Какви поразии и странни неща заварихте след последните наематели?

• 39 222
  • 312
  •   1
Отговори
# 255
А темата беше друга Wink

# 256
Не след последните, а- сегашните ни наематели. След като се изнесоха предишните- се наложи да изхвърлим секцията, която така беше разнебитена, че за нищо не ставаше. Панти, вратички- леш. Изхвърлихме я и на нейно място сложихме секция от нашето жилище. Съвсем прилична, с фризове и орнаменти от дърворезба.
Днес отидох при тях, тъй като наемателя каза, че са си боядисали вратата на банята и "малко от шкафа" с бяла боя- била им "изпаднала" от работата без пари. Направо щях да припадна от ужас- всичките дървени орнаменти и фризове- огвацани с бяла блажна боя. Направо
Скрит текст:
Осрани
. Непоправимо според мен, щото тази боя няма как да се свали, още повече от вдлъбнатините на дърворезбата няма как да се премахне...
А уж се бяхме догворили, че нищо няма да предприемат без мое съгласие, дори имахме клауза и пирони да не забиват по стените...
С цялата си наглост ми заявяват " Ти на тоя стар шкаф ли държиш? Е, тогава ми причерня пред очите.
Стар бил. Всичкото обзавеждане е мое (спалня, гардероб и т. н),  пералня, хладилник, готварска печка, климатик, бойлер ... Направо не съм на себе си и ще изчакам да ми мине яда, за да преценя по- трезво как да постъпя. Само се завъртях и си тръгнах.

# 257
  • при късмета
Не след последните, а- сегашните ни наематели. След като се изнесоха предишните- се наложи да изхвърлим секцията, която така беше разнебитена, че за нищо не ставаше. Панти, вратички- леш. Изхвърлихме я и на нейно място сложихме секция от нашето жилище. Съвсем прилична, с фризове и орнаменти от дърворезба.
Днес отидох при тях, тъй като наемателя каза, че са си боядисали вратата на банята и "малко от шкафа" с бяла боя- била им "изпаднала" от работата без пари. Направо щях да припадна от ужас- всичките дървени орнаменти и фризове- огвацани с бяла блажна боя. Направо
Скрит текст:
Осрани
. Непоправимо според мен, щото тази боя няма как да се свали, още повече от вдлъбнатините на дърворезбата няма как да се премахне...
А уж се бяхме догворили, че нищо няма да предприемат без мое съгласие, дори имахме клауза и пирони да не забиват по стените...
С цялата си наглост ми заявяват " Ти на тоя стар шкаф ли държиш? Е, тогава ми причерня пред очите.
Стар бил. Всичкото обзавеждане е мое (спалня, гардероб и т. н),  пералня, хладилник, готварска печка, климатик, бойлер ... Направо не съм на себе си и ще изчакам да ми мине яда, за да преценя по- трезво как да постъпя. Само се завъртях и си тръгнах.

По-добре докато не ти е минало цитираш въпросното действие черно на бяло и след него точките в договора, накрая срока и им връчваш предизвестието. Като се посочи разбира се и какво ще им удържиш от депозита за това. Или да напуснат като си удържиш парите за секцията плюс сметките разбира се или го плащат на ръка сега, на момента и си остават в жилището.
Няма друг начин наемателите да се научат, че трябва да се спазват всички условия в договора. Само като им дадеш 5 дни да се изнесат без възможност да си вземат депозита. Няма друг начин

# 258
  • София
Удръж им сума от депозита, каквато прецениш, че е оправдана в случая, и ги информирай. Припомни им и договора.

# 259
И аз бих те посъветвала не оставяй нещата така, обясни им, в нарушение са на уговорката. Питай ги те какво предлагат, и ако започнат пак със стария шкаф, гони ги и си удръж от депозита.
Сега е сезон, хората търсят квартира.

# 260
Не безобразие, а диво нахалство. Затова съм съгласна със /сега е сезон, хората търсят квартири/

# 261
добре де, аз не мога да разбера , що за прост човечец трябва да си , да тръгнеш да 'ремонтираш/подобряваш/пипваш'  чужда собственост, без дори едно елементарно запитване!
Тези направо ги гони! Шкафът ще е  само началото....

