Нашата сватба през 2015 - тема 2

• 45 824
  • 788
  •   1
Отговори
# 555
Мда. Червеното вино е на църковния, шампанско на гражданския. За Църковния колкото и да харесвам сребърните чаши мисля да купя стъклена, защото четох, че било по-малко вероятно да те улеят с такава понеже виждат как накланят виното към теб.

# 556
Kisses{P} на доста места има чаши,които почват със сребро и отгоре завършва със стъкло. На една скорошна сватба кума така заля малко булката с червено вино. На някои места подлагат салфетки за да няма такива инциденти. Съвета за тортата и фойерверките е доста добър и може да се възползвам от него  Heart Eyes

# 557
Момичета, все пак ще има сватба тази година  newsm44. За сега не сме избрали датата. Мислим си за август или септември, макар че винаги съм си представяла, че ще се омъжа юли.
Още не сме запазвали нищо и малко се притеснявам, защото времето си напредва. Решили сме в коя църква ще бъде венчавката, дано да е свободна. За ресторанта нямаме много голям избор, но все пак ще обиколим да видим условията.

Исках да ви попитам кое трябва да запазим първо- ритуална, църква или ресторант ? Винаги съм се чудела кой е правилният ред.  newsm12

Другият ми въпрос е кумовете трябва ли задължително да са кръстени, защото на няколко места прочетох, че е задължително? Проблемът е, че хората, които сме избрали не са и нямат намерение да го правят. Те още не знаят, че сме избрали тях, но случайно разбрахме, че не са кръщавани и малко се разочаровахме, защото нямаме друга подходяща двойка.

Как стои въпроса с менюто? В ресторанта има определени няколко примерни сватбени менюта или ние сами си избираме и си правим меню?

Вчера повдигнах въпроса за сватба в неделя, но отговора беше очакваният от мен. Все пак аз правя сватба и вместо гостите ни да се съобразят с нас и датата, която ние сме избрала, аз трябва да се съобразявам с тях. Много тъпо, ама както и да е.

Имаш поща, много се радвам, че все пак има хора, които не се съобразяват с общоприетото напоследък и ще си направите сватбата в неделя.

Ох, имам хиляди въпроси, но от вълнение ги забравих Simple Smile

# 558
mariq91, първо честито, че сте решили да е тази година.

Според мен правилен ред за запазване няма. Много зависи на какво държите най-много, защото ресторанти, църкви и ритулани зали има много ( особено ако си в София ), но твоето място е само едно. За наса бяха важни ресторанта и ритуалната зала, но най-вече ресторанта, за това запазих първо него. Ако за вас цървката е най-важна отидете и я капарирайте пък после по това се ръководете за останалата част.Ако решите сватбата да е юли е хубаво да започнете с капарирането, че хубавите места мн бързо се взимат.

За менюто всеки ресторант предлага няколко варианта и няколко цени и младоженците избират най-изгодния за тях. В някои ресторанти предлагат сватбена торта  включена в куверта, някои предлагат безалкохолни, вода и кафе на корем пак като част от куверта. Трябва да разгледате и да решите, кое е най-доброто за вас.

За кумовете знам, че е задължително да са кръзтени, ако искате църковен брак.

Дано съм помогнала и успех с организацията Simple Smile

# 559
* Miele* , благодаря ти много за споделеното.
За запазването ние си мислехме да проверим как стоят нещата и на трите места-ритуална, църква и ресторант и чак тогава да запазим. Така горе долу ще имаме представа дали ще можем да ги съчетаем за определената дата. Малко повече ще си обикаляме, но иначе и аз не знам как да процедираме.  Реално всичко ни е важно, но в същото време няма как без едно от трите места, така че мисля така да направим.

Ще обиколим ресторантите, на които сме се спрели и ще прегледаме вариантите, които ще ни предложат.

Започвам да се притеснявам от сега за кумовете. В крайна сметка нали няма те да сключват брак, защо ги задължават да са кръстени?! Ще попитаме все пак в църквата, но сигурно ще ударим на камък.

Мисля до края на седмицата да сме обиколили и да мога вече да се похваля с датата.

# 560
До колкото ми известно трябва да са кръстени, защото вие се сродявате след бракосъчетанието. Освен това се казва, че те са и кръзници на семейството и трябва да му бъдат за пример, да му помагат и всякакви други такива неща. Не знам до колко съм права, не съм проучвала въпроса, тъй като ние няма да имаме църковен брак.

