ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 154 755
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Нали ти е ясно, че ако дадат % на здрав човек, то някой друг /нуждаещ се/ ще бъде ощетен  Crazy
Знам. Потърпевши сме. *айната им.

# 391
Днес се явих на ТЕЛК, жената ми обясни, че щом ми е пратено писмо да се явя, то трябва да отида. Не съм отишла да прося, отидох, защото получих писмо. След всички преживяни мъки не се чувствам виновна, че ми дадоха 60% днес, нито че съм здрава. Здрава за мен е равно на това да нямам рак, аз ли грешно се възприемам или..? Само на хора с рак в момента ли се полага ТЕЛК? Вие в кой ТЕЛК състав работите? Дадох сума ти пари по гинеколози, гастро-ентеролози и т.н. благодарение на последиците от химиотерапията. Това че нямам рак, не значи, че всичко ми е розово, но за мен съм си здрава и се надявам всичко да остане зад гърба ми. И за следващия, който се чуди относно етапната епикриза да кажа, че си минах с първата и единствена, която е от 2014г., описваща нещата от момента на диагностициране до оздравяването ми. Другите ми епикризи също са от тогава. Жената в кабинета каза, че след като съм била две години втора група с 80-85%, сега ме вписват в трета група и ми свалят процентите на 60. Ако някой има забележки относно действия, правилници и т.н. свързани с ТЕЛК, моля да пише на съответните органи, не да ми обяснява кой съм ощетила. Живея само с мама (която също има здравословни проблеми зад гърба си) на квартира и за нас тези пари са добре дошли. Пожелавам здраве на себе си и на всички във форума. Не мисля да чета точно тази тема повече, защото само отрицателна енергия срещам. Прощавайте ако съм ощетила някой, но като цяло радвайте се, че сте здрави!

п.п. " Crazy "

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 01:12 от Ashivara

# 392
И за следващия, който се чуди относно етапната епикриза да кажа, че си минах с първата и единствена, която е от 2014г., описваща нещата от момента на диагностициране до оздравяването ми. Другите ми епикризи също са от тогава.
На теб може да са ти ги взели, но на мен не ми ги взеха, поискаха нови, така е по закон. Подготовката на новите документи - етапни епикризи, освен от ЛЛ, трябваше да представя и други, които ми струваха само 80 лева, плюс още 35 за изследване. Защо не съм ползвала направление, защото с направление се чака за специалистите, защото, някак да взема 4 направления на куп не ми се струва нормално, защото тези специалисти, които правят обстоен преглед и дават реална оценка, а не просто за отбий номер не работят със ЗК. Това е.
Наистина бъдете здрави и на никой да не се налага да се явява пред ТЕЛК.

ПП Миналия петък беше датата за явяване. След час и половина чакане ни уведомиха, че доц. Х е възпрепятстван и не може да дойде, така че елате следващия петък. Преди две години упражнението беше същото, доц.Х пак не дойде и на второто явяване, та дойде негов колега, който не е доцент.

# 393
Ужас... Ако някой попита защо го казвам конкретно-ЗАРАДИ ВСИЧКО!!! Писна ми на някои да им се поднася на тепсия, а на нас да ни треперят колената, дали ще ни дадат процент, за да имаме пари за някакво, що годе адекватно лечение за децта. Писна ми от тая скапана държава, която, когато бях на 13 години, не ми даде процент, а бях с животозастрашаващо заболяване, което се завърна отново преди 3 години и едва не умрях! И пак според скапаната ни държава, аз съм здрава като стомана и нямам нужда от следоперативно лечение и от болницата, аз трябва да отида на работа, за да не умра сега пък от глад.

А сега чакам писмо кога, къде и как да се яви на комисия 6 месечното ми дете, което се роди сляпо и никой не го е грижа, какво ми е на мен, като майка. Че се принуждавам да оставям детето на майка ми, за да ходя да блъскам на черно нощни смени, за да си позволя, да лукса, да лекувам детето си. Защото здравната каса не поемала скъпо струващи медикаменти. Ако не дадат на детето ми процент, заклевам се-ще запаля някого от комисията!!!!

