Какви поразии и странни неща заварихте след последните наематели?

• 39 213
  • 312
  •   1
Отговори
# 195
Ако имат договор- в него със сигурност има клауза, че при забавяне на плащане с еди-колко си дни- не дължи предизвестие на наемателя, а договора се прекратява и в няколккдневен срок трябва да се изнесе.
Съвет от личен опит (почне ли се съз забавяне на наеми и неплащане на сметки- така си и продължава и няма оправия- завличали са ни с доста големи суми, за което ние сме си виновни, че сме добри и им "влизаме в положението" Преди и депозит даже не взимахме от наемателите и...) - Хич не се церемони , гониш го и си намираш други наематели.

# 196
  • при късмета
В типичните договори, за неплащане на сметки предизвестието е дни, както писаха вече. Изтекли са отдавна, така, че просто отивате в имота и го вадите моментално. И съвета да има някого при изнасянето, също е добър. И полиция да извика нищо не може да направи. Ще кажете, че сте давали устни предизвестия няколко пъти.
Това със съденето трудно ще стане поради факта, че няма как да знаеш новия му адрес за призоваване, а за дело ти трябва. Но пък може да опитате с този който му е по лична карта към момента.
Аз бих му изнесла багажа на улицата без никакво предупреждение и сменям патрона

# 197
  • София
Изнасянето на багажа и смяна на патрона не е законно, но всеки сам си решава как да действа. Има си специално производство за опразване на помещения под наем.

Липсата на новия му адрес не е пречка. Ще се призовава на постоянния му адрес. Той поне е известен, надявам се  Wink

# 198
от преживяването на  брат ми /плевен/ - в договора нямаше никакви клаузи за напускане - но той просто отиде при наемателите-/след 240 лв наем и 210 сметки неплатени/ и им каза - 5 дни имате или да покриете сумата или се сбогуваме - /всичко с изклчителен такт казано/ - те за 5 дни събраха само 200 лв , които оставили в пощенската кутия на съседа
На петия ден брат ми отива в апартамента - оставили ключ, изнесли са се набързо към 5-6 сутринта/ по данни на бабата от първия етаж/
Не бяха развалили абсолютно нищо, просто хората не са имали пари да заплатят всичко дължимо, с добри чуватва към брат ми са/бележка бяха оставили с милион извинения/ - бяха  измели и забърсали.
Трябваше само пълно чистене от фирма на целия апартамент, все пак да е свеж за новите наематели- 200лв

Внимавайте какво пишете в договорите и следете какво се случва - при брат ми бабата от първия етаж беше информатор .

# 199
  • София
Изнасянето на багажа и смяна на патрона не е законно,
Дреме ми дали е законно. А законно ли е да живеят без пари в имота ми?
Ако се наложи отивам с  2 -3 яки, черни хамали и ги изкарвам за час.
Никакъв съд няма да ми помогне.  И да ги осъди накрая ще взема на босия цървулите.
До сега не се е случвало, но това е плана.
И затова семейства не допускам до оглед - те най-често не плащат или мърлят.

# 200
Aisha, абсолютно съгласна съм - не плащаш - поемай си последствията

# 201
  • София
Дреме ми дали е законно.
Благодарение на такова мислене живеем в тотална свинщина.
Колкото на теб ти "дреме" за закона, толкова и на тях.

# 202
  • София
А какво законно решение предлагаш?
Ако живеят без да си плащат сметки, закъсняват с наема и могат да изчезнат всеки момент. Все пак са се съгласили с условията и са подписали договор.
Ако започна  дела те ще оспорват, ще ги бавят  и ще останат да  живеят в имота ми до излизане на съдебното решение на последна инстанция.
Загубите за това време ще са огромни. Позната се пече на този бавен огън 3 години. Апартамента беше хубав на Руски паметник.
Ако временно не им стигат парите и съм уведомена за забавянето е съвсем друго - ще ги изчакам спокойно.
Все пак наемодателите сме в по-неизгодна позиция в отношенията.

