Нашата сватба през 2015 - тема 2

• 45 821
  • 788
  •   1
Отговори
# 570
   Привет на всички нови момичета, на останалите също   bouquet

Мислехме си за фойерверки, но понеже ще сме до един от най-големите язовири в България решихме да пускаме фенери когато се стъмни- ще бъде наистина красива гледка към водата и планината!
   Нашето подписване също ще бъде реално- там ще дойдат на място. за да се подпишем пред длъжностното лице и всички гости.
   Ще направим самолетна фотосесия на едно летище и ще се снимаме на антична крепост в близост до язовира в късния следобед, ще имаме и малко реквизит за да са интересни снимките  Joy След подписването ще са снимките с роднини и приятели smile3509.
    Бях кума на църковен брак и не бях кръстена, но и никой не ми искаше свидетелство- бяхме в малка църква в планината преди години. Но за кръщенето на детето искаха да видят свидетелство, кръстник стана само моят мъж, а бен ме кръстиха с бебето Simple Smile Въпреки, че сме кръстени няма да правим църковен брак, защото и двамата нямаме необходимост от него. Но пък сега през юни ще стана кръстница на второто бебче аз!!!  Peace
     Колкото до запазването на дата и ресторант- в зависимост от мястото и натовареността. Аз лично предпочетох първо да се обадя в ресторанта за да знам кои са им свободните дати, защото държах на него и след това се обадихме в Обредния дом- оказа се, че датата която искахме е свободна и на двете места- но я избрахме 9 месеца и половина преди сватбата. Успех на всички!

# 571
И ние мислим за фенери-идеята дойде днес  Grinning аз пък кумувах лятото на 2014 и си ни искаха свидетелства, това няма шанс да не искат, но при теб З_A_Я явно пък е било по-особено положението, не знам.
Нашата фотосесия ще е в парк, сега почваме да се оглеждаме за фотографи и дж.

# 572
С фенерите вижте каква е обстановката - на сватбата на сестра на бъдещия ми съпруг имаше такива фенери и един се закачи в едно дърво и едва не направиха пожар.

# 573
Още повече ме отчаяхте с тези кръщелни. Това пък даже не съм си и помисляла, че може да ми изникне като проблем. Да стигнем до там, пък ще му мисля.

Относно сватба в събота или в неделя, изобщо вече не го и мисля. Много от поканените са от други градове и колкото и да не искам да се съобразявам с някой друг, май се налага.

Miss_Bingley, ще проверим и в нашите ресторанти как стоят нещата. Така е най-справедливо, а не някой да ми определя какво ще включва менюто. От друга страна пада голямо чудене какво точно да избереш, но все някаква бегла представа би трябвало да имаме.

З_A_Я, много хубава идея с фенерите. Вие ще сте на подходящо място и ще се получи красиво.  Ти ми вдъхна мъничка надежда за некръстените кумове, макар че се съмнявам да имам подобен късмет.

Имате ли някакъв определен бюджет за роклята?

# 574
  • На остров
Аз нямам, но ние си поемаме сами всичко, но аз съм си спестовна  и едва ли ще дам колосална сума, не съм избрала още нищо.

На нашата маса ще има много свещи като част от украсата, а пред къщата ще има *машали*, не съм сигурна как се казват, като големи чаени свещи за външна употреба .

# 575
О да, определено беше... попът беше доста неадекватен по бюрократичните въпроси newsm78 и май ме пропусна  Joy , но за кръщенето няма да има мърдане!

# 576
Цитат
Имате ли някакъв определен бюджет за роклята?

Не съвсем, но тя ще е подарък от свекърите. Мисля си обаче като ориентировъчно 800 лева  Simple Smile

# 577
Леле, колко много сте изписали  Grinning
Относно реда на запазване, при нас беше така-ресторант, фото, видео, църква и гражданско.
З_A_Я, много ми хареса идеята за фотосесия на летището... Тя ваша ли си е, или имате креативен фотограф?
За роклята, аз имам бюджет-до 2000 е максимума, като се надявам да харесам нещо по-евтино. Но силно се съмнявам. Вече изпращах запитвания за харесаните от мен модели и отговорите не са в моя полза. Може би това е нещото, за което най-много ме е яд колко много пари трябва да се дадат. Все пак не мисля да я обличам втори път, а за 10 часа носене е неоправдан разход!
Може ли да помоля за парола от албума?