Извинете ме, но ми олекна...

# 394
  • София
Според шибанана комисия, човек, виждащ с едно око си е ок и няма нужда от пари.Ще им се върне, пожелала съм им го, особено на мазната бабичка, която не знам кво прави там, вместо да си гледа старините и определено не е  с всичкия си. Но ако се върна там, то е за да й разбия сурата и да й извадя едното око, за кво са й две?!
Радост, важното е процентите да са над 50, иначе няма смисъл от тоя телк. Мина ли операцията?

Последна редакция: пт, 11 ное 2016, 15:04 от magnet_for_happiness

# 395
Не,Магнет-отложиха ни за неопределено време...Сега пък трябва да лекуваме анемия.смених педиатърката и новата педи изписа капки за анемията.Каза,че е нужно поне месец,за да се подобри.Ще звънна да запазя дата преди Коледа,защото винаги записват месец напред.А,и още някакво изследване е трябвало да направим,за което,естественно старата педиатърка е пропуснала да ни каже.

Днес съм на работа и като изляза сутринта от смяна,ще отида до ТЕЛК-а да проверя какво се случва.А се съмнявам,дали не са изпратили писмото на постоянния ми адрес,защото е различен от настоящия  newsm78
Написала съм го в документите.

Магнет,как е малката?

# 396
  • София
Срока за влизане в сила е вече 30 дни,а не 14 е така да си седиш и да чакаш и да ти е гадно.Няма такава простотия.

# 397
Вчера бяхме на ТЕЛК в Първа градска болница и парадокса, който се зароди е че ни свалят процентите, защото сме били слухопротезирани. Мисля да обжалвам пред НЕЛК, но въпроса ми е дали и на другите слухопротезирани деца свалят процентите или избирателно?

# 398
От предишната тема имаше препратка към тази  bouquet

Искам да попитам за винетния стикер - има ли право таткото да подаде документите? Върнали са го. Гледах , търсих, никъде не видях да не може, навсякъде се подписва, че декларира, че е РОДИТЕЛ на детето. Искат аз да отида до общината, да си извадя документ за семейното положение и да попълня аз документите за винетка. Да ходя ли да се разправям или няма смисъл?

# 399
  • в полите на Балкана
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=453910.705%20?%3E
Питайте в тази тема.

# 400
  • София
Записвам се за да ви следя,днес ще ходя да заверявам ТЕЛК на детето ми,та исках да попитам само оригиналния документ се носи и се подпечатва,а копията за социални и т.н се правят после,че някъде прочетох друго.

# 401
Ами не знам на други места как е, но при мен е следното: правя си копие/я на незавереното решение и на него слагат печата за заверка. После на това копие се правят копия  Peace.
А всъщност тази година понеже ми беше натоварено и не знаех дали ще успея да стигна до картотеката навреме /картотеката ми е в друг град/, пробвах /но след като минаха 14 дни за обжалване/ да си подам документите с копие на решението без печат. Минаха  Peace. Сега си имам и копие със заверка за всеки случай, но когато подавах, не ми го изискваха печата  Rolling Eyes.

# 402
Мадър, на кой се води колата? Нашата е придобита след брака, но се води на името на ММ и подава той, ако вашата е на твое име - трябва ти да подаваш. Такъв документ не са ни искали на нас, но майка ми вади, защото и тя е с ТЕЛК, а колата им е обща собственост. За родители на деца с ТЕЛК за 1-ви път чувам да искат документ от ГРАО  newsm78

# 403
Колата е на името на мъжа ми.

# 404
  • София
Може да се подаде от името на майката,независимо дали колата е на името на бащата ако е съпружеска съсобстеност. Не са ми искали никакви други документи, по служебен път се проверява, така ми казаха. Една жена подаваше заедно с мен и носеше документ за родствена връзка , върнаха и го.

Общи условия

Активация на акаунт