# 203
  • Mediterraneo
А защо тогава подписвате каквито и да било договори, след като на никого не му дреме и на "босия цървулите се вземат" при неустойки  newsm78

# 204
  • София
В договора ми е фиксирано колко дни след забавяне плащането на сметка той става невалиден и са длъжни да се изнесат.
Ако не успеят да си съберат багажа - помагаме с хамали.
Пак си повтарям въпроса - как законно бихте постъпили вие? Вие, защитниците на неизправната по договора страна.

# 205
  • Mediterraneo
Аз специално не съм ничий защитник, просто ми стана чудно.

# 206
  • София
Сега пък станах защитник на неизправната страна  Joy
Не, защитник съм на това всеки да спазва закона.
А как и какво можеш да направиш, спазвайки закона - в приемното ми време, срещу хонорар. Мисля, че по-горе бях достатъчно ясна.

# 207
  • при късмета
Aisha е абсолютно права. В моя последен договор за предизвестие за неплатени сметки беше 5 дни.
Според закона и устното предизвестие се счита за такова, стига да имаш свидетел, че си го дал.
На 6тия ден имам пълното право да го изхвърля, с все багажа за неспазване на предизвеститео. И полиция да извика ще съм подготвена със въпросния свидетел, че им е дадено.
Тези дето предлагат съвет с/у заплащане, в рприемно време, до сега едно такова дело не са спечелили.
Дори изхвърления да заведе дело от своя страна, пак нищо няма да докаже защото трябва да представи платени въпросните сметки или наем и те да са с дата преди изхвърлянето.
По-добре неизправния да е изхвърлен и той да заведе дело, защото тогава той трябва да докаже, че е бил изправен, отколкото наемодателя да доказва същото.
Аз ще го изхвърля пък нека ме съди. да видим колко ще спечели.
Наемодателя и да заведе и спечели подобно дело, пак губи

# 208
Напълно съм съгласна с Айша и становището за справяне с некоректни наематели . Защото закона е една врата у поле. Както и постоянният адрес. Така си имам бивша наемателка отпреди 12-14 години напуснала жилището, но регистрирана на мой адрес/тогава не се изискваше наемодател да представи нотариален акт когато се регистрираш/ И  до ден днешен се води на този адрес.Разбирам по постоянните призовки до нея я от съд, я от полиция. И по никакъв начин не мога да я от регистрирам от адреса.А аз от съвета на Ev_e да бъди посетена срещу хонорар със сигурност няма да се възползвам, защото освен да и изплатя хонорар последствия положителни за мен няма да има. Не се заяждам, убедена съм в думите си.
,

# 209
Първи наематели, две момчета от Кувейт. Всичко ок, но по време на войната им блокираха сметките...и майка ми се озова с+ 2 деца. Те нямаха пари за ядене, хеле пък за наем. След като приключи конфликта, дойдоха семействата им... Върнаха парите на родителите ми. И двете момчета са от години в Германия, все още се чуваме по празници.
Втори наематели -арабин женен за българка....такава мръсотия, брше извадил фори лайсните на мивката.
После беше офис, фалираха и отидох да живея аз там.
После го взе под наем наш клиент, въпреки че имах съмнения излезе перфектен наемател. Когато се местиха в София искаха пак да са ни наематели, за съжаление там жилищата ни не са големи.
Сегашния ми наемател е пак клиент. Проблеми нямаме.
За апартаментите в здофиям-едните уж с малко кученце, оказа се огромен пес,чизяде мебели, врати. Заминаха без да платят две сметки...после ми се обажда да дойдели пак и че много дебре си живеели (разбрах че са завлекли и др наемодатели). Куриозът бешюе брокерът им, като видя, че има и хладилник и фризер, решил, че единия не ни е нужен и си го занесъл на вилата. Наложи се да подам жалба в полицията, за да го върне.
Сега там живее синът на приятелка, нарм не плаща, само си плаща разходите, но аз и с това съм ок.
В др апаръамент, нарматели искат за петиод докато си построят къщата. Ок, апартамента е след основен ремонт -дограми, бани, изолации....решил и си сложил еътрешна изолация,  сушила пране вътре - мухъл...с кеф го продадохме. И защото имал депозит, не си плати последния нарм...сметките също.
За всеки доход си плащаме данъка, но защита никаква.

Общи условия

Активация на акаунт