Нашата сватба през 2015 - тема 2

• 45 789
  • 788
  •   1
Отговори
# 660
Мария, не сме капарирали още, до края на месеца. Имам време за реакция.

И ние няма да ангажираме кумовете с нищо. Не ми се вижда справедливо.

# 661
Щом не сте капарирали, това е добре.
А знаете ли горе долу какво капаро искат да се остави?

# 662
Пак сте се изписали   bouquet Едва ви смогвам, но не ми остава много време покрай работата и ежедневните задължения.
    Ние също няма да товарим кумовете, тъй като не са в България. Чудим се обаче дали да си разменяме подарък с тях? newsm78 Казаха ми,че било традиция. Поканихме ги веднага след предложението, така че пропускам питки, пилета и т.н.
     Колкото до роклята, смятам да отида до Асеновград, тъй като подобни модели във Варна са сс по 300-400 лв отгоре, а не искам да минавам 600 за нещо, което ще нося 12 часа. Истината е, че знам точно какво искам и е изключително изчистено, но просто го няма по магазините и ще го ушия.
      Смятам да си подновя тренировките по пилатес...въпреки че до преди малко правих баница hahaha
       Смятам месец преди сватбата да си направя гел лак и след това да го сваля и направя сватбения маникюр на израстнали нокти - не си падам по мн.дълги нокти, за ноктопластика и удължители абсурд! Това се отнася и за всякакъв тип екстеншъни и изкуствени мигли...предпочитам да съм аз на сватбата!  bowuu Ще отида на козметик, имам цяло лято за поддържан златист тен, грижата за косата отдавна съм я започнала...ще съм с нещо небрежно и романтично  Embarassed
       Да ви кажа честно, мисля че най-мъдрото нещо което направихме засега за сватбата беше избора на ресторант- няма да се занимавам с калъфи, арки и други подобни. Интериора ми харесва толкова много, че ще има украса само по масите! Изобщо няма да се оливам с хиляди левове за нещо което е напълно излишно и и без това не ми харесва.
        Мислим тема на сватбата и смятам да се занимая с украсата- ненатрапчиви акценти, но добре обмислени.
        Общо взето правихме и разчет на финансите- искаме да се оправяме сами и да ви кажа честно, когато се седне и пише подробно всеки разход наистина крайния резултат много се променя. И реших, че вместо да се занимавам с глупости трябва наистина да има строен план и организация. Смятам много от нещата да си направя сама, защото темата, която все още не е окончателна просто не мога да я видя никъде като украса из сватбените агенции.
         Алечка, стискам палци, наистина положението е инфартно. Воалът страшно ми хареса и на мен. Peace

# 663
Щом не сте капарирали, това е добре.
А знаете ли горе долу какво капаро искат да се остави?

На нас ни искат 300 лв., но предполагам е до договорка.

# 664
Ох, да ви се оплача. Звънях в агенцията. Казаха ми, че имат сватба на 29-ти август, която може да се измести за30-ти август и ако това стане те вече са поели ангажимент и няма да успеят и за нашата.
Сега чакам и се надявам тази булка да си остане за 29-ти.  Simple Smile
Защото тогава ще могат да поемат и двете сватби.
Много кофти ми стана, защото много харесвам точно тази агенция, цветовата гама, украсата, не вземат капаро, цените са съвсем приемливи, само поемаш и пътя.
Сега ако откажат не знам къде ще търся.
В Търговище има само една агенция, силно казано агенция и не искам оттам.Варна е много далече....
Яд, ме е че не се обадих по-рано ама все си виках има време, а то сега...
Та и агентката ми каза, че всички двойки си избирали едни и същи дати много често  Laughing
З_A_Я, шапка ти свалям-толкова си организирана.
Каква ще е темата ти, ако не е проблем да споделиш, че ми стана любопитно?

# 665
Miss_Bingley , много тъпо... дано да се наредят нещата. В краен случай защо не пробваш агенция от Търново, не е чак толкова далеч и може и да се навият, не знам...

# 666
Благодаря Miss Bingley, за темата не е окончателно решено. Бях споделила, че ще правим фотосесията на едно летище, мисля на масата за подпис да има макет на самолет, поканите да са с карта на света, кутията за подаръци да е във форма на куфар, табло за разпределение на гостите по маси като разрез на седалките на самолет  Joy фенерите да са в късните часове....ей такива неща, които все още ми се лутат в главата!  newsm78  #Crazy Добре, че не избрах агенция- щяха да се побъркат с мен!
   Стискам палци да се уреди въпроса с датата за сватбата.  bouquet

# 667
Алечка,мислих го днес за Търново.Ти оттам ли си?
Аз толкова го харесвам този град,че всеки повод да отскоча дотам ще ми е добре дошъл.Ще се поровя и там.
Зая,интересна идея,явно сте пътешественици или пък обичате да пътувате.
При мен нещата варират,засега съм на винтидж.Иначе и аз не мисля да удължаяам нокти,за екстеншъни се чудех,но в крайна сметка реших,че са прекален кич за сватба,а пък и искам да съм си аз и по-естествена.Нещо по-семпло,нежно и романтично ще е е май-може би дори само спусната коса на букли и една тиара.

# 668
  • На остров
Благодаря ви момичета, но аз питах да се купи калъф . Мислих евентуално да купя калъфи за да изглеждат еднакви столовете, но може и само панделка да вържа .

Зая много идейна тема, особено ако ви се пътува  Simple Smile , ние доста сме пътували и вече сме доста избирателни в дестинациите и рядко се наканваме .

