ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 154 805
  • 743
  •   2
Отговори
# 300
zdr i az byah na TELK NA 19 03 2016 v DOBRIC i mi kazaha da cakam drugo pismo za konsultacia drugi lekari ako nyakoi mu  slucvalo sistoto ne spodeli MERSI PREDVARITELNO
И ние чакаме ТЕЛК в Добрич, дадохме документи юли мецес и още не ние дошло писмото.
Вие кога дадохте документите за ТЕЛК.

# 301
  • в полите на Балкана
Като ходихте на място, видяхте ли си досието, забутана там или просто всичко е изгубено.....
Срока за преосвидетелстване е 3-месечен от постъпване на документите при ТЕЛК. Срока за изпращане на документите от РКМЕ е 3 дни!

Пише го в правилника  за устройството, организацията на работата, на органите на медицинската експертиза и на РКМЕ.
http://www.riokoz-vt.com/pravilnik-me.pdf

# 302
Като ходихте на място, видяхте ли си досието, забутана там или просто всичко е изгубено.....
Срока за преосвидетелстване е 3-месечен от постъпване на документите при ТЕЛК. Срока за изпращане на документите от РКМЕ е 3 дни!

Пише го в правилника  за устройството, организацията на работата, на органите на медицинската експертиза и на РКМЕ.
http://www.riokoz-vt.com/pravilnik-me.pdf
Да видях си досието, досиетата бяха много добре наредени и като им дадохме номера на досието веднага го намери.
Казваха ни защото за първи път ще излизаме на ТЕЛК чакането е било нормално.
Имало е много чакащи за ТЕЛК, след като гледа документите ни каза че до един месец ще ни изпращат писмо.
Ако не ми изпратят писмо къде трябва да обжалваме.

Последна редакция: ср, 30 мар 2016, 00:44 от SvetlaD78

# 303
Здравейте имам следния казус явих се на телк на 23.03 2016г а чакам от 07.11.2014 от тази дата ме инвалидизираха с 80% самоосигурявам се разбрах че може да се върнат осигуровките със задна дата и да се изплатят така ли е ?И за 1г ли или от датата на инвалидизиране?

# 304
Здравейте имам следния казус явих се на телк на 23.03 2016г а чакам от 07.11.2014 от тази дата ме инвалидизираха с 80% самоосигурявам се разбрах че може да се върнат осигуровките със задна дата и да се изплатят така ли е ?И за 1г ли или от датата на инвалидизиране?
Пенсията от кога ще започва 23.03.2016 или 07.11.2014 .
Защо толкова много сте чакали.
Къде бяхте на ТЕЛК

# 305
От тази дата /това е ДИ/, ще ви изплатят пари назад  Peace

# 306
Днес получихме писмо от София за обжалването.Датата за явяване е 07.040217г Simple Smileтова не е шега.Доста време ще почакаме,но нищо не губим.

# 307
Това е беше голямо чакане от 07.11.2014 ще ми е пенсията в Перник просто за мен беше важно дали ще ми платят здравните осигуровки назад и доколкото разбрах не в Н.З.О.К. а в НАП трябва да отида.

# 308
  • в полите на Балкана
Днес получихме писмо от София за обжалването.Датата за явяване е 07.040217г Simple Smileтова не е шега.Доста време ще почакаме,но нищо не губим.
Голямо чакане, голямо нещо.  А дали няма да загубите само времето ще покаже.........нали готвят промени някакви.

# 309
   Здравейте и от мен.Днес подадох жалба относно решението за инвалидност беше намалено от 91% на 61 %.Дъщеря ми е на 25 години с ДЦП .Има ли право на социална пенсия ?

# 310
Това е беше голямо чакане от 07.11.2014 ще ми е пенсията в Перник просто за мен беше важно дали ще ми платят здравните осигуровки назад и доколкото разбрах не в Н.З.О.К. а в НАП трябва да отида.
Благодаря ви за отговора .
Аз знаех че пенсията започва от датата на излизане пред ТЕЛК, от вашия отговор съм разбрала че пенсията започва от дата на инвалидност.
Тази дата не може да е по назад от датата на даване на документи в РКМЕ.

# 311
zdr mami byahme na telk v dobric za astma i AD RESENIETO NIE 48% da si umres ot yad neznam dali da objalvam struvalisi izobsto

# 312
  • София
zdr mami byahme na telk v dobric za astma i AD RESENIETO NIE 48% da si umres ot yad neznam dali da objalvam struvalisi izobsto

Е толкова ли им се досвидяха 2%? Close

Аз се чудя дали въобще да се явяваме като сме само с АД. Явно ще ни дадат под 50%. Cry

# 313
Колко време чакахте писмото от ТЕЛК, кога бяхте давали документите в РКМЕ.
И ние дадохме документите преди 9,5 месеца и още чакаме.
За болеста на съпруга ми, 100% чакаме. (защото повече не се дава)

# 314
здр мами изкам да питам след колко време мога да дам пак документи на телк дали изобшто мога какво мога да направя без да обжалвам не мога да обжалвам  заштото далеко ми е софиа страх ме да пътувам сис малката

Общи условия

Активация на акаунт