Какви поразии и странни неща заварихте след последните наематели?

• 39 227
  • 312
  •   1
Отговори
# 165
А не ви ли е страх, че при вдигане на наема може да загубите наемателя?
Мен много  ме е яд, че намам клауза в договора да не се допускат домашни любимци. И наемателя веднъж просто ми съобщи че вече има котка, при свършен факт. Вие как бихте реагирали? Късно е вече да реагирам, но си мисля не може ли на това основание да има повишаване на наема? След тази котка ще има поражения

# 166
  • при късмета
Дори да няма изрична клауза в договора за домашни любимци, това е нещо което се коментира. Ако иска да задържи котката може да му вдигнеш наема, ако не му изнася, да се изнася. Можеш да поставиш условие и да я махне и да си остане на същия наем.
И да го няма в договора му връчваш анекс

# 167
Изобщо не приемам домашни любимци да се гледат от наемателите, ако това не е коментирано предварително. Колкото и да се чисти, винаги се усеща кога има куче или котка някъде, мирише си!

# 168
  • на брега на морето
Късно е вече да реагирам, но си мисля не може ли на това основание да има повишаване на наема?
Не е основание  да повишиш наема, но може да го предупредиш, че не искаш домашни любимци и той да избира да се премести или да махне котето.
Ако има поражения, то те се заплащат или оправят.
Мен така ме сюрпризираха неприятно с куче и ме беше много яд, защото беше махленско изпълнение. Добре че скоро след това синът им си го взе.
Не се вторачвай всяка дреболия да е повод за покачване на наема. Първо - тъпо е, наемателите не са глупави хора, които не могат да си правят сметките и да се оглеждат за нещо друго. Второ - ако са коректни е по-добре да бъдат задържани на някаква цена. Не може само да искаш, да искаш, да искаш.

# 169
Отказахте ме да го вдигам засега...
Между другото, те често ми плащат за 2-3 месеца напред, това не е ли нещо като
застраховка да не им бъде повишен в близко време?
300 лв не е ли малка сума за обзаведен двустаен в ЦГЧ на Бургас, кооперацията е
построена 1996 г. ?

# 170
Домашното животно- моята болна тема. Един ден просто ми заяви наемателят ни, че синът му е завел едно улично коте. Не намери за нужно да попита дали може, или не. Не ми стана приятно, но не казах нищо. Сам отглежда сина си и не ми даде сърце да направя забележка. Скоро се изнесоха( преместиха се в друг град). Изхвърлих всички пътеки и разни покрила за дивани, защото бяха напоени с миризма и косми. И проветрявахме няколко дни.

# 171
  • на брега на морето
построена 1996 г. ?
Според мен не е застраховка, а по-скоро улеснение да нямат грижата да плащат наема всеки месец.
Колкото до размера на наема питай брокера си. Peace

# 172
построена 1996 г. ?

Аз съм наемател, но темата ми е много интересна и ви чета. Понеже живея в ЦГЧ в Бургас ще ти кажа, че ние плащаме по 350лв. от около 2 години. Хазайката не иска да ни вдига наема, защото смята, че ще напуснем, а винаги до сега сме били изрядни. Сама си реши какво искаш, иначе наемите сега са доста завишени.  Peace
По темата с животните да кажа, че апартамента е чужд и моето мнение е че винаги се иска разрешение, независимо къде какво пише  Naughty

