Нашата сватба през 2015 - тема 2

• 45 801
  • 788
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета Simple Smile И при мен най-сетне има леко развитие.. Спрях се на фотограф ( голяма чуденка беше), а сега търсим DJ.. имахме разговор с 3ма до момента ( 1 DJ и 2 екипа - DJ + водещ).. не съм и предполагала, че ще е толкова трудно.. Разликата между 3те оферти и като цена, и като разбирания и идеи е от тук до небето.. Тотално се объркахме.. Интересно ми е какви са вашите изисквания при избор на DJ ( или DJ с водещ)? На какво държите най-много?

audace - нашият ритуал ще е изнесен в градина ( ако времето позволява) и със сигурност ни трябва озвучаване, в крайна сметка това е нещото, заради което са дошли нашите гости и не искам да си мънкаме ние под носа и нищо да не се чува.. Simple Smile

# 616
  • Варна
mtaneva и ние ще сме в парк и за това изниква въпроса с озвучаването.
КОлкото до dJ-я доста време търсих. Препоръчваха ми доста, докато обикалях по сватбените агенции. Говорих по телефона с няколко и все не ми харесваха. В крайна сметка фотографът ми препоръча 2-ма души - беше ни преценил много добре какъв тип хора сме и към кой да ни насочи. И така - единият от тези двама е нашият човек. Обадих му се и след точно 2 минути разговор знаех, че трябва да изберем него. И си го запазихме. Мисълта ми е , че ще усетиш на кой да се довериш .
 Аз не съм очаквала, че ще си събера такъв страхотен екип за сватбата - фото, видео, ДЖ, агенция ... всички сме една и съща "кръвна група".

# 617
  • Sofia
Леле, момичета колко много сте изписали. Не мога да ви насмогна. Много се радвам за всички от вас, при които нещата вървят по план и лека полека си отмятате задачките  Hug

Добре дошли на новите, момичета. Честито! Все повече ставаме!  bouquet

Нашата сватба ще е ден събота. За църковния брак поразпитах, няма проблем да се направи в събота и май няма да имам проблеми и с това да е преди гражданския.
Последно решихме да имаме изнесен ритуал, трябва само другата седмица да отидем на място в ритуалната зала и да си запазим часа и датата.

Аз по подготовката вървя бавно - засега имаме ресторант, фотограф и видеооператор. Не знам какво да правя с DJ, колебая се между 3-4 и все различни отзиви чувам  Laughing Май докато не се видя с двама трима няма да мога да взема решение.

Това с фенерите е много хубава идея. Може да поразпитам дали ще стане в нашия хотел.

За рокля си мисля, че между 800 и 1000 лева бих отделила.

За гостите - нашите също са около 150 човека. Нямаме много роднини, повечето са приятели. Но сме от два различни града. Колегите от Университета, с които останахме приятели са голяма тайфа. Повечето ни приятели са и двойки, което за мен е по-добре, няма да мисля за това дали ще идват сами или ще си търсят дама/кавалер. Нашите поемат по-голяма част от сватбата и затова нямам против да поканят и няколко семейни приятели.

За подаръците за гостите - ами по-скоро няма да имаме такива. Много излишен разход ми се вижда. Единственото, което и на мен ми се върти като вариант е снимката за спомен.

Мислех много и за поканите за сватбата, ако ще правя такива най-много 20 за по-близки приятели и роднини. Много добра идея ми даде наскоро едно момиче. За тяхната сватба са направили видео покана с колаж от техни снимки, любимата им песен и текст. Много добро хрумване и го обмислям. В днешно време почти всички имат фб или скайп, така че не смятам, че ще е трудно изпълнимо  Laughing

Съжалявам за дългия пост, ама много теми сте обсъждали  Heart Eyes

# 618
Скрит текст:
Здравейте, дами Simple Smile
За роклите питате дали с презрамки или не. Моята е без. Но корсетът е много добре ушит. Не е твърд и напълнен с пластмасови "платки" и чашки, както при масовите рокли, които мерих. Ушит е от много и тънки ивици плат и прилепва идеално към тялото. Няма чашки, но оформя бюста много добре. И всичко това взето заедно прави презрамките излишни . Не смятах да давам много пари за рокля - бях се приготвила за около 600-700 лв. Обаче има разлика между рокля за 600 и рокля за 1000 лв . Струва си удобството, дори само за 1 вечер. Аз се чудя за воала още, но май ще е испански ( дано не се повтарям).
За прическата - ще съм с небрежно прибрана назад коса, нещо като рошав кок. Не бих си направила някаква префърцунена прическа - няма да съм аз просто. За грима съм решила да е нещо съвсем семпло. Все още си търся гримьор.
Иначе вчера ходихме до Обзор цялата тайфа - ние, родителите, агенцията, всички главно действащи лица от хотела и ресторанта. Обсъдихме и решихме доста неща. Много съм доволна.
Да ви питам - за изнесения брак ще имате ли озвучаване ?
Ще имамте струнен квартет.

