ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 156 078
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Filiika s maslo, нашата епилепсия е горе-долу овладяна, но явно наистина зависи и от комисията.
Иначе чакам мъжа ми да се прибере, че е в командировка и ще обсъдим какво ще правим Другата седмица ще се занимавам с това. Ще ви пиша с ъпдейти Simple Smile

# 556
Хубаво е че епилепсията е овладяна, но щом детето все още не седи само имате доста сериозна работа пред себе си. Обжалвайте и неги жалете

# 557
Може ли и на мен един съвет да ми дадете: ТЕЛК-а на девойката е до 01.05.2017 г.  - обадих се в ТЕЛК и ми казаха април, а дори и март, че мога да подам молба за преосвидетелстване. Аз и си бях решила март да ходя да подавам. Обаче имам следния проблем от 01 до 05.05 и от 09.06 до 17.06 няма да сме в България. Първоначално ми беше ангажимента само за юни и мислех като подавам молбата да напиша, че тези дати няма да ни има, но сега направо ме е срам  Embarassed да напиша, че два пъти няма да има  newsm78 newsm78 newsm78, пък и те незнам доколко ще ги интересува, че няма да ни има.
Мисля си да подам края на април newsm78 пък те уж не биха се разбързали първата седмица на май да ме викнат  и  да си запиша за ангажимента през юни  #Crazy - дали ще е много нахално

# 558
Всъщност не знам защо са ви казали да подадете молба април месец, като тя се подава три месеца преди изтичане на решението  Rolling Eyes, т.е. сега февруари месец. И обикновено се минава /поне аз като съм водила сина си/ преди датата на изтичане на старото решение.

# 559
Може ли и на мен един съвет да ми дадете: ТЕЛК-а на девойката е до 01.05.2017 г.  - обадих се в ТЕЛК и ми казаха април, а дори и март, че мога да подам молба за преосвидетелстване. Аз и си бях решила март да ходя да подавам. Обаче имам следния проблем от 01 до 05.05 и от 09.06 до 17.06 няма да сме в България. Първоначално ми беше ангажимента само за юни и мислех като подавам молбата да напиша, че тези дати няма да ни има, но сега направо ме е срам  Embarassed да напиша, че два пъти няма да има  newsm78 newsm78 newsm78, пък и те незнам доколко ще ги интересува, че няма да ни има.
Мисля си да подам края на април newsm78 пък те уж не биха се разбързали първата седмица на май да ме викнат  и  да си запиша за ангажимента през юни  #Crazy - дали ще е много нахално

Подайте документите сега или началото на Март. Ще получите писмо бързо - 1-2 седмици и най-вероятно ще ви извикат Април месец.

# 560
И аз съм на същото мнение.Още сега подайте документи. Бих ви посъветвала да не казвате за ангажимента ви,не се знае как ще го разтълкуват. Особено като знам в нашия град комисията каква е . Изчакайте писмото и ще видите каква дата са ви дали.

# 561
Всъщност не знам защо са ви казали да подадете молба април месец, като тя се подава три месеца преди изтичане на решението  Rolling Eyes, т.е. сега февруари месец. И обикновено се минава /поне аз като съм водила сина си/ преди датата на изтичане на старото решение.

Преди две години ТЕЛКА ни беше до 20,03 - подадох молбата на 06,01 и ни извикаха на 11,05 newsm78, сега май по-бързо става

# 562
Здравейте мами, имам въпрос.  За първи път подадох в социални грижи месец януари 2017г. Дъщеря ми е с ТЕЛК 50%, но за дата на инвалидизиране е вписана 11,11,2016г според мен трябваше да получим за ноември и декември по 240лв и за януари 350лв. Моля поправете  ме ако греша, в петък са ми превели 700лв. Благодаря!

# 563
  • в полите на Балкана
По нагоре в темата, някои беше писал, че има промяна в сумите изплащани със задна дата от 01.01.2017г.

# 564
  • Пловдив
Portokal4e превели са ви 350 за януари и по 175 лева за ноември и декември, това се изплаща според промените влезли в сила от януари.
"Месечната помощ по ал. 1 се отпуска от 1-во число на месеца, през който е определена датата на инвалидността в експертното решение на ТЕЛК/НЕЛК, но не повече от една година назад, считано от месеца на подаване на заявлението-декларация, ако то е подадено в тримесечен срок от датата на решението, като размерът на помощта за периода преди подаването на заявлението-декларация е 50 на сто от размера на помощта, определен по реда на ал. 3 за съответната година."

Последна редакция: пн, 20 фев 2017, 12:42 от sini_o4i4ki

# 565
Благодаря, просто исках да разбера как са ги изчислили, но ако попитате в социални............. по добре не!

# 566
  • Варна
Здравей те! От 1.12.16 г сме преосведетелствани. До ноември всичко ми беше изплащано както трябва, но се оказва че пари за 12.2016 няма да има защото от 1.2017 г влиза в сила новия закон по който пари със задна дата няма да се изплащат. Така аз за декември оставам без стотинка. Може ли да ми дадете съвет какво да направя за да си получа помощта?

# 567
  • Пловдив
Аз днес ходих до социалните да подам документи и ги обсъдихме тези изплащания със задна дата, но се оказа, че служителката въобще не е запозната с допълнителната еднократна помощ за дете с установени трайни увреждания 50 и над 50 на сто до навършване на 2-годишна възраст, та утре пак ще ходя, защото днес и го нямало закона, както тя сенизрази.  Laughing

# 568
А Вие подадохте документите с новия ТЕЛК, кога?

# 569
  • Варна
Всичко съм подала в срок дори за януари си получих парите, но за декември няма. Още януари ходих в социалните дори се срещнах с главната експертка, тогава тя каза че все още няма нареждане как ще се процедира точно в такива случаи. Но очакваше че до края на януари ще бъде уточнено. Искаше ми се ако още някой е изпаднал в тази ситуация да ме упъти какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт