ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 155 029
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте майчици,Детенцето ми е с ТЕЛК до май месец .Питането ми е трябва ли да получа писмо от ТЕЛК  кога да се явим или аз трябва да напомня,че ни изтича Телка? Какви документи ще са ни нужни за второ явяване пред Телк? Дали трябва да лежим в болница за нова епикриза или си гледат старата. Ще се радвам ако получа някакво инфо Simple Smile И последен страничен въпрос има ли вероятност да ми отпуснат заем като детето ми е с Телк? Сама си го гледам.

# 466
Здравейте майчици,Детенцето ми е с ТЕЛК до май месец .Питането ми е трябва ли да получа писмо от ТЕЛК  кога да се явим или аз трябва да напомня,че ни изтича Телка? Какви документи ще са ни нужни за второ явяване пред Телк? Дали трябва да лежим в болница за нова епикриза или си гледат старата. Ще се радвам ако получа някакво инфо Simple Smile И последен страничен въпрос има ли вероятност да ми отпуснат заем като детето ми е с Телк? Сама си го гледам.
Не чакайте да ви поканят - подайте си документи за повторно явяване. Подгответе си нова епикриза за актуалното състояние на детето.
Не виждам връзка с това едно дете дали е здраво или болно и вземането на кредит Вземането на кредит зависи от дохода  Rolling Eyes

# 467
  • Габрово
Здравейте,искам да попитам вие взехте ли интеграционни добавки  за месец декември?
Питам защото ТЕЛК на малкия изтече на 01,11,2016 г ,новият ТЕЛК е от 02,11,2016 г.Ходих в социалните подадох документите,днес ме викат да си получа социалната оценка.Питам го кога ще има превод на интеграционни за декември и отговора беше "аааа нящото са обединени всички помощи за деца" и аз ей така  newsm61 newsm61 newsm61
 Да ама обединението е от януари 2017, не от декември 2016 .Т.е. "увеличението"ще получим февруари.
Нали така?!? newsm78

# 468
  • в полите на Балкана
За декември няма да получите интеграционни добавки, защото, днес сте си взели СО  и няма как да сте подали през декември за интеграция.

# 469
На 17.01. ги получих за декември  Peace
Вие кога си подадохте молбите?
Раче, според мен би следвало да си получи момичето парите стига да си е подало документите миналата година. Аз също подавах документи за интеграционни, но тъй като ми се застъпваха ТЕЛК-овете, т.е. обхващаше и декември месец, на мен ми спестиха даването на социалната оценка, тъй като аз такава за Декември имам от предния ТЕЛК, а новия ми обхваща вече новата година, т.е измененията  Rolling Eyes.

# 470
  • в полите на Балкана
Каква е процедурата за телк за възрастен? Пак документ от Лл и епикриза ли да нося на Макариополски?

Да, но задължително възрастният трябва да си подаде документите или да има издадено пълномощно на името на подаващия.

# 471
  • Габрово
Ходих през ноември да подам документи ,върнаха ме защото помощите са отпуснати до 30,11,2016 г ,отидох на 01,12,2016 г и тогава подадох документите-240лв+100 лв имам преведени....

# 472
  • в полите на Балкана
Здравейте, извинявам се ако задавам въпрос, който вече сте обсъждали. Виждам, че тук ще получа ориентир за моя проблем. Детето ми е на година и три месеца и е родено с еквиноварусно ходило, ортопедичен проблем. Разбрах, че за това се дава 100%, но ние не сме разбрали че може да се възползваме от помощта. Късно ли е сега да се подават документи, има ли смисъл? Благодаря.

В първият пост на първа стр. в скрития текст има линк към медицинската експертиза, там може да проверите какъв %, евентуално ще дадат на детето ви. Дете с ТЕЛК, преди навършване на 2г възраст получава и допълнителна еднократна помощ от 100лв.  Ако ви издадат ЕР от ТЕЛК от датата на раждане на детето ви, то ще ви върнат сума за една година назад от датата на издаване на решението.

# 473
Ходих през ноември да подам документи ,върнаха ме защото помощите са отпуснати до 30,11,2016 г ,отидох на 01,12,2016 г и тогава подадох документите-240лв+100 лв имам преведени....
Щом сте подали молба през декември месец 2016 за интеграционни, би следвало да си получите и парите за този месец  Peace, заедно с другите 340 лв.