Колкото до разкрасителните процедури - не нищо специално не мисля да предприема, освен обичайното. Преди сватбата - маникюр и козметик, на самия ден грим и прическа. Толкоз.  Peace

По принцип спортувам, та няма кой знае какво да променя в ритъма си. Записала съм се обаче за началото на април за едно групово тичане, 10 км. Та се готвя за него. Искам да си подобря времето от миналата година. Тъкмо ще ми се отрази добре и за сватбата.  Mr. Green

Моята цена за рокля е също с таван 1000 лв. Много практичен човек съм и не ми дава сърце да дам повече пари за такова нещо. Ако и по-евтина си намеря, още по-добре.

# 619
Момичета днес за първи път влязох в булчински магазин.  Hug Мон Амур на Раковска, случайно минавах и реших да вляза. Дизайнерката беше там, посрещна ме, показа ми 3-4 каталога. Казах й какво си търся горе-долу, тя ми обясни че трябва да си запиша час ако искам да пробвам за да ми приготви избраните модели. Шие и по поръчка за 5 седмици ще е готова роклята, по харесан от теб модел.
Нищо не ме впечатли там обаче като модели, и за ценити са от 1000 нагоре. Няма да ходя на проби. Не ме грабнаха.Дадоха ми и каталог на Проновиас, там бяха по-стилните и по-хубавите рокли, на цени около 2000 хиляди лева. Но и от тях нищо не ми допадна. Дизайнерката е Поля Миланова-много мила жена.
Аз си търся тип принцеса, без прзрамки задължително,или с леки дантелени малки ръкави, сърцевидно деколте, обемна тюлена пола.  Simple Smile
Трябва да се заема с фото въпроса и дж-я. Като прическа искам букли, леко двигната коса, не кок, пусната.
Грима ме притеснява много, ще трябва доста да поразпитвам за читави гримьорки в Търговище, да ходя на пробни прически и грим.

Разкрасителни процедури-освен да внимавам какво ям, да се разхождам повече, да въртя велоаргометъра не смятам друго да правя. Витамини за коса и кожа си пия и през останалото време на годината, както и цялостни грижи за кожата и косата са си ми част от ежедневието по принцип.
Може да отида на един масаж и толкоз. Маникюристка и прочие в деня на сватбата са ясни.
Мисля и да тичам в парка-ама да видим дали ще стигна дотам Grinning

# 620
audace, твоята рокля от къде е? А каква е разликата от испански и обикновен воал?  newsm78

Имате поща , Уау 10 км тичане. Хич не го обичам това тичане.  Rolling Eyes
На мен дори и 1000 лв. ми се виждат много за рокля, а сигурно за по-малко няма да си намеря. Ужас. no

Аз съм решила да не си режа много от косата, когато ходя да се подстригвам (не, че ще порасне кой знае колко за няколко месеца, де). Оставила съм си и бретона да порасне, за да не се чудя какво да го правя и него на сватбата. С ноктите си не знам какво ще правя, защото лесно ми се чупят. Ще търся някакви други заздравители, макар че преди да се лакирам винаги си слагам под лака.

Как мислите, дали ще може сватба на 15.08? Знам, че тогава е Успение Богородично, но на първата страница видях, че tedolinkaaa е отбелязана за тази дата.

# 621
  • На остров
Аз ще се гримирам сама, и маникюра сама ще си направя.  Фризьор искам, но живеем извън града и едно ходене до там с самият фризьор ще ми отнеме поне 3 часа та се чудя. Мисля небрежен кок като прическа . Деня преди сватбата ще си направа освежаваща колагенна маска, правя упражнения и спазвам режим  Sunglasses .

Отказахме се да ходим на изложението утре .
Аз за рокля не бих дала повече от 400 макс 500 лв.. Бижута имам, но обувки ще трябва да търся  Simple Smile .
Все повече се замислям за фотограф и тук, въпреки че за един час струва поне 1000 лв., но може да си струва .  Имам и крайна бройка 15 човека ще сме  Simple Smile . Почвам да оглеждам украса на масата и искам да направя една пробна торта тези дни . Не мога да реша и дали да ползвам кетеринг или не . Ще имаме като малък дансинг на верандата с осветление и дим, ако има желаещи за танци .