# 173
И аз да споделя  Sad ситуацията с последните наематели  #Cussing out
Гарсониера в Люлин на перфектно място... но, обзавеждане в стаята - старо, но здраво, в кухнята - чисто нова автоматична пералня, готварска печка на 3-4 години в добро състояние, хладилник голям, също на 3-4 години... Съответно наемът е повече от приличен, заради обзавеждането  Naughty, декларира се и се плаща данък върху истинския наем...
Договор, депозит от 1 наем, отчитане на разходите за вода (ТЕЦ и студена) и ток по показания на водомери и електромер и плащане на наемодателя, който има грижата да ги плати на доставчиците...
Още в началото на втория месец почнаха проблемите - може ли да изчакаш още 1-2 седмици за наема, защото ми превеждат парите след ...дни, 11 куб. м. топла вода за месец - не може да бъде толкова, водомерът е повреден, парите на кубик (за топла вода на база цена от предходния отоплителен сезон - 10 лв./куб. м.) не са толкова, ние ходихме и платихме фактурата - 4 лв. (а предишната година в апартамента нямаше живущи)... След 1-2 седмици платиха наема, но не и консумативите - топлата вода най-вече, като се оказа, че водомерът вече е повреден ... Свалихме водомера и го занесохме в сервиз, където казаха, че е умишлено повреден - със скъсана фабрична пломба и опит да бъде свалено стъклото на циферблата, явно са се опитвали нескопосано да го манипулират, за да свалят разхода...  #2gunfire Сложихме нов водомер съответно...
След всички тези маймунджулъци решихме, че ще се разделяме - дойде време за нов месец, при неплатени сметки за 2 месеца (за 3/4 от депозита), за които наемателителите твърдяха, че не ги дължат, а и нямат пари така или иначе...  Embarassed
След шикалкавене около седмица успяхме да ги хванем да подпишат предизвестие за напускане поради неплатени сметки в срок от 3 дни... След като категорично им заявихме, че се разделяме, последва ново увъртане - ама ние не можем толкова бързо да си намерим ново жилище... и така седмица след предизвестието съсед ни звъни в 21 ч., че те се изнасят... такси до апартамента ... и...
Наемателите на практика вече се бяха изнесли... Направихме проба на автоматичната пералня - не работи, очукан емайл върху готварската печка, в буквалния смисъл на думата хвърлиха ключовете и избягаха  #Crazy
На следващия ден, по светло - оглед на ситуацията  Sick #Crazy #Crazy
По пода в стаята - разхвърляни електронни платки от уреди...
Автоматичната пералня - не работи, посещение от сервиза (нали е в гаранция на 2 месеца) - пералнята беше останала само с външната си обвивка и копчетата - отворена е и са извадени моторът, платката, срязани са кабелите и маркуча, накратко - тотална щета за боклука...
Печката - отворена е отзад и отгоре - срязани са и са изтръгнати всички жици, така че да не може да се поправи - пак тотална щета, използваем е само захранващият кабел за контакта...
Климатик (не от китайските евтинджоси) - срязан кабел видимо, след проверка от сервиза се оказа, че една от изтръгнатите електронни платки е от него, успяха да поправят климатика, разминахме се само с пари за ремонт...
Прахосмукачка - изтръгната платка и мотор, ще я мъчим да я подкараме...
Счупено стъкло на балконската врата ....
Удряни с нещо тежко и изкривени чучури на батериите за водата в кухнята и банята ...
И за десетината дни след смяната на водомера за топлата вода до напускането на наемателите - 50 куб. м. навъртени - явно нарочно са пускали водата да тече ... #Cussing out

Равносметката - приходи - платени 2 наема и 1 депозит, разходи - данък (вече платен), нова автоматична пералня, готварска печка, водомер за топлата вода, поправка на климатик, ново стъкло на балконската врата, нови батерии за водата, топла вода - над 70 куб. м., ток - пренебрежимо малко - към 100 лв., на фона на останалите загуби...  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 174
  • при късмета
man_darin_ka , на тези трябва да им напишеш имената, да не попадне друг на тях

# 175
Няма ли начин официално да реагирате срещу това? Т.е. жалба, гражданско дело... Вярно е, че си е разправия и разходи, но все пак.... Това, което са направили е напълно умишлено повреждане. Чувала съм за изпразване на апартамент, за л..на и повръщано в чекмеджета, но това е....

# 176
  • при късмета
Няма ли начин официално да реагирате срещу това? Т.е. жалба, гражданско дело... Вярно е, че си е разправия и разходи, но все пак.... Това, което са направили е напълно умишлено повреждане. Чувала съм за изпразване на апартамент, за л..на и повръщано в чекмеджета, но това е....
Може, но трябва да им знае новия адрес, за да може да ги призоват официално. Това е най-трудната част. За дело де, иначе жалба в полицията бих пуснала веднага с протокол от съседи свидетели с описаните щети

# 177
  • Пловдив
Настоящия им /нов/ адрес няма как да го знае, но в зоговора обезателно е вписан постоянния адрес по лична карта при подаване на жалба и начало на съдебен процес се използват тези данни има си служби, на които работата им е да намерят хората, срещу които са подадени жалби или са започнати дела и да ги призоват да се явят.
В договора също трябва да е описано, че умишлените вреди се заплащат от наеметелите, в какъв вид е било предадено жилището и в какъв се очаква да се върне. Договора обикновено се прави с някакъв тип приложен опис. Може би обаче и щетите е трябвало да се опишат непосредствено при напускането на въпросните вандали в присъствието на неутрално лице.

# 178
Благодаря за съчувствието  Hug, но едва ли има начин да бъдем компенсирани  Wink
Наясно съм с юридическите способи - съд, изпълнителен лист и т.н., но става дума за социално слаба наемателка, живееща от помощите за двете си деца  Whistling, минала през повечето благотворителни организации (поне) в София, за да изкрънка едно-друго... Знаем й постоянния адрес, той е на адреса на общежитието за социално слаби в края на Люлин, явно там си е вадила личната карта, но все тая... и да я осъдим, няма какво да й вземем... Тези подробности ги разбрахме след като започнаха проблемите...Не е ромка, между другото, да не си помислите заради детските...

Написах моята история просто за да споделя  Mr. Green
И очаквам с интерес мнения на отворени наематели (каквито вече са писали в темата) - да видя те какво ще кажат - освен, че те самите не са такива  Laughing

# 179
  • София
man_darin_ka, а защо си пуснала подобна твар в имота си?
Ти нали не си благотворителна организация?
Станалото вече няма как де се поправи. Но да си знаеш от тук нататък - строг кастинг за наемателите.
Проверка и отказ, ако нещо не ти хареса. Хич да не ти е неудобно.
Аз съм отказвала оглед на млада двойка. Не ми харесаха на външен вид, брокерката имаше чувство че няма да плащат редовно.

Общи условия

Активация на акаунт