Стискам палци скоро да имате дата Simple Smile

# 561
Абсолютно задължително е кумувете да са кръстени - да имат църковен брак не е, но да са кръстени - да.

А по отношение на събота или неделя - тук според мен значение има основно мястото на провеждане на сватбата:

- Сватбата дали ще е в града, от където са повечето хора и ще пътуват само няколко роднини или не.
Ние например ще си направим сватбата извън родните ни градове, на трето място, от гостите има точно 5 човека, които са от там, което означава, че от сватба 120 човека, 115 ще пътуват.
В такъв случай не е честно спрямо тях да ги карам и да си взимат отпуск в понеделник след сватбата - все пак ги карам да пътуват, ще спят на друго място и разходите им ще са повече ако примерно си бяхме направили сватбата в София, където живеем ние и повечето хора.

Имам приятелка обаче, която ще се жени в неделя - тя е от София, нейния бъдещ съпруг също. Повечето роднини и приятели също си живеят в София. Е какъв е проблема тогава да е вечерна сватба в неделя? Който иска ще отиде недоспал на работа, който иска ще си вземе отпуск.

Така че нещата не са само черно или бели - да смятам, че наистина, който иска и Ви уважава ще дойде и в неделя, но все пак е хубаво да помислим и за гостите (особено в случай на сватба в друг град).

# 562
И ние от сега започнахме с организацията на сватбата. Планирали сме я за 5-ти септември. Обаче както се очакваше това е една от най-популярните дати и общо взето почти всички и всичко е заето. Като цяло така е от края на август и целия септември. По едно време даже си мислехме да сменим датата. И без това още не сме я оповестили на близките си Simple Smile

П.С. Днес попаднах на една статия и се сетих, че има доста момичета от форума, които ще се женят там.
http://www.borbabg.com/?action=news&news=40176

Ние още не сме избрали място Sad Единствено знам, че ще сме без църковен брак. И двамата не сме кръстени, а и не сме от най-вярващите. Особено аз - изобщо.

# 563
Абсолютно задължително е да са кръстени кумовете,иначе не може да се направи църковен брак.Ако не искат
търсите други или се отказвате от църковен.Вии ще си решите.Нашия кум също не е кръстен,но сега ще го кръщаваме пролетта.В църквата ви искат кумските и вашите кръщелни свидетелства.За запазването няма кой знае какво значение.Ние запазихме първо ресторант-гражданско-църква.

# 564
Ох, това за Рачев ми идва като гръм от ясно небе.
Първо отнемниха резервацията ни от ресторанта, който искахме, сега и това с Рачев. Ще полудея!!!!!!!  Cry Cry Cry Cry Cry Cry

# 565
Ох, това за Рачев ми идва като гръм от ясно небе.
Първо отнемниха резервацията ни от ресторанта, който искахме, сега и това с Рачев. Ще полудея!!!!!!!  Cry Cry Cry Cry Cry Cry

Kisses{P}, не се разстройвай предварително, това, че хотелът се продава не значи, че няма да работи. Просто ще си смени собствениците. Най-добре им се обади и попитай да очакваш ли някакви промени.

# 566
Те би трябвало да се обадят ако има някакъв проблем...ама знае ли човек. Най-добре се обади.

Охх аз много искам изнесен ритуал, но тук в София просто идея си нямам къде Sad Изчетох всички теми и коментари.... Има ли някой друг в същото положение?

# 567
_Iren_, била съм на сватба с изнесен ритуал в ботаническата градина. Беше много красиво и романтично.  Heart Eyes

# 568
Kisses{P} какво е станало? Аз нещо съм изпуснала.  newsm78
Както казах вече един ден е сватбата в годината, август се плануват доста отпуски, не мисля, че толкова ще е проблем за 1 ден егати. Това малко ме притеснява и все го мисля въпреки всичко. Но каквото такова-това  е моя избор и не мога на всеки да угодя.  Peace
Някой питаше за менюто-на нас ни дадоха примерно да си съчетаем и ние си определяме какво да има и до колко пари да е куверта.
При Стоян Радичев ще ходя юни месец да разгледам, но рокля за 1400 лева ми се струват множко, но това всеки си го преценява, аз поне няма да ги дам. Не мисля, че при Радичев са толкова скъпи, не са някакви кой знае колко дизанейрски, но като качество и материи, а и като модели ми се виждат най-добри специално за това, което съм виждала по сайтовете, ама то на сайт е едно, на живо често е съвсем друго.  Simple Smile

# 569
Общо взето Рачев Резиденс е даден за продажба от банка за 7,2 млн. лева ако не се лъжа. Свързах се с хотела, няма повод за притеснение - цялата процедура била много тромава, преди това имало и обжалване. Те ще си изпълнят поетите ангажименти за 2015г. Най-вероятно преди края на 2015г. няма да има някакъв резултат от предприетите мерки от банката.
Успокоих се вече. От агенцията ни също смятат, че няма защо да се притесняваме ние, а и те като декоратори на събитието.

Общи условия

Активация на акаунт