ТЕЛК, Обжалване на ТЕЛК 3

• 156 014
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Може би, но аз разбрах, че те са за цялата страна и може би просто има повече обжалвания в момента. Ние сме от София. Като минете, ще споделите как е било, тъкмо ще сме подготвени Simple Smile

# 646
Здравейте! Искам да попитам дали някой е ходил на НЕЛК за намален слух и правят ли и там аудиограма или въобще как протича прегледа пред комисията. Веднъж правих за ТЕЛК, искат ми още една от друга болница в писмото от НЕЛК и ако правят и на самия преглед искам да съм подготвена психически, защото тези аудиограми много ме натоварват... Разбрах, че много хора чакат почти по година за датата на НЕЛК, моята е 3 месеца след подаване на документите и мисля, че има значение от натовареността на самата комисия, предполагам, че за УНГ няма толкова много обжалващи.

# 647
Здравейте . Миналата седмица подадох документите на сина ми в картотеката на ТЕЛК...  Попитах ги кога горе-долу да чакам писмото за датата в която ще сме на телк....отговориха ми когато дойде... А въобще нямам представа кога може да получа това писмо,след месец ли?..

# 648
Tinna_st, аз като подавах ми казаха да го чакам до 1 месец, а ако не дойде да им звънна в картотека та. Писмото дойде за около 2 седмици и датата ни беше за след 10 дни от датата на получаване.

# 649
  • в полите на Балкана
Последният път като подавах документи за ТЕЛК,получех писмо след малко повече от три месеца, а датата беше буквално от днес за по следващия ден. Може би зависи от натовареността на комисиите и пощите. Не знам.

# 650
На 13.03 2017 Излезе ЕР с 80% и ДИ 21.01.2017-датата от преглед от УНГ Детенцето ме и със вродена малформация цепка на небцето, имаме насрочена дата за операция на 15.05.2017,мисля,че след операцията няма да ни дадат % И се чудя дали да обжалвам ДИ която трябва да е от раждането.Ако процедурата се забави няколко месеца,вече ще сме оперирани.Някой запознат ли е как стоят нещата,дали ще ни връщат за преглед?

# 651
Сега погледнах наредбата и там пише "Вродени цепки на устни, челюсти и небце - до корекцията им: 80 - 100 %". Според мен, да ме поправят по-опитните мами, ако греша, трябва да прецените колко ви се събира като сума с плащането назад и така да решите, защото от това, което четох тук е много малко вероятно да минете на НЕЛК преди операцията.  Мисля, че ако минете на НЕЛК след това ще ви дадат 50% за една година назад и до операцията. Вие така или иначе сигурно трябва да по дадете документи за смяна на обстоятелствата. Стана ми любопитно- сега за колко време ви е издаден?

# 652
Периода от ТЕЛК е за 1 година,но аз не разбирам ясно,какво означава-до  корекцията им,това,че е направена една операция не винаги означава,че всичко е наред, след това се ходи периодично на консултации и може да се наложи и друга операция.

# 653
Ето, аз не съм разбрала за парите от НЕЛК явно. А за корекцията, според мен ако операцията мине успешно(стискам палци), ще го зачетат и сигурно ако не ви махнат процента поне ще го намалят, независимо, че след това ще имате консултации и т.н.. Аз оставам с впечатлението, че те са супер буквалисти в тези институции. Както и да е, аз ще оставя и някой друг по-опитен да се изкаже по казуса, че май само си чешам езика. Успех с операцията и детенце да се оправя Simple Smile

# 654
Съвсем се обърках
"Обжалването се прави в НЕЛК в 14-дневен срок от получаването на решението на ТЕЛК
Срокът започва да тече от датата на връчване на експертното решение. НЕЛК се произнася при всички случаи на обжалвани решения на ТЕЛК и взема решение в 45-дневен срок от датата на получаване на необходимите документи."
Да го разбирам ли ,че НЕЛК взимат решение до 45 дни
"Националната експертна лекарска комисия постановява своите решения в срок 3 месеца от датата на постъпване на медицинските документи"
Но се произнася до 3 месeца???

# 655
 Здравейте на всички мами,
 имам следният въпрос:  в ТЕЛК решението на детето на втора страница пише, че е с общо 54% степен на увреждане, а на първа страница си пише 50 % степен на увреждане без чужда помощ, та кое се взема в предвид реално 50% ли имаме или 54%. Ще съм много благодарна, ако някой може да ми отговори.

# 656
  • София
 имам следният въпрос:  в ТЕЛК решението на детето на втора страница пише, че е с общо 54% степен на увреждане, а на първа страница си пише 50 % степен на увреждане без чужда помощ, та кое се взема в предвид реално 50% ли имаме или 54%. Ще съм много благодарна, ако някой може да ми отговори.

Да не са сбъркали?

# 657

Да не са сбъркали?

не зная, затова трся помощ , ако някой е имал такъв случай. Към кого да се обърна за разяснение? Може ли да се коригира, ако е грешка и как се процедира?

# 658
Това първо явяване ли е? Да не би едното да са старите проценти, а другото - новите?

# 659
  • София
Най-вероятно става въпрос за техническа грешка при препис,така че се свържете с комисията която е издала решението, за да го оправят. При нас така бяха убъркали ДИ и го корогираха преди да заверя ЕР.

Общи условия

Активация на акаунт