Какви поразии и странни неща заварихте след последните наематели?

• 39 229
  • 312
  •   1
Отговори
# 150
Аз пък не мисля, че това е твоя работа. След като на тях им пречи, да говорят със съседите си.  Peace

# 151
  • Berlin
Абсолютно, щом наемателите ти имат проблем, да си го решат те. Това не е твое задължение. А и сигурно те нямат деца, щом се оплакват от това, да се оправят. Simple Smile

# 152
М даааа, нямат деца. Разбрахме се - при проблем да си се качат и да разговарят със съседите на момента.Благодаря за мненията..... Hug

# 153
  • на брега на морето
Какъв е проблемът дали имат или нямат деца? Шумът си е шум.
Наемателите винаги могат да се изнесат, квартири дал Господ.

# 154
Какъв е проблемът дали имат или нямат деца? Шумът си е шум.
Наемателите винаги могат да се изнесат, квартири дал Господ.

Вярвай ми, не е така!  Naughty

# 155
  • на брега на морето
Моля ти се,  Stop съвсем наясно съм.
Ако мои наематели ми се оплачат от съседите първият, който ще се опита да изясни нещата, ще съм аз.

# 156
  • Berlin
Ако имаха деца, нямаше толкова да се оплакват от шума. Grinning

# 157
  • на брега на морето
Не е много вярно. Аз не позволявах и на двете ми деца да крещят, блъскат и тропондясват на съседите отдолу. Особено от 14.00 до 16.00 (и двете не спяха следобяд).

# 158
И аз не съм позволявала на детето си да вдига шум - крясъци, блъскане, топки.... Има си нормален начин на поведение /с някои малки изключения от време на време/. Друг е въпроса какъв е прагът на поносимост на съседите /няма значение наематели или не/. Съгласна съм, че не е работа на хазяина да се разправя със съседите, особено, ако не е в конкретния момент там за някаква преценка /но и това е относително - както виждам тук - "ами, деца"/. Би трябвало наемателите да говорят със съседите, но, като знам как ние българите сме ненаучени да спазваме ред и да се съобразяваме с другите...

# 159
Сигурно не е единичен случай, щом са повдигнали въпроса. Наистина е много неприятно, ако постоянно се тропа, блъска, вика. Не знаем обаче какъв е точно случая - в друга тема четох за някаква жена, която за най-малкото тропване, се качвала да се разправя. Ами живи хора сме, създаваме шум. Не може да се изисква от съседите да ходят на пръсти или да си седят само на дивана....

# 160
А аз искам да попитам
случвало ли ви се е да вдигате наема на изрядни дългогодишни наематели?
Честно казано, на мен ми е неудобно и все отлагам.
Ще имаме студент скоро, с това освен да се оправдая  newsm78

# 161
  • при късмета
А аз искам да попитам
случвало ли ви се е да вдигате наема на изрядни дългогодишни наематели?
Честно казано, на мен ми е неудобно и все отлагам.
Ще имаме студент скоро, с това освен да се оправдая  newsm78

Вдигала съм наем, но на основание, че пазара е тръгнал в тази насока. При това при мен винаги има в договора клауза, според която цената може да се промени при такава тенденция в сферата.  Правя договорите за 1 година и автоматично стават безсрочни при липса на претенции от страните. Веднъж съм вдигала наема на това основание и договора вече беше станал безсрочен.
Не мисля, че основание за вдигане на наема, може да бъде повишаване на личните разходи на наемодателя.
Може да бъде промяна на цените на пазара или промени/подобрения по имота

# 162
Аз искам да го вдигна най-вече заради промяна в цените на пазара,
от 2008 до сега има повишение. И на  наемателите сигурно им е ясно това.

# 163
Би трябвало да има основателна причина за вдигане на наема - тенденции на пазара, извършен ремонт, климатици, някакви други добавени екстри... Аз съм сваляла наем, защото тогава цените тръгнаха надолу, а си харесвах наемателите и знаех, че ще останат за по-дълъг период от време.

П.П. Аз говоря точно за този период - 2008 и точно след това дойде намалението, затова и наемателите поискаха намаление. Договора беше сключен април 2008, октомври поискаха с 50 евро намаление, след 3 месеца - още 30 евро и до лятото на 2011 цялото намаление беше общо 130 евро.

2013 г., когато отново пуснах апартаментите на пазара - пробвах с цената от 2007-2008 - не стана, намалих я с 50 евро - и се получи. Преди един месец пробвах с последната цена - пак искаха 20-40 евро намаление. Т.е. според мен цената от 2008 г. би трябвало да бъде актуална, но все пак си зависи, ако тогава сте бързали и сте дали апартамента на по-ниска цена.

# 164
  • на брега на морето
Не мисля, че основание за вдигане на наема, може да бъде повишаване на личните разходи на наемодателя.
Може да бъде промяна на цените на пазара или промени/подобрения по имота
Peace
Аз свалих от наема, защото наемателката ми вече няма предишните си високи доходи, а предпочитам да я задържа. По-добре по-малко, но редовно.

Общи условия

Активация на акаунт