Нашата сватба през 2015 - тема 2

• 45 806
  • 788
  •   1
Отговори
# 585
Добре дошли на новите момичета и честито!

Мария, избора на менюто е важно  (освен, нали, какво ще ядат хората) и за бюджета. Реално кувертите за ресторанта са ти основното перо (или едно от основните) и така можеш да прецениш колко пари ще ти трябват.

Нашето меню е с 6.40 лв, по скъпо от планираното. Оня ден седнахме с ММ да насмятаме всичко и ме заболя сърцето... Зор ще е, но ще се справим.

За фойерверки и фенери - ние няма да имаме. Аз обожавам фойерверки, но това, което искам не мога да си го позволя, така че ще пропусна. Фенерите са ми романтични, но не искам насред лято да подпалим някоя гора...

# 586
  • София
Дами, благодаря за посрещането!  Heart Eyes

Бубулеса Бубълска  wavey честита дата. И аз съм като теб. Нищо нямам, дори и определена дата  Laughing Ти поне това си имаш.  Blush

Честно казано, едва вчера ми дойде музата  Mr. Green Плаша се при мисълта колко неща трябва да се организират, но пък същевременно съм и доста въодушевена хехе. Правя списък след списък, линкове, мисли, ако някой ми погледне записките, ще реши, че съм куку  Laughing

Майка ми ми е голяма помощ и много разчитам на нея, тя е супер оправна и поне знам, че няма да оплескам нещата. Благоверният се съгласява на всичко, така че и той е памуче  Heart Eyes

Питах в Монтесито, датата е свободна, обаче залите са ми много в стил Луи XIV.... така че отпада. В събота ще ходим да разгледаме Глория Палас и 6ato в Драгалевци. Стискайте палци!

# 587
Алечка, да, сигурна съм, че най-много пари отиват в ресторанта. Хем ми се иска това, което ще изберем да е вкусно и да се хареса от всички, но от друга страна не мисля да влагам много пари за някакви неща, които никога не съм опитвала и не знам как изглеждат.
До колкото знам цените варират между 30-40 лв. като тук не се включва алкохола, които ще внасяме (ако може).
Сигурна съм, че колкото и да си правя планове, сметките никога няма да излязат. Винаги има неочаквани плащания.
Интересуваше ме кога се избира менюто- при запазването на ресторанта или на по-късен етап?
Питам, защото ако е още когато се запази ресторанта, трябва да имаме поне бегла представа какво искаме да включим.
Другото, което е, ние направихме списъка с хората, които мислим да поканим и като видях бройката от 150 човека, не можах да повярвам.  #Crazy  Предполагам, че някои от тях няма да успеят да дойдат, но никога не можем да сме сигурни. Така, че даже и ориентировъчно не мога да знам колко гости ще имаме. В ресторанта ще кажа около 150 човека, но ако в последствие се окажат например 100, това сигурно ще е голям проблем, защото това е голяма разлика в бройката.
Според вас как е по-добре- да кажа около 150 човека или още в самото начало да им кажа по-малка бройка?

Бубулеса Бубълска, и аз съм така. Шаш и паника, не знам от къде да започна.  #ShockedТрудно нещо си е организирането на такова събитие. Затова първо ще гледам да запазя ресторанта, църквата и ритуалната и след това останалите неща. Все пак поне да знам коя ще е датата, пък после всичко друго.
А датата, която сте определили вие ли я избрахте или се съобразихте с свободните такива? Всъщност това окончателната дата ли е?

# 588
Мария, менюто можете да решите както като си запазвате ресторанта, така и по-късно - от вас си зависи, едва ли ще ви притиснат от ресторанта.

За бройката гости - по- добре кажи по-голямата цифра, за да си сигурна, че залата ще има капацитет да събере всичките ти гости. Ако кажеш сто човека, залата побира 120, а на теб ти пристигнат всичките 150 гости? Няма да е фатално, ако бройката се промени и без това точния брой куверти и разпределението по масите се определя непосредствено преди сватбата, защото тогава ще знаеш кой ще дойде със сигурност. 

