Какви поразии и странни неща заварихте след последните наематели?

• 39 274
  • 312
  •   1
Отговори
# 210
Първи наематели, две момчета от Кувейт. Всичко ок, но по време на войната им блокираха сметките...и майка ми се озова с+ 2 деца. Те нямаха пари за ядене, хеле пък за наем. След като приключи конфликта, дойдоха семействата им...
Същото ми се случи само че наемателка студентка и родителите и се оказаха под ембарго и в стана с война . За  3-4 месеца поемахме сметките  (а тогава нямаше мобилни и сметката за телефон си беше огромна всеки месец заради международните разговор)и  и давахме на ръка всеки месец сума в размер  = на наема на апартамента за да си покрива нуждите. Естествено за периода наем не получавахме. После дойдоха родителите и покриха всички дължими суми и по тяхно настояване ни подариха сума = на един месечен наем. ShockedКато нищо можеха да се изнесат при огромната (за тук) сума която се беше натрупала,но не постъпиха така.
  Едно е да си притиснат от бедствие или война ,съвсем друго да тарикатееш на чужд гръб. Определено проявявам и разбиране и човещина ,но не съм толерантна към непочтени хора.
Веднъж за малко да изхвърлим наемател и то син на хора които познаваме като сериозни и почтени .Проблема не му беше финансов защото бизнеса му процъфтяваше,а просто си беше такъв завличаше де кой може. Редовно не си плащаше на служителите си последната заплата и ги уволняваше. Вземаше стоки с отложено плащане и не плащаше на доставчици. Мошеник .
 Преди да го изхвърлим се обадихме на техните и им казахме че ще му изнесем багажа във входа защото ни дължи 3 наема и сметки за 3 месеца и повече не желаем да търпим. Издължи се на момента и не спря да мрънка как сме могли така да го натопим пред техните. До края на престоя му не закъсня с нищо. Изнесе се за да живее в нова та си супер лукс къща. Караше кола на стойността на апартамент че и по-скъпа вероятно ,но дълго после идваха да го търсят хора ,които е завлякъл и призовки за съд.

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 14:24 от mamamari

# 211
Ние сме от 2 години наемодатели и имаме опит само с една наемателка - нямаме засега никакви проблеми и сме доволни от момичето (дано и за в бъдеще да е така  Praynig).
Но предварително си придвдихме вариант за две ключалки на входната врата на апартамента и още с отдаването под наем предупредихме, че даваме ключ само от едната, а ключът от втората остава само при нас като гаранция. Така ако евентуално се появят проблеми или сигнали за проблеми, заключваме апартамента и 1) вещите на наемателите остават вътре (не че ми е зор за тях, но те биха имали интерес да си ги вземат); 2) няма как да ми се изнесе посред нощ и 3) преустановява се трупането и неплащането на сметки. Дано не ми се налага да проверявам на практика дали работи този вариант, но ми е по-спокойно като знам, че го имам.  Simple Smile

# 212
  • Berlin
Точка 2 не я схванах. newsm78

# 213
Всяка ключалка се отключва за точно 5 мин от опитен ключар. Ако е някаква от по-новите видове, да кажем - 20  Wink

Не че нещо, но наскоро се заключихме отвън и викахме ключар, мислехме че сме си сложили "непробиваем" патрон.  Laughing Laughing Laughing

# 214
Ключалката е програмируема Мотура с магнит - не се отключва от всеки и със сигурност не става за 5 или 15 минути. При опит за насилване се препрограмира  Peace Дано все пак не ни се налага да разбираме доколко е "непробиваема".
Точка 2 е, че не може да се изнесе без да се обади и да се покрие, защото вещите са заключени.
Просто казвам какво сме предвидили ние като някакъв вид защита - на някого може да е от полза.

# 215
  • Berlin
Да, разбрах, но това все пак може да се случи. Иначе е идейно и бих се възползвала и аз от подобно нещо, ако някога имам нещо да отдаване. Laughing

# 216
Ако реши да се изнася и посред нощ би го сторил, недобросъвестния нищо няма да го спре, камоли втора ключалка.
Дано не се налага да я ползвате.

# 217
  • София /Абсурдистан
Прочетох само първите двайсетина поста и се хванах за главата. И аз като професор Вучков - гледам и не вярвам на ушите си  Mr. Green Къде ги намирате такива мизерници и мърлячи, чудя се.
Била съм наемателка само когато ходя на почивка - наемаме винаги апартамент от частни лица, защото винаги ходим с кучето /5-кг. дребосък пекинез/. Понякога има леко първоначално недоверие, после почва чуденето. Веднъж се прибираме от плажа с кучето /никога не го оставяме само на непознато място/, може би 3 дни след като се бяхме настанили и собственичката в двора на къщата ме пита учудено - ама вие прибирате ли се да спите тук, то няма какво да се чисти в апартамента  Simple Smile
На друго място, след преодоляване на недоверието, че сме с куче и показвайки, че сме нормални хора, пак на третия ден, намерих оставено саламче в кучешката паничка от собственичката Mr. Green Сега с тези хора поддържаме връзка и често отсядаме в апартамента им в Поморие. После се оказа, че недоверието било от факта, че един пинчер им изял вратите, докато собствениците му били на плаж и трябвало да ги сменят всичките. Аз ако бях наемодател, щях да поставя условие животното никога да не остава само в къщи.
Наемайки жилище, та макар и за няколко дни, винаги си поддържам точно като в къщи. Последния път собственичката беше сащисана, че съм постлала на плочките в кухнята хартия от домакинска ролка под паничките на кучето за храна и вода, за да не се цапат плочките. Ами аз и в къщи така му ги постилам.