# 578
Наша идея е. Ще ни помогнат за осъществяването познати, които са в този бранш. Надявам се да станат красиви снимки по залез в полето  Joy

# 579
Ех,момичета вие сте неуморни. За бюджет за рокля в началото си мислих  към 400 но, като видях какви боклуци ми предлагат за тези пари се размислих и явно ще е повече ,а може и да се шие не ми се дават много пари за рокля която ще виси в гардероба ще събира прах и сигурно след 10 години ще ми бъде вече и грозна . Моята сватба е дневна и няма да има фойерверки , тези китайски фенери се пускат като си пожелаваш нещо ,с мм искаме да пуснем един такъв само двамата вечерта след сватбата.

# 580
Здравейте дами отново !! Гледам , че в темичката са се присъединили доста нови булки - Честито на всички ! Аз като най-притеснена до преди 2 седмици - вече съм почти готова за сватбата ми която ще е септември месец ! Имам вече час за граждански,църква,Dj,фото,видео и ресторант . За една седмица организирах всичко ... Много съм доволна   smile3521 smile3521 newsm44 newsm44 ...  А що се отнася до фойерверките трябва да има разрешително ли  ????  И още една тема да обхвана . Знаете ли ,че църквите в центъра на София таксата е 280 лв /300 лв дали с хор - дали без хор - не знам , но църквите които не се намират в центъра на София цените са къде , къде по други ! Примерно църквата в която сме решили да се венчаем таксата е 125 лв ...
Някой има ли идея защо е така ??? Според мен всички църкви трябва да поддържат едни цени или поне с минимално разминаване !

# 581
На нас от агенцията ни казаха, че трябва да има разрешително и ако няма могат да последват глоби и проблеми от полицаи на самото тържество. Предполагам става въпрос за малко по-голяма заря, а не ако се изстрелят минимално количество ракети.

# 582
  • София
Здравейте, дами!

И аз да се присъединя като бъдеща булка с дата на сватбата 05.07.2015 /за сега Laughing/ и първи пост тук - йей!

Все още не сме избрали ресторант, но идеята ни е да позволява изнесена церемония, тъй като някак си не ми допада атмосферата в гражданското, и двамата предпочитаме да не разкарваме гостите из цяла София. Като цяло към момента имаме 150 гости, предпочитанието ни е локация около или извън София с градина и възможност за хубава градинска декорация Simple Smile

Иначе за сега имаме само идеи и нищо конкретно - нито ресторант /очевидно/, нито DJ, нито фотограф... даже и кумове нямаме още хехе. 

За сега от прочетеното до тук събрах много полезна информация, за което много благодаря! Продължавам с нетърпение да следя развитието на темата и пожелавам на всички булки най-прекрасната сватба /без много нерви и ядове!/  Simple Smile

# 583
Здравейте, бъдещи булки! Simple Smile Присъединявам се и аз към планиращите сватба през 2015  Simple Smile Постарах се да изчета доста от темата и виждам, че сме крайно изостанали с планирането - искаме сватбата ни да е през май, а още само проучвамве оферти за района на Шумен ....
Истината е, че сме с ограничен бюджет и това доста затруднява подготовката  Confused
Гледам, че почти всички от вас вече имат избран фотограф и дж, което нас най - много ни притеснява....Дали може да споделите какви са цените за тези услуги, защото на нас досега ни предлагат и за двете оферти от около 700 и нагоре, което за Шумен ми се струва малко много.  #Crazy newsm78
Предварително благодаря за отговорите!  Simple Smile
Желая ви хубав ден! Simple Smile

# 584
Аз все още не съм определи бюджет за сватбата като цяло.  Дано да успея да си намеря "моята" рокля и да не много скъпа.  Дори най-малка представа си нямам колко вървят булчинските рокли, но предполагам, че никак не са малко.

Petia__Dimitrova, браво на теб.   Simple Smile Запазила си най-важните неща. А коя е датата на сватбата ви?

Бубулеса Бубълска  wavey честита дата. И аз съм като теб. Нищо нямам, дори и определена дата  Laughing Ти поне това си имаш.  Blush

anette1, добре дошла в темата. Simple Smile

Забравих да попитам нещо.
Кога се прави менюто? Когато се запазва ресторанта или по-натам?

Общи условия

Активация на акаунт