# 474
  • в полите на Балкана

Здравейте,искам да попитам вие взехте ли интеграционни добавки  за месец декември?
Питам защото ТЕЛК на малкия изтече на 01,11,2016 г ,новият ТЕЛК е от 02,11,2016 г.Ходих в социалните подадох документите,днес ме викат да си получа социалната оценка.Питам го кога ще има превод на интеграционни за декември и отговора беше "аааа нящото са обединени всички помощи за деца" и аз ей така  newsm61 newsm61 newsm61
 Да ама обединението е от януари 2017, не от декември 2016 .Т.е. "увеличението"ще получим февруари.
Нали така?!? newsm78

Е тогава
За декември няма да получите интеграционни добавки, защото, днес сте си взели СО  и няма как да сте подали през декември за интеграция.

# 475
  • Габрово

Е тогава
За декември няма да получите интеграционни добавки, защото, днес сте си взели СО  и няма как да сте подали през декември за интеграция.

Тогава защо ми взеха документите и ме викат днес?То изобщо няма смисъл понеже служебно всички деца с интеграционни получват отказ считано от 01,01,2017

# 476
  • в полите на Балкана

Тогава защо ми взеха документите и ме викат днес?То изобщо няма смисъл понеже служебно всички деца с интеграционни получват отказ считано от 01,01,2017

Защото миналия месец е била такава процедурата, този е друга.......
Погледнете си датата на СО.  Спомнете си датата на която сте подали документи за СО, ако не е спазен законовият срок за издаване и връчване на СО може да обжалвате и да се разправяте.

пп социалните имат практиката да данат всякакви заповеди не на време. При подписване казват коя дата да се напише та всичко да е ок. Та ........внимавайте

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 10:48 от мамаРаче

# 477
  • Габрово
Аз съм подала документи на 01,12,2016 комисията е била на 19,01,2017

# 478
  • в полите на Балкана
Аз съм подала документи на 01,12,2016 комисията е била на 19,01,2017
Срока е 1м.
Скрит текст:
4. Вътрешен ход на административната услуга

В срок 30 дни от подаването на молба-декларацията социален работник от дирекция "Социално подпомагане" изготвя социален доклад. При подадена молба-декларация за извършване на социална оценка на дете с увреждане, социалният доклад се изготвя от социален работник от отдел "Закрила на детето" в дирекция "Социално подпомагане". Социалните работници извършват посещение на лицето с увреждане, за което е подадена молба-декларация за извършване на социална оценка, с цел установяване на обстоятелства от социален, семеен, битов и здравен характер, свързани с възможността за интеграция на лицето.

Председателят на консултативната комисия представя пред членовете й включените за разглеждане в дневния ред молби-декларации и изготвените към тях социални доклади, въз основа на които комисията установява:

- потребностите от рехабилитация на лицето с увреждане;
- възможностите за трудова дейност и професионална реализация на лицето с увреждане;
- възможностите за квалификация и преквалификация на лицето с увреждане;
- обстоятелствата от социален, здравен, семеен и битов характер, отнасящи се до възможността за интеграция на лицето с увреждане.

По всяка постъпила молба-декларация в срок до края на месеца, следващ месеца на подаването, се изготвя социална оценка, която се подписва от всички присъстващи членове на комисията.

Социалната оценка съдържа индивидуален план с препоръки към лицето за:

- интегрирано обучение или обучение в специализирано училище;
- трудова заетост в интегрирана среда или в специализирани предприятия и кооперации;
- обучение в център за квалификация или преквалификация;
- ползване на подходящ вид социални услуги;
- други възможности за интеграция.

След преценка на всички обстоятелства комисията може да отправи предложение до директора на дирекция "Социално подпомагане" за отпускане на месечна добавка за социална интеграция, според вида и степента на увреждане и индивидуалните потребности за интеграция на лицето с трайно увреждане.

Социалната оценка се изготвя в 3 екземпляра – за комисията, за лицето и за дирекция "Социално подпомагане". В 14-дневен срок от изготвянето й социалната оценка се връчва на лицето, подало молба-декларацията.

Социалната оценка има препоръчителен характер и поради това не подлежи на обжалване.

http://www.lawsbg.com/proceduri/1043-socialna-ocenka-integracia.html

# 479
  • Габрово
Датата на издаване е 19.01 аз я получих днес

Общи условия

Активация на акаунт