Домашни маски за коса и кожа

• 24 002
  • 83
  •   1
Отговори
# 60
Тривитаминола и на мен ми го похвалиха, но честно казано не се престраших да го пробвам. За косопад - изпитана рецепта - корени от коприва. Купуват се от аптеката, на самата опаковка пише как се приготвят. След измване косата се полива с отварата (която трябваше да престои известно време, но и това е описано на опоковката) и не се изплаква.

За домашни маски - правила съм всякакви комбинации от хума, яйце, кисело мляко (което напоследък избягвам, че после косата ми мирише на повръщано), зехтин, витамин А ампули и т.н. Тъй като косата ми е склонна към омазняване добавям и по 1 лъжица ракия или водка към маската.

# 61
На мен ми трябва нещо против косопад(доста силен),след бременноста косата ми пада страшно много.

# 62
Здравейте,може ли да ми предложите някаква много ефикасна маска за коса..За растеж и подхранване..Косата ми е много къдрава и гъста.Тази година имам бал и ми се иска да засиля растежа и.Благодаря Simple Smile

# 63
Здравей! Simple Smile аз също имах нужда от стимулиране на растежа, защото косата ми расте изключително бавно и изпробвах маската Тривитаминол. За момента съм много доволна. Това е конски витамин, който продават във ветеринарните аптеки или клиники. Цената му е 9 лева. Маската, която направих аз е - 2 с.л. Тривитаминол, 2 с.л. кисело мляко, 1 с.л. мед и 1 с.л. ракия. Трябва да стоиш над час, аз лично стоях около 2 часа. Не зная дали помага на всички, но подхранва и стимулира косата, все пак с тривитаминол мажат конските гриви и овцете...ахахаха. Със сигурност дори да няма уау ефект, не мисля, че ще навреди:) моята коса е мека и с тънък косъм, лишена от обем, а сега стана лъскава и жива, не съм забелязала да се  омазнява особено след тривитаминола Simple Smile)))

# 64
За коса, веднъж седмично, правя маслена терапия-затоплям зехтин/стимулант/кокосово масло и намазвам леко в корена и обилно връхчетата . Оставам така час-два и измивам. За лице, ползвам чист пчелен мед или гъсто кисело мляко/сметана.Ефекта е мека и хидратирана кожа:

# 65
Баба ми навремето се мажеше с кисело мляко или стъргани домати. Освежава, но за кратко.

# 66
Аз гледам да има от всичко по малко:
За лице:
жълтък
мед
масло (базово или бленд)
кисело мляко
розова вода
овесено брашно (преди слагах хума но сега ми изсушава)

На коса не правя, защото ми мирише.  ooooh!

# 67
  • Sofia
Имам едно малко бледо кафеникаво петънце на бузата на лицето.По принцип не се мажа с нищо нито лято,ни зима...
С какво мога да го "избеля"?
Преди години имаше кремове за избелване.Сега сигурно също се предлагат,но не искам да е нещо с много химия.
Мазане с лимон дали би помогнало?

# 68
Doli за съвсем дребно имаше някакви рецепти с оризова вода. Не мога да дам точна информация, но някой ако е правил, да разкаже.

# 69
  • Sofia
Мерси,ще пробвам.
Мажа се с лимон и краставица,но не често и още няма избелване.

# 70
Doli  , То в домашни условия и да успее човек, винаги става много бавно

# 71
  • Sofia
Сигурно е така,но не ми се ползва химия .

# 72
Попитай и някой дерматолог от какво би се повлияло най-лесно. Ако има бърз начин, защо не.

# 73
Аз си правя вкъщи маска за лице с мед и канела ,която вече сте споменали.Също и с кисело мляко.На една филия хляб  намазвам 2 лъжици мляко и оставям да ппопие дорбе.Целта е да се махне водата.НАнасям на почистено лице,много свежо ми действа.
Никой не е споменал содата за хляб.Вълшебства прави ! Разтварям една лъжичка чаена с малко вода и търкам
За коса любимо ми е доброто старо средство против въшки - гас ,зехтин и оцет !

# 74
  • София
Преди редовно си правех любимата ми маска и още след 2-3 използвания се виждаше разликата, определено. Сега едно, че нямам много време, а и ме е страх да не падне боята.

Няколко жълтъка, канела, мед, рициново масло /зехтин/, ракия и кисело мляко по избор, за да се увеличи количеството, че косата ми е до кръста. Малко като смес за кекс.  Mr. Green

Много подхранва, само че и доста мирише жълтъка след това.

Общи условия

Активация на акаунт