# 589
    Към всички нови момичета приятелски съвет: Дишайте и подходете хладнокръвно! #2gunfire
    Не са ви необходими хора, които с години не сте чували, виждали или поддържали каквито и да било отношения. Аз твърдо отказах да поканя собствения си чичо- не съм го виждала от 5 години- какво като съм му племенница-дори не знае на коя дата съм родена! Така списъка се прави много по-лесно.
     Меню се избира доста след като запазите ресторанта- важно е датата да е гарантирана за вас и да сте уточнили приблизителни цени на куверт, овъртайм, наем на зала, алкохол (такса тирбушон), десерт ако могат да ви предложат, такса чупливост, тютюнопушене, шум и музика след определен час! Бройката гости също е важна- вижте капацитета и се съобразете с възможностите си.
     Най-трудно е да стиковате дата с ресторант, ритуална зала, църква, оператор, фотограф и диджей. Наблегнете на това.
     Когато ги запазите и огледате добре мястото за сватба изберете цвят, тема и украса (агенция)...
     След това може да се отдадете на блажено планиране на детайлите (в тази фаза съм).
      Имам повече от 7 месеца и смятам да тепърва да обърна внимание на роклята и костюма, халките и букета.
      Смея да твърдя, че следвайки този план, който си направих от начало засега нещата вървят спокойно и без нерви. Дано съм била полезна!   bouquet

# 590
Благодаря за посрещането!  Simple Smile

И аз съм шаш и паника, че е мн късно за всичко, но иначе съм съгласна съм със З_A_Я  - Не са ви необходими хора, които с години не сте чували, виждали или поддържали каквито и да било отношения. Ние така смъкнаме списъка до около 70-80 човека и то основно млади хоа и приятели  Peace
Като цяло мн се вълнувам, но и ми е напрегнато, защото май месец има мн абитуриенти, надявам се като отметнем основните неща да стане по - спокойно
Цяла сутрин се ровя по сайтове и форуми - май ще успеем да намерим и фото/дж на по нормални цени - борим се да се вмъкнем в 1300-1500 за двете услуги, дали в възможно?  Thinking

# 591
  • София
Бубулеса Бубълска, и аз съм така. Шаш и паника, не знам от къде да започна.  #ShockedТрудно нещо си е организирането на такова събитие. Затова първо ще гледам да запазя ресторанта, църквата и ритуалната и след това останалите неща. Все пак поне да знам коя ще е датата, пък после всичко друго.
А датата, която сте определили вие ли я избрахте или се съобразихте с свободните такива? Всъщност това окончателната дата ли е?[/color]

Първоначалната дата беше 28.06.2015, обаче се оказа, че тогава са Петровските пости и не може да се правят църковни бракове /иначе 28.06 си я избрахме просто така, хареса ни комбинацията от числата, а и аз обичам числото 8 хехе/. Тъй като искаме денят да е неделя, просто преместихме датата с една седмица по-късно - 05.07.2015. Бонус - това е рожденият ден на баща ми  newsm51

За сега е окончателна, но ще е 100% когато запазим ресторанта и уточним изнесената церемония. Иначе към момента датата е свободна и на двете места, които ще гледаме в събота.

edit: Ааа, и фотограф и DJ чакаме, за да сме 100% сигурни за датата хехе

# 592
Благодаря за посрещането!  Simple Smile

И аз съм шаш и паника, че е мн късно за всичко, но иначе съм съгласна съм със З_A_Я  - Не са ви необходими хора, които с години не сте чували, виждали или поддържали каквито и да било отношения. Ние така смъкнаме списъка до около 70-80 човека и то основно млади хоа и приятели  Peace
Като цяло мн се вълнувам, но и ми е напрегнато, защото май месец има мн абитуриенти, надявам се като отметнем основните неща да стане по - спокойно
Цяла сутрин се ровя по сайтове и форуми - май ще успеем да намерим и фото/дж на по нормални цени - борим се да се вмъкнем в 1300-1500 за двете услуги, дали в възможно?  Thinking

Привет и честито! Дано всичко мине по план.
Ами да възможно е в тези цени да се вмъкнеш,според мен. Ние сме предвидили около 1000 лева за фото и видео, аз още не съм проучвала, но там където ще е сватбата има един много добър фотограф, който
всички наемат, но се притеснявам дали ще е свободен. Неговия лукс пакет е 1000 лева, включено всичко. Дано да успеем да го наемем, защото в града не е бъкано с фотографи.
Иначе дза малките градове може да се вмъкнеш и до 500-600 лева, 7000 примерно, различно е, цените варират, но по-малко от 700 лева при всимки случая няма да излезне.

Мария-менюто се оточнява на по-късен етап, ние засега имаме само примерно и ще избираме. Когато отида на място в рестронта да огледам всичко, тогава ще изберем окончателно меню.

