ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 154 794
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Може ли един тъп въпрос, понеже започвам от самото начало.
Първо при ЛЛ ли трябва да отида и да му кажа, че искаме да отидем на ТЕЛК?

Става дума за атопичен дерматит.
А ти провери ли дали има данни на някой да са дали ТЕЛК над 50% (предполагам, че става дума за дете  Rolling Eyes) само с тази диагноза? аз дълбоко се съмнявам, че си струва разправията. Те половината деца по площадките се водят с АД, наистина не съм чула и за това да дават  Rolling EyesЛюбопитно ми е да споделиш как ще се развият нещата  Peace

# 196
  • София
Може ли един тъп въпрос, понеже започвам от самото начало.
Първо при ЛЛ ли трябва да отида и да му кажа, че искаме да отидем на ТЕЛК?

Става дума за атопичен дерматит.
А ти провери ли дали има данни на някой да са дали ТЕЛК над 50% (предполагам, че става дума за дете  Rolling Eyes) само с тази диагноза? аз дълбоко се съмнявам, че си струва разправията. Те половината деца по площадките се водят с АД, наистина не съм чула и за това да дават  Rolling EyesЛюбопитно ми е да споделиш как ще се развият нещата  Peace

При нас е доста тежък и от дълго време. Погледнах страницата на ТЕЛК:

2. Атопичен дерматит (конституционален невродермит):

2.1. атопичен дерматит с широко разпространение, изявен продължително време: 30 - 50 %
2.2. атопичен дерматит с генерализирани кожни прояви и потребност от многократно болнично или амбулаторно лечение: 70 - 80 %

Още, приятелката, която ми даде идеята, работи в социалните и каза, че там идват такива случаи и взимат детски и пр.

# 197
Здравейте не знам дали тук е мястото да попитам но не можах да намеря отговорите на моите въпроси а те са следните.Подадох документи в ТЕЛК със параноидна шизофрения съм. Вече чакам 1 година да се явя за освидетелстване нямам 3 години трудов стаж а съм на 29 години имам ли право на нещо заслужава ли си чакането?

# 198
  • ВАРНА
Здравейте-може ли един въпрос-аз вече имам  инвалидна пенсия от февруари месец-въпросът ми е-понеже  получих тромбофлебит вследствие на основното си заболяване-за него отделно ли пак трябва да подавам документи или може някак да се добави за повече проценти.Благодаря!На 36г. съм със епилепсия.

# 199
  • в полите на Балкана
Ако искате да добавите тромбофлебит към ТЕЛК, трябва да продадете документи за влошено състояние и да се явите наново на комисия. Другия вариант е да изчакате да свърши срока на сега действащото решение и в новото да сте и с тази диагноза. Преценете си кой е по-добрият вариант за вас.

# 200

В такъв случай се извинявам, наистина не съм чувала до сега за решение само по тази диагноза  Peace.

# 201
Колко време след преосвидетелстване от ТЕЛК излиза пенсионното решение от НОИ( т.е. дефакто  колко време след явяване пред комисията се подновява изплащането на пенсията)?

# 202
  • в полите на Балкана
При синът ми октомври мина на ТЕЛК, декември имаше пенсия. Решението от НОИ получи след пенсията.

# 203
Благодаря! Peace

# 204
Здравейте, този форум ми отвори очите за много неща.
Имам нужда от вашето мнение,защото много се обърках.Детето ми е с хипоспадия гландис,открита още на 6 месечна възраст,той в момента ми е на 3г и 5 месеца. От вас разбрах,че хипоспадията подлежи на телк.Отидохме на уролог (няма да споменавам името му) най-добрия за гр. София и съответно се обърнах към него и го попитах дали това заболяване подлежи на телк отговора му беше,че това е лека хипоспадия и не подлежи,но да съм попитала личния лекар той се занимавал с телковете.При което аз така и направих,въпреки че знам какъв идиот е отидох при него думите му бяха нищо няма да вземеш,но ще ти издам направлението.Защо казват,че не подлежи след като го пише в листа на заболяванията на които се полага телк.Преди да отида при нашия педиатър,помолих моя приятелка да попита нейната педиатърка съответно нейния отговор е обратен подлежи... на 23.10 сме пред комисията има ли някоя майка,която скоро е подавала документи и има положителен резултат?Много съм притеснена,решила съм да се боря до край въпреки че най-вероятно ще ми откажат..

Чети НМЕ и успех!!!