# 218
  • Sofia
Не съм наемодател, но само да вметна за забраната за дупчене на стените. Разбирам, че има някакви идиоти, които се кефят да забият 500 пирона в една стена, но едва ли такава е масата наематели. В последната ми квартира имаше забрана да се пробиват стените, която спазих, но синът ми обърна незакрепения за стената скрин върху себе си. Чист късмет, че му нямаше нищо. А стената и така се повреди малко, защото долният ръб на скрина заора в нея.
Надявам се да не се налага никога повече да съм наемател, но и да се случи, здравето на хората ми е по-важно от някаква си стена. Та имайте предвид и това, доста хора просто не се замислят от тази гледна точка.

А този човек беше най-читавият хазяин, предните все ни замъкваха с депозита, въпреки че всичко сме си плащали навреме и не сме оставяли мизерии, докато този всеки месец ме питаше имам ли нужда от нещо, проблеми, готов беше да се отзове винаги и не направи проблем за тия драскотини от скрина и дупката при прекарването на интернет  Embarassed. Дори ми плати смяната на адресната регистрация.

# 219
Логиката за забрана за дупчене, от гледна точка на наемодателя, е следната - не може всеки наемател да решава, че иска, примерно, картини и да дупчи стените, за да си ги закачи... Или да кове пирони в тухлена стена, за да си закача някакви други неща... Наемателите не са вечно в жилището, в най-честия вариант стените са шпакловани и боядисани, пробитите дупки означават замазване и боядисване, защото следващите наематели няма да харесат сюрреалистичния вид на стените... А наемателите масово смятат, че депозитът е за изравняване на последния наем и сметки, не за оправяне на поразиите, които са направили  Naughty
И аз имам малко дете и разбирам логиката за шкафа - но в този случай свестните наематели ще се обадят на наемодателя, ще обяснят ситуацията и е много вероятно да получат съгласие  Peace

# 220
  • при късмета
За първи път чувам, че наемателите очакват всички скринове, гардероби и изобщо шкафове да са заковани за стената.
И моя скрин не е закован, и моето дете е било малко и до сега не е успяло да обърне шкаф в/у себе си.
Ако има проблем с някоя мебел и е нестабилна, просто кажете какво смятате за безопасно и хазаина предполагам няма да откаже.

# 221
  • Sofia
Деца различни... И моето голямо дете не е поваляло шкафове върху себе си, това не значи, че другото е повредено или че не се случва изобщо, или съм безхаберна.
И да, след като е било забранено, не ми е било удобно да питам може ли, щом им е толкова важно, и успокоението ми беше, че с голямото дете не се е случвало, скринът е стабилен, тежи си и няма как да се обърне. Е, явно има как.
Нямам намерение да задълбавам повече в тоя въпрос, просто дадох една друга гледна точка. Пък всеки си преценява кое му е ценно.

# 222
Знам,че има  свестни наематели,но повечето са с огромни претенции без покритие.Ако нещата станат като в зап. Европа и Сащ да видят как се дават по 3 наема без хър-мър и  навсякъде е забранено да се дупчат стените и още мнооого др.''странни''изисквания,ще слязат бързо на земята и няма да оставят кочини след себе си.Да не говорим,че в развитите страни масово се отдават необзаведени жилища и цените на наемите са високи въпреки голямото предлагане.Хич няма да му мисля ако пак отдавам под наем  какъв клас пералня да сложа...Никакъв!

# 223
  • при късмета
Даваш обаче гледна точка, очаквайки някой да ти чете мислите. Сама казваш, че не си питала изрично, но очакваш човек без дете да мисли с твоите мисли. Не става.
Според мен, ако беше обяснила ситуацията хазаина нямаше да има нищо против да се хване скрина за стената

# 224
Това, за дупченето- няма хазяин, който да се зарадва на дупките по стените след наемателите. След едни мизерници направо ми стана лошо  ooooh! Жилището беше като след обстрел. Айде, след тях така или иначе се шпаклова и боядисва, но те решили и в банята да си окачват какво ли не- еми- няма как да замажеш дупките във фаянса...
Едни пък наковаха стената с пирони и си направили своеобразна дизайнерска закачалка. Ами- да кажат- и допълнителна закачалка ще им дадем, че и ще я закрепим ние...

Общи условия

Активация на акаунт