ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 156 104
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Привет. Извинявам се, ако задавам често поставян въпрос, но не открих отговора...

Мога ли да подам първоначалните документи от името на съпруга ми, или е задължително да имам пълномощно?

Благодаря  bouquet

# 571
Аз честно казано не Ви разбрах въпроса  newsm78

# 572
Въпросът ми е написан неразбираемо вероятно, но есенцията е - мога ли да спестя на съпруга ми разкарването до Ил. Макариополски (при положение, че не разполагам с пълномощно да го представлявам), за да му подам документи за ТЕЛК (с предварително разпечатани и подписани бланки), или е задължително той да присъства и да се подпише лично на място  Rolling Eyes

# 573
Това вече е друго. Лично аз съм подавала документи за явяване пред ТЕЛК на майка ми, без да имам пълномощно. Но това беше преди да кажем 3-4 години. Миналата година като подавах за детето ми, системата беше друга /електронна/ и там на място изготвяха документа, разпечатаха ми го и го подписах. Затова не съм сигурна дали сега ще стане, но... нищо не пречи да отидете и да пробвате. Ако не стане, то тогава няма друг вариант освен да го придвижите до там, но все си мисля, че за едното подаване на документи няма да имате проблем.

# 574
Благодаря още веднъж  bouquet Естествено, опитах да им позвъня, но ... Ще направя опит.

# 575
Родители на дете с телк плащат ли данък на автомобила ( до 2000куб. на името на таткото е).?
Обясниха ни, че трябва автомобила да е на името на детето, което звучи абсурдно.

# 576
Правилно са ви казали - ако автомобила е собственост на лице с ТЕЛК, то той е освободен от данък. И не, не е абсурдно да има кола на името на дете. Същото важи и за недвижима собственост  Peace

# 577
Е как ще има автомобил?  Ако ме снимат камери глобата ще.дойде на името на две годишно дете ли? На мен ми звучи нелепо честно казано. Ние сме негови родители, ние разполагаме с парите, с всичко свързано с него. 

# 578
Логиката сигурно ти е вярна, ама няма такъв филм. Ако не е на името на детето, няма облекчение. Ако пък е на името на детето, после ако решите да продавате, май ставаха големи панаири, не помня точно, но съм чела тук, че е доста трудно.

# 579
Всичко се оформя при нотариус. Колата е на името на детето, с "право на ползване" от .... името на родителя  Rolling Eyes
Трудността от продажбата идва от това, че се минава през съда - трябва той да разреши. Трябва да се докаже, че е в "полза на детето" продажбата  Crazy

# 580
  • в полите на Балкана
И за мен е абсурдно дете да има кола и поради тази причина синът ни никога не е имал т.е не му се е водила. Сега като пълнолетен отново сме преценили, че е по-добре да си купуваме винетката и да плащаме данъка, но той да няма излишни проблеми.

# 581
В една фб група родители пишеха, че не са плащали данък при тази ситуация. Май се тълкува кой както му изнася. Пак не разбирам как за винетка може, а за данък не.

# 582
  • в полите на Балкана
Ако автомобила е на името на детето данък няма! Същото важи и за данък  за недвижимо имущество, но е и за такса смет!

# 583
  • гр.Бургас
Кола може да се запише на дете  ако е над 7 годишна възраст, с ползване от родител, преди това не може. Тоя филм го играх януари месец. И няма как като колата е на майка /татко на дете с ТЕЛК да отпадне данъка.

# 584
Не споря с вас, миналата година чинно си платих данъка, както ще го платя и тази. Просто в една група във фейсбук родители писаха, че не са плащали данък,  колата е на тяхно име и имат дете с телк.  По тази причина реших да проверя нещата.

Общи условия

Активация на акаунт