# 262
Шкафът ще е  само началото....
Точно!
Тъй като много е вероятно да се преместят при друг четящ тук наемодател. Би ли споделила ,кои са ''талантливите дизайнери''!

# 263
То на всички не можеш да ги пратиш на лични, но измисли как да предупредиш софийските съфорумки. Peace

# 264
Офф, не знам. Засега ще ги оставя, макар, че е сигурно, че после ще съжалявам. Поне си плащат наема навреме, а тези преди тях ни завлякоха със сметки за ток и за наем и само ме баламосваха...
И като ги изгоня тези- не се знае какви ще дойдат- да не стане от трън, та на глог, че по-висок.
Може да ми се натресат някои, които пък да разнебитят всичко. Щото писах- имахме такива.
Едно не мога да си обясня- как може да живееш някъде с мисълта, че вещите няма смисъл да ги пазиш, щото не са твои. Ами именно, щото не са твои е редно да ги стопанисваш.
А, че секцията не е нова- наистина е така, но е много здрава, беше запазена. Сигурно е на 20 години, но не е мръднала. Вече не правят такива.

# 265
Не се ядосвай. Hug
Говори все пак с тези индивиди, обясни им бавно и внимателно, кажи им, че при следващата подобна ситуация са аут, няма лято, няма зима...Бъди твърда. То е ясно, че свестни наематели трудно се намират, ама дай да  ти се качат на главата. ooooh!
Ако и имаш мъж, вземи го с тебе, да всява респект.

# 266
  • София
Щом си плащат всичко навреме не бих ги изпъдила. Бих ги накарала за своя сметка да добоядисат секцията с качествена боя. Щом е бяла ще трябва да я чистят и поддържат.
Последно време често чувам от квартиранти с високи  доходи, че не трябва да се пази нищо. Като се разхлопат мебелите си търсели друга, обновена квартира. И да им вземели депозита - не било много като пари.

# 267
  • при късмета
Поне предприеми някакви мерки, да знаят, че следващи своеволия няма да останат безнаказани. Пусни поне един анекс с приспадане на сума от депозита заради съответните щети и неспазени клаузи. Или да си платят на ръка, пак с анекс и депозита да си остане в същия размер
Просто не го оставяй така и да разчиташ с мисълта, че следващите може да са по-лоши.
Даже да излязат и апартамента да е празен пак поне няма да си на загуба (т.е. ти ще си следиш сметките, които няма да са кой знае какви в празен имот) пред риска от завличане с голяма сума - наеми, сметки, щети и т.н. Това, ако тръгнеш от сега да преценяваш бъдещи наематели, които и не са се появили

# 268
Щом си плащат всичко навреме не бих ги изпъдила. Бих ги накарала за своя сметка да добоядисат секцията с качествена боя. Щом е бяла ще трябва да я чистят и поддържат.
Последно време често чувам от квартиранти с високи  доходи, че не трябва да се пази нищо. Като се разхлопат мебелите си търсели друга, обновена квартира. И да им вземели депозита - не било много като пари.

Не става с боя, мила. Те не са боядисали цялата бяла, а само резбованите фризове и декорациите . Таблените квадрати са ги оставили с естествения си цвят- дърво. Тя тази секция не бива да се боядисва- само може да се лакира ако трябва, но тя не е лъскав лак, а матова- не беше необходимо лакиране. Само като се сетя и пак ме хваща яд... Но- прежалих я вече. Депозита ще я покрие само нея но не ми се мисли, ако почнат да скапват останалата покъщнина.
Иначе-имат вече  един жълт картон и малко им трябва. Втори жълт няма да има- направо червен.  Писна ми да правя компромиси-няма да се церемоня изобщо. 

# 269
  • Mediterraneo
Иначе-имат вече  един жълт картон и малко им трябва. Втори жълт няма да има- направо червен.  Писна ми да правя компромиси-няма да се церемоня изобщо. 

А те знаят ли за жълтия картон? И че си направила компромис. Само си се обърнала и си излязла, с какво им показа, че имат картон?

Общи условия

Активация на акаунт