Какви поразии и странни неща заварихте след последните наематели?

• 39 216
  • 312
  •   1
Отговори
# 180
Мили боже, чета и ми става лошо... Не от случката, изроди съществуват, а от факта че остават безнаказани. Само в нашата мила родина е възможно това. #Cussing out

# 181
  • София
Ще съм благодарна за практически съвет от опитните наемодатели   bouquet

Апартамент, в който парното не ползвано няколко години, вървяла е само сградната инсталация - т.е. нямам никаква представа дори приблизително колко е месечното потребление. Ако бъде нает през неотопляемия сезон, какво следва да се договори за плащане на парното, когато то бъде пуснато? Мога след първия отопляем месец да поръчам засичане на топломерите, но това няма да ми даде реална представа за сметката (предвид че останалите съседи няма да са засечени).
Какво бихте предложили?

# 182
По принцип това с парното /в София/ си е истински кошмар - както за наематели, така и за наемодатели, особено, ако смяната им се случи по средата на отоплителния сезон и е имало зимни месеци без наематели. Най-добре е да отидете при топлинния счетоводител и да се посъветвате с тях, като им обясните точно ситуацията.

# 183
Ще съм благодарна за практически съвет от опитните наемодатели   bouquet

Апартамент, в който парното не ползвано няколко години, вървяла е само сградната инсталация - т.е. нямам никаква представа дори приблизително колко е месечното потребление. Ако бъде нает през неотопляемия сезон, какво следва да се договори за плащане на парното, когато то бъде пуснато?  
Какво бихте предложили?
Изчакайте изравнителните сметки. От топлинния счетоводител / ТС /  трябва да представят и една страница, кой какво е потребил през периода. Обикновено този който я получава я крие. Но в ТС може да поискате копие, което пък се плаща - при нас е 5 лв. Избирате подобен обитаван апт. и това ще е примерната база.

# 184
  • София
Мерси за идеите. Ще говоря с топлинния счетоводител. Никога не съм виждала тази страница с потреблението през сезона  Mr. Green
За първи път ще съм наемодател и усещането, че не мога да предвидя всички проблеми ме стресира.

# 185
  • София
Има и друг вариант - наемателите да продължат да си плащат само за сградна инсталация и към нея   да заявиш 4 -5 кубика топла вода месечно.
А отоплението им да бъде на ток.

# 186
  • София
Aisha, това би бил по-лесният вариант, да, само че при него ще трябва да "контролирам" топломерите ежемесечно, защото на този етап няма как да се изключи парното тотално.
Пък и е възможно някой да желае да се отоплява с парно, след като апартаментът разполага с такова. Просто измишльотините на нашата система са такива, че потребителите са в постоянен шах  Sick

# 187
  • София
Ами тъкмо ще имаш повод да си влизаш в имота и да го наглеждаш.
Има вариант за ежемесечно дистанционно отчитане на топломерите. Прави се от топл. счетоводител без да се влиза в дома.
В нашия блок е така - застават в общия коридор и с нещо като дистанционно ги отчитат. От нас се иска само да оставим бележка с данните за топла вода от водомера. Нелбо ни отчитат.
Разпитай топл. счетоводител.
И щом си за първи път наемодател - умната, строг кастинг на наемателите и отказ ако нещо не ти хареса.
Ако имаш познат, доверен брокер работете заедно. Все пак имат някакъв усет за хората.

# 188
  • София
Топломерите са обикновени и не се отчитат дистационно. Между другото при родителите ми са с дистанционно отчитане, но никой не ги отчита така  Shocked продължават да карат на прогнозни сметки вече втора или трета година. 

Aisha,   bouquet за съвета.

# 189
man_darin_ka, чета и не вярвам на очите си.  Искрено ти съчувствам.
И не мога да си обясня- какво кара тези индивиди да постъпват така? Някакво отмъщение за това, че са изгонени ??? Като не си плащаш- какво очакваш- да те държат като в социалния дом...
Хубаво- нямаш пари да покриеш задълженията си- на всеки може да се случи, но да рушиш чуждото имущество умишлено...

# 190
 Една наемателка  обясни,че предпочита да занесе нашия тв на родителите си за да ползва нейния от там с който била свикнала. Оказа ,че  като го върна  нямаше никакъв образ. Да бил е при родителите и само че в градината. Shocked Не го е валяло но го е пекло пряко .Както е думата безплатни уроци няма.
  Никога вече не бих приела ремонт от наемател срещу приспадане на наем. Пораженията след ремонта са за основен ремонт.
  От тук насетне строга политика с дупките и закачването на каквото и да е.На стена няма 3,5 м дълга имаше над 36 (до толкова броих и се отказах)дупки с дюбел вътре стени като швейцарско сирене.Хайде стените как да е, но защо и вратите?Сякаш това не е достатъчно,ами се оказахме  ''обзаведени'' с приспособления за закачване на хамак на тавана направо   дълбоко в  плочата  ooooh!.Край това с дупките направо си влиза  като точка в договора.

# 191
Родителите ми от дълги години дават апартамент под наем. Още от малка помня една наемателка с куче, което беше "маркирало" целия апартамент.

След нея имахме един друг наемател, чиято история беше малко тъжна. Уж човекът ще се нанася със съпругата и сина си - изнасят се от жилището на тъщата, за да живеят самостоятелно, а всъщност жена му просто е искала да го изгони, да се раздели с него. Той си е занесъл по-голямата част от багажа в нашия апартамент и когато трябваше вече да заживеят заедно там, жена му му казва, че не иска да живее с него. Доста гаден номер. Същия човек след време се изнесе и ни остави 600лв сметки, които баща ми плати, разбира се, а с наемателя се бяха уговорили да му изплаща сумата по 50лв всеки месец - и човекът се издължи до стотинка! В последствие пак ни стана наемател след няколко години.

А след като се изнесе той, една жена нае апартамента и реши да го ремонтира за собствена сметка. Тъй като апартаментът е гарсониера, тя искаше да "пренесе" кухнята на балкона и премести водата там, направи и нова кухня, боядиса стените и... не се нанесе  Laughing Заряза всичко така.  Laughing

# 192
Здравейте. Имаме наемател от преди 3 месеца, не е платил грам сметка и бави наема, ще го гоним. Досега не ни се е налагало, как процедирате в такива случаи?

# 193
Както е тръгнало с този наемател, с абсолютна сигурност го казвам така и ще продължи - говоря от личен опит. Затова час по-скоро за да осигуриш поне спокойствието си/за неизплатените разходи ама хич не гарантирам, а ще се трупат и все повече/ да освобождава колкото може по-бързо. А как ще постъпиш твоя воля.

# 194
  • София
Здравейте. Имаме наемател от преди 3 месеца, не е платил грам сметка и бави наема, ще го гоним. Досега не ни се е налагало, как процедирате в такива случаи?
Практически съвет не мога да дам.
Какво е записано в договора ви при неплащане на сметки и забава на наема? От това зависи как ще постъпиш - или ще му дадеш предизвестие, или ще го поканиш незабавно да напусне.
Мисля, че е хубаво някой да му виси на главата, докато се изнася, за да няма и други поразии.
И го съди за неплатените сметки.

Общи условия

Активация на акаунт