ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 156 019
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Това е хубава новина  Peace

# 541
Здравейте, имам детенце с ТЕЛК 60% с чужда помощ, който изтича през март. Чакаме дата за нов ТЕЛК, та исках да питам дали да се притеснявам от намаляване на процентите. Може и да ми е тъп въпроса, за което се извинявам, но нещо ми е притеснено.

# 542
Амииии, какво да ти кажа. Всичко зависи от състоянието на детето и епикризите, които ще предоставите Rolling Eyes. Ако детето е с .... по-добра епикриза, може само да се радвате да ви намалят процентите.

# 543
Здравейте, ТЕЛК-а ни изтича след 3 месеца, но реших да не се явяваме отново. Просто беше твърде голям стрес, в социалните все ми правят въртели, отказаха ни тази година и винетка, с мъжът ми се разбрахме, че нервите са ни по-важни. Въпросът ми е как да процедирам: да си пасувам и да не подавам документи за преосвидетелстване, но някой каза че служебно пращат писма. Някой изпадал ли е в подобна ситуация?

# 544
Здравейте, ТЕЛК-а ни изтича след 3 месеца.....
Колко души сте с ТЕЛК?
Ако е за възрастен - служебно пращат да. Ако е за дете, трябва вие да подадете молба за преосвидетелстване /в случая няма да подавате/. Ако изпратят служебно .... просто не отивате  Rolling Eyes

# 545
За дете питах, благодаря за отговора

# 546
  • Пловдив
Здравейте! Само информативно пиша - звънях в картотеката на ТЕЛК, за да попитам да ходим ли за заверка и ми отговориха, че няма нужда и че като подам документи в социалните те служебно си получават оригинала заверен. Хубав ден на всички!

# 547
sini_o4i4ki, това е добра новина. Няма нищо ново значи. Благодаря за отговора.   bouquet

# 548
  • София
Пиша инаформативно ,днес получих писмо от социалните за отпускане на помощ за дете. От месец 08.2016г е отпусната за периода изминал назад  изплащат половината от сумата ( в нашия случай 350лв) 175 лева ,само за януари е вече 350лв. Само не разбрах кога ще ми бъде преведена ,защото по картата днес нямам нищо още. В писмото пише че може да се обжалва решението до 14дни ,това означава ли че след още 14 дни ще ми ги преведат?

# 549
Според мен щом са ви написали вече и януари, то сега ще си ви ги преведат парите. И да се обжалва тази заповед, няма да има значение, защото те са ви отпуснали това, което е по закон.

Аз днес си получих помощта  Peace

# 550
  • София
pepi_r нямах предвид че искам да обжалвам каквото и да ,чудех се само дали ще трябва да изчакам този срок за да имам превод на посочената сума,то е ясно че това са ми отпуснали по закон,няма как друго да е.

# 551
Тук прочетох и получих доста информация и реших да споделя и резултата от нашето явяване. Дадоха ни 87%. Дъщеря ми е на 1 год и 8 мес, с хидроцефалия, фокална епилепсия и хипотония. Още не може да седи, според психоложката като развитие е на около 8 мес. Малко странно ми е, че са ни дали точно 87% и ми се струва, че не са 90 само заради новите помощи, но още не сме решили дали ще обжалваме . по-скоро ще се включвам с още въпроси докато го обмисляме хаха

# 552
Тук прочетох и получих доста информация и реших да споделя и резултата от нашето явяване. Дадоха ни 87%. Дъщеря ми е на 1 год и 8 мес, с хидроцефалия, фокална епилепсия и хипотония. Още не може да седи, според психоложката като развитие е на около 8 мес. Малко странно ми е, че са ни дали точно 87% и ми се струва, че не са 90 само заради новите помощи, но още не сме решили дали ще обжалваме . по-скоро ще се включвам с още въпроси докато го обмисляме хаха

Аз бих обжалвала на ваше място! Имам позната с дете само с епилепсия/генетична/, без изоставане в развитието засега, на което дадоха 100%. Имам чувството, че всеки си прави каквото си иска...

# 553
Обжалвай! С тези диагнози и при положение, че има такова забавяне в развитието, си в правото си да искаш по-висок процент. Ще има масово рязане сега...

# 554
  • в полите на Балкана
Нямате много време за мислене. Срока за обжалване е 14 дни от датата на връчване.

Общи условия

Активация на акаунт