ЗАЯ, твоя пост ми беше изключително полезен. Напълно съм съгласна с теб-хора, които не са ми вече толкова близки и които дори не ми се обаждат да ме питат как съм, няма да каня. Излишни хора, било то роднини, с които не поддържам никакви отношения-също. Ти си се справила много бързо и отлично със всичко-едно от нещата, всъщност главното, което ме накара да започна още от сега с организицията е да бъда спокойна, да отметна почти всичко и да имам време за себе си.  Simple Smile

# 593
Kisses Мойта рокля е от Радичев и е 750лв.Има дантела.Платовете са наистина качествени!Можеш да му покажеш снимки да.Аз от 3модела изкарах детайли и му ги показах.Според мет му изпрати снимка на фб кой модел си си харесала и го питай за цена.Аз така направих и даже със 100лв ми излезе по-евтино Wink .Но ако предварително му кожеш,че имаш 1500лв няма да ти даде по-малка цена.В магазина има около 10различни модела и още толкова на вечерни рокли,които можеш също да пробваш за взимане на някой детайл примерно...Ние фоеверки няма да имаме.Исках много,но за 500лв по-добре да си вземем 2самолетни билета до Барселона,Валенсшя или нещо такова Peace .Някой ако знае кординати на фирма за осветление и дим да Пловдив и аз искам инфо Simple Smile.Тази седмица ще ходя да си избирам букет Simple Smile .Искам да ми е от божури и мини рози.

# 594
Цитат
.Искам да ми е от божури и мини рози.

Божурите са само май нали? Твоята сватба кога беше? И аз искам рози и божури.

# 595
  • На остров
И аз подкрепям идеята да не се канят излишни хора  Sunglasses
И като цяло според мен не пръскайте твърде много пари момичета, според мен има къде къде по интересни неща за, които да ги използвате .

# 596
З_A_Я, много хубав съвет ни даваш. Знам, че така трябва да стоят нещата с гостите и да не се канят такива, с които не поддържаме никаква връзка, но въпреки това не мога да избягам от това неписано правило. Хиляди пъти преглеждах списъка и се чудех, кой може да отпадне, но така и не успях да зачеркна някой. А има толкова хора, с които не сме се виждали с години, не си звъним и т.н. Все си казваш- е този няма как да не го поканя, онзи също и така списъка си е все същият. Най-тъпото е, че вътрешно не бих искала да поканя някой от хората, но просто няма как. Единственият вариант е тези, с които не поддържаме връзка сами да преценят, че няма да дойдат.  Поздравление, че вие сте избрали другият вариант и ще присъстват само най-близките.
Така като ви чета май всички сте против да се канят толкова хора, само защото няма как да не поканиш. Оф, кога ще се преборя със съвестта си и кога ще спре да ми пука кой какво ще каже и дали ще се разсърди?!

Малко ме успокоихте за менюто. Не ми се мисли още от сега. Поне ще имаме малко време да се спрем на нещо конкретно, но това ще стане естествено след като запазим ресторанта и видим какво предлагат.

# 597
И ние ще поканим най-близките ни... 80 човека  Joy
От тях няма нито един, с който не се виждам или няма отношение към връзката ни. Мои роднини, на ММ роднини, общи приятели, мои приятели, негови приятели, колеги, бивши колеги, с които поддържам връзка. И... няма кого да задраскам. По - лошото е, че има още хора, които ми се иска да поканя, обаче планът ми беше за 50 човека...
Ужас.

# 598
Цитат
Така като ви чета май всички сте против да се канят толкова хора, само защото няма как да не поканиш. Оф, кога ще се преборя със съвестта си и кога ще спре да ми пука кой какво ще каже и дали ще се разсърди?!

ами и мене ме притеснява да не ми се сърдят, примерно има такива, които са ни канили на сватби и си казваш е не може да не ги поканим, но пък като не поддържаме никаква връзка, има такива хора, които не ти се иска, но трябва да се поканят-в този случай бих направила компромис разбира се, ако родителите ми примерно много държат да си поканят някого, аз нямам такива хора, които не искам да каня, а ще идват-сватбата ми ще е само с хора, които искам да са там, просто още съм в чудене за 1-2 ма човека,които не са ми близки наиситна-2-ри братовчеди, не смятах да ги каня ,но те са ме канили и заради това ми е неудобно да не ги покяна, знам ли трудно е в такива ситуации и винаги се чудиш.
Междудругото писах на Радичев запитване за една рокля, сега го чакам да ми отговори  Simple Smile

# 599
Това със списъка е наистина омагьосан кръг...щом са те канили и ти да поканиш...но в крайна сметка и ти си бил поканен щото на някой му е било неудобно...трябва ве някой да сложи точка Peace Общо взето двамата направихме списъка, представихме го на родителите, съобразихме се до колкото успяхме- в крайна сметка сватбата е наша. От самото начало знаех капацитета на ресторанта 90-100 и до там съм се ограничила със списъка. Сватбата ни ще започне от 18:00 когато са канени гостите, ще има няколко малки деца (2-3), но съвсем малки ще пропуснем и ще уведомим родителите за да си преценят- просто няма да е подходящо.

Да питам как точно се свързахте с Радичев- аз само по тел.говорих- как да му изпратя примерна визия за рокля? newsm78 скайп? вайбър? фейсбук?

Общи условия

Активация на акаунт