се изплатят от датата на инвалидизация. Аз преди години го написах в свободен текст към молбата. Дано жената да няма проблем и да ѝ изплатят парите от когато трябва.

# 499
  • Пловдив
Здравейте! Някой може ли да ми каже какво се пише в етпната епикриза на дете, понеже нашият личен лекар не е издавал до сега такъв документ и не е съвсем наясно?

# 500
  • гр.Бургас
В пълен размер, но спрямо това, което е било за съответния период. Вече дали е за една година назад не знам - може да има промяна. Аз знам за три години назад  Rolling Eyes
besyto точно така е  Peace, само че често и социалните си правят оглушки и се правят на не видели и затова е хубаво да се напише, че се иска парите да се изплатят от датата на инвалидизация. Аз преди години го написах в свободен текст към молбата. Дано жената да няма проблем и да ѝ изплатят парите от когато трябва.
Така беше преди pepi, е то е ясно, че на старите суми, все пак тогава това е действало. Сега това за половината сума само било нова разпоредба.

# 501
Етапната епикриза трябва да я издаде специалист, не личен лекар. Личния лекар само трябва да ви даде направление за такъв. А в етапната епикриза се пише моментното състояние на лицето /затова ако има лекуващ-наблюдаващ лекар той да я напише/  Peace.

# 502
  • Пловдив
В писмото от ТЕЛК пише етапна епикриза от общопрактикуващ лекар - не става ли въпрос за личния лекар?

# 503
Е кой е наблюдаващия лекар на детето? Ако е личния - значи той  Peace

# 504
Етапната епикриза се издава от Личният лекар на детето, на база документите от съответните специалисти и изследванията правени до момента. Етапната епикриза е обобщение към момента.

# 505
  • Пловдив
Детето не се следи или лекува от специалист. Значи ще давам зор на личната, че не остана време. Благодаря ви за отговорите.

# 506
Днес бях при педиатъра на детето и попитах за тази етапна епикриза.В писмото от ТЕЛК пише,че трябва да ни я издаде лекуващият лекар,детски офталмолог.В нашия случай проблема е с очите.Другата седмица се надявамда успея да заведа детето до София,че там се лекуваме.

# 507
Здравейте момичета, разрових назад, но не открих да е обсъждано  newsm78
Днес получих писмо от ДПС "Сердика" - Заповед.......цитирам.......

"Отпусната преди 31 декември 2016г месечна помощ по реда на чл.7 от ЗСПД за дете с трайно увреждане"
и надолу имената на дъщеря ми, ЕГН-то, размер на помощта - 0лв, срок от - 01,01,2017, срок до - 01,01,2017 (НЯМАМ ПРАВОПИСНА ГРЕШКА В ДАТИТЕ)

Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Мотиви: трите имена, ЕГН-то ЗСПД-чл.7(Sunglasses. Месечна помощ за дете с трайно увреждане: Помощта се прекратява от 01,01,2017г във връзка с разпоредбите на &1 и &15, т.2 от ПЗР на ЗДБРБ за 2017, /ДВ бр.98 09,12,2016г/, поради настъпила нормативна промяна в условията за отпускането и. За детето/децата се получава помощ по чл.8д от ЗСПД.

.....и после обичайното, че може да бъде обжалвана и някаква странна  дата  върху печата"съгласно заповед 09-15/05,02,2016  Naughty ГОДИНАТА Е ТОЧНО 2016, НЕ Е ПРАВОПИСНА ГРЕШКА

Дъщеря ми е на 9г и от 3-годишна е с 50% ТЕЛК без прекъсване. През май 2016 ни дадоха още 3 години. Да се чувствам ли единствена и неповторима с тази ЗАПОВЕД или и други мами са получили писъмца???
Чудя се кое първо утре да свърша от 101 задачи и ето нова на хоризонта, да звъня директно на ДПС-то..... да ходя до социалните отново с ТЕЛК-а и акта за раждане  #Cussing out

# 508
Днес получих подобно писмо, но пишеше новата сума, която ще получава детенцето ми от 01.01.2017г. Отделно на още два листа уведомяваха, че сумите са детски надбавки и интеграционни стават 0 лв.

# 509
Тези писма препоръчани ли бяха или просто бяха пуснати в пощенската  кутия? Аз отново не мога да си издиря нещата.

Общи условия

Активация на акаунт