# 205
Здравейте, този форум ми отвори очите за много неща.
Имам нужда от вашето мнение,защото много се обърках.Детето ми е с хипоспадия гландис,открита още на 6 месечна възраст,той в момента ми е на 3г и 5 месеца. От вас разбрах,че хипоспадията подлежи на телк.Отидохме на уролог (няма да споменавам името му) най-добрия за гр. София и съответно се обърнах към него и го попитах дали това заболяване подлежи на телк отговора му беше,че това е лека хипоспадия и не подлежи,но да съм попитала личния лекар той се занимавал с телковете.При което аз така и направих,въпреки че знам какъв идиот е отидох при него думите му бяха нищо няма да вземеш,но ще ти издам направлението.Защо казват,че не подлежи след като го пише в листа на заболяванията на които се полага телк.Преди да отида при нашия педиатър,помолих моя приятелка да попита нейната педиатърка съответно нейния отговор е обратен подлежи... на 23.10 сме пред комисията има ли някоя майка,която скоро е подавала документи и има положителен резултат?Много съм притеснена,решила съм да се боря до край въпреки че най-вероятно ще ми откажат..
Детето ми е със същата диагноза хипоспадия 6 месеца беше борбата,изплатиха ни 3 години назад,не се отказвайте.Важното е да пише дата на инвалидизиране - дата на раждане!Системата е много тромава,но си търсете правата докрай!Успех!

# 206
Здравейте не знам дали тук е мястото да попитам но не можах да намеря отговорите на моите въпроси а те са следните.Подадох документи в ТЕЛК със параноидна шизофрения съм. Вече чакам 1 година да се явя за освидетелстване нямам 3 години трудов стаж а съм на 29 години имам ли право на нещо заслужава ли си чакането?

Не се отказвай. Ако ти дадат над 72% може да получиш социална пенсия.
http://www.nssi.bg/pensions/grantpensions/422-pi

Цитат
5. Социални пенсии за инвалидност

Кога се отпуска социална пенсия за инвалидност?

Право на социална пенсия за инвалидност имат лицата, навършили 16-годишна възраст, с трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане повече от 71 на сто.

.
http://ekspertis.bg/document/view/law/130690/40800#top

Цитат
Раздел ІІІ
Дълготраещи психози с най-малко 6-месечна продължителност; психози от кръга на шизофренните или афективните (ендогенните) психози
1. Във флоридния стадий - според увредите на професионалната и социалната възможност за адаптация: 50 - 100 %
2. Хронични състояния при ендогенни психози (например непълноценност на контактите, понижен виталитет, афективно нивелиране):
2.1. с умерени затруднения при социалната адаптация: 60 %
2.2. със значителни затруднения при социалната адаптация: 80 %
2.3. с тежки затруднения при социалната адаптация: 95 %
2.4. тежка и необратима социална дезадаптация: 100 %

Отделно някои общини подпомагат инвалиди по различни програми, трябва да питаш социалните към вашата община.

# 207
  • Mediterraneo
той в момента ми е на 3г и 5 месеца.
Детето ми е със същата диагноза хипоспадия 6 месеца беше борбата,изплатиха ни 3 години назад,не се отказвайте.Важното е да пише дата на инвалидизиране - дата на раждане!Системата е много тромава,но си търсете правата докрай!Успех!

В такъв случай обаче, дори и да пише дата на раждане като дата на инвалидизация, се губят месеците над трите години, тъй като се плаща три години назад, не повече.

# 208
Здравейтеи от мен HugВключвам ,относно очния Телк( за мен голяма пародия)Синът ми е с ретинопатия на недоносеното ,направена му е криотерапия на 360градуса на двете очи когато беше на месец и тежеше  едва1.800кг много тежка манипулация за него,успяха да запазят ретината на едното око другата е частично отлепена.Подадохме док.за Телк март, явихме се в края на август и решението ни е 31%което е смешно,защото той бил малък и не можело да се определи колко вижда #Crazy,да отидем когато порасне.Там сме приложили епикризи,копие от ред кам,водили сме го в Истамбил в Белгия и нищо.Сега чакаме решение на Нелк та да видим.За мен е нереално лекар  офталмолог да не знае до каква степен човек вижда с частично отлепена ретина а другото око е +5диоптера.Имам и въпрос ако решението на Нелк е подобно каква е по нататък процедурата?Малкия сега е на 1,3месеца. bouquet

# 209
.

Последна редакция: ср, 21 окт 2015, 09:40 от hrisuvalant

Общи условия

Активация на акаунт