И аз съм си избрала тема / момини сълзи и зелено  Simple Smile, имам идеи как ще украся масата, остава менюто да измислим. Поканите също ще с декорация на момини сълзи както и букета ми ще е с момина сълза и бутониерата на мм и на младежа също .

# 669
Miss_Bingley, от Търново съм да. Гледала съм много красиви неща на една две агенции, мисля, че се справят защото тук и по Арбанаси се организират доста сватби. Ако стигнеш до там ще проуча и ще ти дам координати.

Оne, много красиво и нежно звучи.  Heart Eyes
И на Зая идеата е много креативна.
Аз харесвам такива неща, обаче си признавам, че не ми се занимава  Embarassed
За цветята не знам още, трябва да са лилави  newsm78 Ще питам флористката да видим какво ще ми препоръча.

# 670
Благодаря ви, момичета  Heart Eyes

Ние се вкарахме в страшна драма. Нали със снаха ми ще се женим в един и същи ресторант с 20 дена разлика. Още не знаем колко ще струва украсата. ОБАЧЕ нейна приятелка получила оферта за същия ресторант за 1200 лв., в което влизат само украсата на столовите и масите, без цветя и такива работи.  За мен е немислимо да дам толкова пари, при положение, че избрахме най-скъпия куверт и бюджета ми отиде по дяволите. Не ми се свиди, просто няма от къде да взема 1200 лв... Довечера ще ходим да дегустираме менютата и ще говорим и за украсата. Ако и на нас ни предложат същите цени директно сменям ресторанта. На друго място, също толкова хубаво кувертът е с 10 лв. по малко, украсата с 400 лв. по-малко... Ужасен ужас ви казвам... До сега сме говорили по телефоните и сме разпитвали къде колко.... И да кажеш, че не сме правили проучване преди да изберем този ресторант...  ooooh!
Ще видим довечера на нас какво ще ни предложат, но аз сериозно обмислям смяна...
Какви са тези цени....тези добре ли са? Ето ,за това няма да се занимавам с агенции...Аз лично ще ползвам само калъфите за столовете от ресторанта- 2 лв. на стол....а,панделки съм си намерила за по 0,80 до левче и си ги купувам,после мисля да ги продам Wink намерила съм и сатен на 5 лв. метъра..евентуално за масите. Украси и за булченската маса има за по 80-100 лв. Вази има за по 5-6 лв. ... абе въобще има 1000 по-ефтини варианти,пък и ти като си знаеш какво искаш е лесно Simple Smile Споко (hug) аз те разбирам идеално,понеже и аз съм с доста ограничен бюджет...особенно за украсата,но съм си намерила алтернатива Simple Smile

# 671
Здравейте Simple Smile

Вчера ходих на изложението. Не беше лошо, имаше доста хора и доста полезна информация. Имаше няколко фото и видео студия, имаше агенции ( с едната мацка ще си уредя среща през седмицата, да видим какво ще стане ). Имаше дегустация на торти и бяха невероятно вкусни, обмислям като имам някакъв повод да проуча колко парички са и да си поръчам. С две думи останах доволна Simple Smile

Днес ходих да си взема роклятаааааа Simple Smile Купихме си и чашите ( утре ще ги щракна и ще ги кача ) и поръчахме поканите за родителите и кумовете. Другата седмица ще даваме за печат и другите покани... Наистина съм много доволна и щастлива  Blush

# 672
* Miele* , браво, ползотворен ден си имала!

Ние снощи ходихме да си дегустираме менюто и да говорим за тая пуста украса.
Значи, момичета, в никой случай не пропускайте дегустацията. Оказа се, че и салатата и предястието, които си бяхме избрали не ми харесаха. Бяха вкусни, но много малки и невзрачни на външен вид. Избрахме си други. Основното беше супер - голяма и вкусна порция.
За украсата стигнахме до около 800 лв. Доволна съм. Качвам в албумчето две снимки как ще изглежда горе долу, като няма да има никакви арки, а по масите ще има вази с лилави и бели пера и лилави камъчета.

Антоанета след чутата цифра и аз си мислех сама да си поръчам платове и да си украсявам, но при нас проблема е, че ще сме в шатра. Не е красив ресторант, на който да сложиш няколко панделки и да се приключи. Имаме за покриване стени и тавани, тръби и найлони. Изобщо няма как да стане само с покривала за столовете и масите. Ама да съм мислила, като съм избирала ресторантът.

# 673
Момичетааа, булото ми пристигна!!! Какво да Ви кажа, уникално е за 1 паунд. Нямам думи. За съжаление не е моята дължина. На самата рокля не и отива Sad Сега започвам търсене на нова. Това ще си го запазя за моминското парти. Моите дружки организират от сега.
Много ме е яд, че не мога да кача снимки. Нито от компютъра нито от телефона.
ЗАЯ Идеята ти е много лудичка. Харесва ми!!!!
Нямам търпение да ми пристигнат сватбените обувки. (Конверс кецове с датата на сватбата ни  Party ) Това ми е мечта от малка. Майка ми спори че роклята ми е прекалено стилна за кецове, но те не се виждат. Аз си знам само Grinning
За украса на ресторанта си наехме агенция, защото ми предложиха много добра сума. 100лв. Булчинска маса и 7лв на маса което включва свещник, сатен, камъчета и още нищо ако реша.

# 674
Такова було слагах днес в сватбения център, ако не се лъжа беше 80 лв. Най- вероятно вече си го споделяла, но за да не го търся, би ли споделила пак от къде си го поръча.

Общи условия

Активация на акаунт