# 622
  • Варна
mariq91 Роклята ми е от Варна, а испанският воал е ето такъв

# 623
Момичета обувките ми пристигнаха,но не ми стават малки са ми Sad  Някой ако има интерес ще кача снимки.Чисто бели дантелени с перлички.38номер ток 12см.

# 624
audace, не ми се отваря снимката.

mim_pld, ако може да качиш снимка на обувките. Все още нямам представа какви ще си търся, защото и рокля нямам, но ще е добре да ги видим. Така, ако някой друг прояви интерес също може да ги вземе. Simple Smile

# 625
mariq91, не ти се отваря снимката, защото е махната. По-нагоре с Miss_Bingley бяхме пуснали линкове с харесвани от нас рокли, но и те са махнати. Само не ми е ясно защо, но както и да е...
Аз успях да говоря с ди джея преди два дни по скайп и мисля, че той е нашият човек. Пита ме за музика, казах си предпочитанията, казах, че не знам как ще му прозвучи, но не искам чалга. Нямам нищо против музиката, само дето не я харесвам, той каза, че по принцип на хора, които искат тази музика на сватбите си, отказва. Та май се разбрахме, остана да се видим като се прибера.
Прическата знам каква искам да ми е, не е нищо сложно, дано и фризьорката ми се справи. Маникюра-отново нищо необичайно-френски.
За поканите ще изпратя и-мейл днес, да видим какво ще ми отговорят.
Момичета, вие колко време предварително смятате да раздадете вашите покани? Аз мисля до към края на април, а сватбата ни ще е края на август. И друго. Как ще вмъкнете частта с телефона за потвърждение? Просто ще го напишете най-отдолу или ще е по-специално? И колко време преди сватбата ще ги помолите да ви потвърдят присъствие?

# 626
mariq91 ще си намериш рокля споко, в Асеновград не са толкова скъпи и има избор  Peace
За прическата-и аз няма да режа по повече от 1 см връхчета само, бретон имам от около 2 месеца-голяма грешка, сега ще чакам да расте, че да не му се чудя.

Цитат
По-нагоре с Miss_Bingley бяхме пуснали линкове с харесвани от нас рокли, но и те са махнати. Само не ми е ясно защо, но както и да е...

нещо проблем ли има да ни стоят снимките в темата? темите са по-красиви със снимки, и освен това на мен ми се обсъждат прически и рокли, а снимките са нагледен материал, и аз искам обяснение защо са махнати  Laughing Rolling Eyes

И моят маникюр ще е френски,изчистен, класически. Ноктите ми са също чупещи се, затова сега се опитвам да ги заздравявам.
Покани ще пращам май или юни-два месеца ми се виждат достатъчни, при положение, че на повечето гости ще им кажем по-раничко да си планират нещата.
На поканата ще пиша очкваме потвръждение и телефон или е майл, нещо от сорта.
Тези дни ще пращам пак запитване до Радичев като си харесам още нещо Mr. Green ох много ми се менят мненията  #Crazy

# 627
  • На остров
Ние поканите ще ги пратим сега за края на май, но всички знаят от началото на октомври реално.
Ако правих голяма сватба бих пратила поканите 6 м по рано .

# 628
Сега разбрах какъв е проблема.
Аз предлагам да качваме снимките да са видими в темата.
Miss_Bingley, съгласна съм с теб. Темите наистина са по-красиви със снимки. Все пак нали е тема за обсъждане на всичко около сватбата- рокли, прически, грим, покани и т.н Пък и така ще добием по-точна представа какво има предвид другият.
 I ♥, ще гледам да съм по- навреме готова с поканите, за да ги раздам поне 2-3 месеца преди сватбата. Така хората ще си направят сметката и ще имат достатъчно време да се подготвят.
Не знам дали ще пише номера за потвърждение на самите покани. Все пак се предполага, че тези хора имат телефон за връзка с нас или с родителите ни. Не знам, поне засега мисля така.

# 629
Аз мисля да раздам поканите през март, макар че реално всички знаят вече. Като раздавам поканите ще кажа, че очакваме потвърждение, а ако не получа ще си ги препитам седмица две преди сватбата. Реално са ми под въпрос само хората, които живеят в чужбина. Тях сме предупредили още през октомври, за да могат да си планират пътуванията.

За снимките и аз съм за, не знам защо не се виждат  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт