Шапка, шал и ръкавички пазят ЮЛСКИТЕ колички. - Тема 4

• 37 677
  • 727
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро мами!

Ние се успахме тази сутрин, та ММ се наложи да ме буди. Малката остана да спи на спалнята, тъй като от 5.30 до към 6 и 30 се люлеехме, че се ококори, а на мен ми се спинкаше и ми се струваше прекалено рано да ставам.
Калина изобщо не харесва капките за обрива и като й ги кусна с лъжичката плюе всичко та е малка борба.

Днес не вали, но ми се струва студено, не знам дали да я изкарам навън за малко поне, въпреки че напоследък отказва да спи в количката и е цяло приключение.

Юле, напълно съм ЗА инхалатора. Спомням си едно време, когато бях дете при всяка настинка или лека хрема ми правиха инхалации на печката, че тогава инхалатори нямаше, и беше с уау ефект.

мимчето Калина постоянно плюе или повръща и това не ме притеснява, защото някои деца често го правят и така се освобождават от излишни течности. Няма страшно.

# 151

1905vv Hug Hug Hug
УжасТ! За кашлицата, и Лео има една такава, но аз на любовно мучене на тюлен я оприличавам. За вече 6 години опит с този вид кашлица, това са секрети, които се свличат надолу в носа и се заклещват в носоглътката. Кофти за този АБ, и аз не смея да те посъветвам да не го даваш че знае ли човек какво може да стане... Но за тази кашлица е важно да се згрее, при малко по-големи деца се дават етерични масла, които загряват отвътре. Малки джуджанко те съветвам с мас да му намажеш гърбето, гърдичките и стъпалата, загрява и помага отхрачването. И ако нямаш инхалатор, си купи. Много помага. ОБАЧЕ, почне ли се със задна хрема, няма отърванката. Ей го Лео, стане ли едно такова влажно навънка и я влачи до май месец.  Да ня,а влага у вас? Проветрявай поне 4 пъти на ден за по 15 минути с широко отворен прозорец. Когато слагаш капки в носа е добре да се измие хубаво носната кухина, дръж му главата настрани, назад, напред... Имаш вариант и за макситрол, АБ капки но поне са локални за носа. Тоя аугментин требва да се внимава с него че има вътре пеницилин и много деца правят алергии. И не пропускай да го извеждаш навън или поне на терасата
като някоя баба нареждам ама  е много гадна тая работа. Много ти стискам палци. Пък ТМ, имахме една съседка дето викаше "Кажи му мъж и не го обиждай повече"...

# 152
Благодаря момичета за отговорите ще разгледам видовете и характеристики и най -късно утре животното ММ го изтрелвам да купи,милите ни дечица,дано всички болни бързо да се оправят,аз сега излизам за малко навън с малкия поне да подиша свеж въздух.

# 153
Добро утро ей такъв сън му ударихме днес станахме в 10.
1905 - мила ужас и малката имаше Ларингит а и тя е с задна секреция, ( не толкова тежък като вашия ларингит де) и инхалатора ни спаси.Дано ви се размине бързо , а на теб сили и кураж.За твоя мъж думи нямам.
За затопляне на гърдичките има една мас незнам дали я знаеш Пулмекс бейби

Малкото ми маймунче се научи да пълзи назад ама е бързак думи нямам.Ох с това студено време никак не смея да я оставям на пода като брат (ама той беше на нейната възраст юли) все студено ми се вижда нали 2 месеца все боледува от три до пет месеца и сега от месец няма и толкова е здрава и много и треперя.Оставям я на спалнята сега за сега по натам ще видим.
Сега се стягаме и мисля да ма правим една дълга разходка ,че в къщи писва.
Малката вече я слагам в чувалчето и я връзвам с коланите че е голямо шило и като нищо ще изкочи от количката Simple Smile
 Хубав и спокоен ден от мен

# 154
Благодаря ви, момичета! Добре, че споделяте опит, че аз такова чудо до момента не съм виждала. Големият започна да боледува на 3,5 г. Всичко започваше през ноемри и завършваше март .  При неговите болести ясно се открояваха "модни" тенденции. Първата година - 5 отита, втората година /на 4,5 г. е бил/ - 4 гнойни ангини, на третата година /5,5 г./ - 5-6 бронхита. Започваше сутрин да покашля и вечер бяхме в спешното на инхалации. Тия моди приключиха и на 6,5 г. вече си се разболяваше "нормално" - с хрема, кашлица и екстри, които подлежат на домашно лечение и с бабини илачи. Що АБ е изпил, всяка година през посочените месеци въртяхме 3-4 АБ нонстоп. Гледам си картона от това време - всеки месец съм била по 7 дни в болнични. После прехвърляхме Нико на баба му за още 7 дни. Следват няколко дни на градина и хоп! по познатата схема вкъщи.

Ивчо яде, дадох всички илачи и пак заспа. Мрънка и иска на ръце, сигурно не му е хич добре на горкото.
Проветрявам на всеки час, по 5-10 минути. Влага нямаме..Абе да се чуди човек откъде ще му дойде.  Днес, да чукам на дърво поне яде. Нали вчера ви се оплаквах, че от няколко дни тотално отказва манджа. Сигурно гърлото му е работило и затова.

За ММ и аз думи нямам. всеки път, когато се разболее детето все едно в червата му бъркам. Нито иска да ни придружи на лекар, мрънка, че му разваляме рахата, сякаш нарочно го правя....Абеее, като че ли го карам някоя бездомна котка да водим по лекари. Той и сега скандала го отнесе, защото "Нищо му няма, ще изкара още два часа до сутринта". Да, докато тръгне на работа и ме зареже без кола, с болно бебе в това прекрасно време навън. Добре, че спря да вали, че миналата седмица нали тръмбовах с такси до педиатърката - нося Ивайло, чанта, чудя се с коя ръка да отворя таксито и да вляза, чадър абсолютно невъзможно да нося, дъждът вали в устата на Ивайло....Чудо, ама важното е ММ да не вижда, че се дразнел  ooooh!  А се налага с таксита да минавам от единия край на града до другия, никак не ми е близо..Нооо, докато не съм похарчила 20 лв за такси, не съм мирясвала. Изобщо...Айде да не ви надувам главите, че ми иде да го удуша, докато спи Mr. Green

# 155
Привет и от мен  Simple Smile
1905W съчувствам ти Hug. Аз не бих търпяла такова отношение и ще се разправяме яко! Все пак нали той е баща на детето Ви,аман от тези мъже...
Иначе моята Елица вече е 65 см и 6,500 кг,стройно гадже Grinning.Добре е,расте,всичко е наред,прави много маймунджулъци Peace
На мен обаче ми пуши главата и ми е скапано,но няма да се оплаквам...усмихвайте се повече днес Hug

# 156
Привет момичета!

Не мога да се добера до вас. Виктор такива номерца ми спретва, че аха да седна и пак трябва да ставам! Не спира да се обръща от гръб по корем, след което половин минута по-късно почва да бедства и да реве, защото не може да се върне в изходно положение. Следователно търча да го обръщам, ама това откакто сме станали сигурно 100 пътити. Ето сега докато ви пиша пак се е обърнал.

Елфита: Би ли споделила точно кой ви е инхалаторът? Мисля и ние да вземем. Вече минахме през една хрема и каплица и недай си боже другият път ми се иска да сме подготвени. И аз не знам моят син от какво се разболя тогава...пфф

1905vv : Бързо оздравяване. И аз не знам какво да те посъветвам, но важното е да не се стигне до усложнения пък. Стягай твоя мъж, да не се учи така. Той трябва да ти е най-важната упора в този момент! Много ме хваща яд като чета как се държат доста от мъжете тук. Не би трябвало да е така. Те трябва да са ви упора, подкрепа и сила.

бебе2: хахаха това ми напомня, че ние на нашата входна врата имаме 2 ключалки, едната от които  може да се отключва и заключва САМО от вън(не знам защо!!) и редовно като излизах преди за работа (преди ММ) го заключвах без да искам и съответно се налагаше да се връщам да го отключвам или да вика по съседите  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes заплес!

Лаленце  - браво на малката Еличка, чудесни мерки !! Да ви е жива и здрава!!

Ето, докато свърша да пиша този пост, тойс е обърна... 4 пъти!!! ААААААааа  smile3511

# 157
  • Телиш/Плевен
Оооооо 1905vv, ужас. Confused Hug Бързо да оздравява малкият принц! Praynig Hug

Мама Сънчо, ето рецептата:
Скрит текст:

При нас от днес официално започва "великото преселение на народите". Изнасяме се!!! Party Започвам да опаковам багаж и ММ полека да пренася, като до неделя вече ще сме си в нашия апартамент. Само че ММ пък тогава заминава и няма да може да се порадва много-много, но пък ще си дойде тъкмо за празниците. Heart Eyes Много ми е развълнувано.

Хубав ден пожелавам на всички и дано няма повече новини за болести и други такива злини. Hug

# 158
  • Варна
1905vv  Hug Hug Hug
Всичко, което си описала звучи толкова страшно и за съжаление толкова познато. Децата на дружки, около мен са били така. Инхалации и противоалергични е спасението. До антибиотици не съм сигурна дали са стигали, но щом са ви изписали.. А на твоя мъж да му завиди човек на спокойствието. Добре, че сте отишли в болница. Бързо да оздравявате.  Embarassed

И ние имаме инхалатор. Откакто баткото ни тръгна на ясла. За мен е нужна покупка. Също е на омрон, този цитирания по-горе.

Лаленце браво на вас! Супер вълнуващо звучи. Много уют, хармония и любов в новия дом.

Днес студ не студ направихме пак една раходка - първо да кауфланд, после по кварталния пазар. Бебка проспа блажено всичко, майка и да и мисли на тия градус-два. Тя дори си доспива сега в количката, опакована и на отворена врата към терасата.

# 159
Запалихте ме и мен за  тези инхалатори, значи на омрон са хубави, тъй ли?
Моник@ и ние се обръщаме нонстоп вече и после бедстваме и мама трябва да оправя положението.
Искам да ви питам по какво се познава тази задна хрема? Лили от няколко дни прикашля сутрин като се събуди и понякога и вечер. През деня рядко, но пък постоянно преживя със затворена уста, дали ни имитира как дъвчем и постоянно преглъща и спря да се лигави, даже е без бандана, дали поглъща лигите, а аз да си я подозирам, че е задно хремава, пък тя да не е. Или е?  newsm78
Лаленце успех с пренасянето, много го мразя този момент, но пък друго си е да се местиш в собственото си жилище, сигурно е по-приятно.
1905vv кофти работа, този ларингит заразен ли е? Как сте го прихванали? Дано се оправя бързо, детенцето.  fingerscrossed Мъжът ти има нужда от нова шапка, нали знаеш как се взима мярка... с китарата в главата.
Аз сега пека заек с картофи и после ще излезем, че вчера пропуснахме и ми се струва цяла вечност. Тия дни ще се ходи до мол, искам да си взема пижама, че с това кърмене все отвита спя. Харесала съм и една шапка мече за мен и Лили в Ойшо и мисля да си вземем. Ще сме комплект.  newsm06
Бебе2 твоя и моя, все едно една майка ги раждала. Направо и аз се издразних, докато те четях. Моинкия пък редовно вечер гледа тв до 1 и се сърди като му кажа да гаси, че Лили има нужда от спокоен сън, на него не му се спяло видиш ли  #Cussing out и постоянно вдига паразитен шум и хич не се съобразява, че може да й пречи и да я събуди. Най-редовно се разправяме за неговата липса на съобразителност спрямо нуждите на Лили. Снощи 2 минути влачеше краката си по пода(ламинат) в опит да си обуе джапанките, викам му вземи ги с ръце, нагласи ги и ги обуй, той не се бил сетил.  ooooh!
Акото се нормализира, има само слуз, но се надявам и това да се изчисти.

# 160
1905vv, бързо да се оправяте! Дано всичко премине бързо и лесно.
Лаленце, мерси за рецептата. Аз тогава не успях да ги направя, но тази вечер, ако малката спи добре, ще се развихря  chef Имаш доста голяма предколедна задача, но пък ще посрещнеш Новата година в нов дом. На мен някак ми е много коледно, още повече, че това ни е първата Коледа като истинско семейство /имам предвид с бебе, а не само ние двамата/. Украсила съм навсякъде, остана елхата, но още я темперираме.
За инхалатора - мисля, че е добра идея. Още повече, че щом мамите с опит го препоръчват.
Колкото до запушено носле - малката все прохъркваше, дори доста вечер като спи.Промивах с физиологичен разтвор, дърпах с аспиратор за нос, нищо не помагаше. Явно е от сухия въздух. Купихме овлажнител. От тогава нослето е ок. Много съм доволна.
sweetpie, дано при Лили също всичко е наред.
За обръщането - голям проблем. Сега търся нещо подходящо за пода, че ме е страх да я оставям на леглото.

# 161
  • Варна
1905, кофти работа, бързо да се оправяте!
Лаленце, бързо и приятно местене. Аз лично ненавиждам събирането на багаж, а пък като се върна отнякъде куфарът ми стои дълго неразопакован. Малко съм си разпиляна, признавам  Embarassed

Инхалатор на Омрон съм решила да взема, но ще чакам да затрябва и тогава, заради гаранцията. Можете ли да препоръчате марка ампулки с подходящ физиологичен разтвор.

Днес е мега гнус и отново пропускам разходката. Утре сме на ваксина и няма да рискувам.

Днеска беба как яде пюре, не е истина. Хвана ми ръката и сама си буташе лъжицата в устата, та чак до гърлото. Как не повърна, не знам. Ама хич не й е удобно на този стол за хранене.

Като ви слушам разказите за мъжете, си давам сметка какво злато е моя. Има си дребни кусури, но ми помага много и ме разбира. Хич не мога да се оплача.

# 162
Като ви слушам за мъжете и аз като марбела съм със злато. То моя дето само на сребърен поднос не ме носи. Случвало се е когато много плаче през нощта да го събуждам и да оставям бебка на него а аз лягам и спя поне 2часа. Когато нямам време за хапване да правя нещо, той е този, който се развихря в кухнята. А за метене, миене и подреждане всяка сутрин ми помага. Единствено си развалихме сексуалния режим като дойде детето и още не мога да свикна, но и това ще стане.

# 163
Хей,Лаленце честито преместване и само щастие в новия дом.
 Тея мъже като че ли една майка ги е раждала( Laughing и аз все пак съм мъжка майка),моя и той  е един такъв спокоен,все ми казва абе спокойно нищо му няма на детето,била съм се вманиачавала,че нищо си не разбира от деца ясно,ама поне да се постарае малко като му обеснявам.Сега го чакам да се прибере и да го емна за инхалатора.
Наистина сега осъзнавам когато майка ми казваше че никой не признава свършената работа вкъщи,а тя е задължение,и пак че ММ помага с някой домакински работи ама и кандардисването не е малко преди да почне.
Днес се разходихме малко навън,но бебчо се събуди  около времето си за хранене и се наложи да се приберем,утре ставаме на 5 месеца и сме на консултация ,ваксините ще ги пропуснем заради хремата и кашлицата,но ще видя колко е пораснал.
Хайде да се залавям с готвенето днес сме на гювеч с пилешко и свинско(имах няколко шишчета от РД на ММ и реших да ги оползотворя)

# 164
  • Там някъде
1905vv, дано бързо да се оправи малкия  Hug Hug Hug Голям ужас сте изживели!
Мами, обсъждате инхалатори и оставам с впечатление, че е наистина необходима покупка, но (с риск да изглеждам като пълен профан) дали може да ми обясните в кои случаи се ползва, че честно - не съм наясно ooooh! newsm78
Ние днес започнахме със захранването - картофче с кърма  Grinning Сложих 2,5 чаени лъжички картофче и малко кърма, за да стане с консистенцията на боза. На първите две лъжички малчо се чудеше какво точно става и какво му бутам в устата. После обаче си го изяде - е не мога да кажа, че е било с небивал ентусиазъм, но си го хапна детето. Мисля да давам само картоф до петък и после и тиква, но зависи как ще е с акането, че ако се наложи по ранички ще я дам.
Моника, мисля, че ти беше споменала за нагревател без ток, би ли споделила от къде си го намерила. Извинявай ако вече си писала - пропуснала съм  Hug
Ние днес излезнахме за 1 час на разходка, че само вкъщи писва, а и малкия да глътне малко въздух. Та аз имам пак питане за това кога му е студено - ми носа му беше замръзнал, а пък не е да не е облечен. Като се прибрахме пипам вратле, телце, ръчички, крачета - всичко си му е топло, ама носа студен. Според ММ няма как да не е студен при положение, че е открита част от тялото, ама аз пак се чудя и се мая..... вие как определяте дали им е студено на мъниците  newsm78
За помощта от ММ - хич и не чакам да си я предложи, като се прибере му връчвам Ивайло, за да мога аз да свърша нещичко  Heart Eyes Ако трябва обаче да съм откровена, той самия проявява голямо желание да го гледа и да си играят, което ме радва. За помагане вкъщи - ами поделили сме си задълженията общо взето, че иначе просто няма да стане. Иначе за болести ММ е паника за мое съжаление. Например сега от слюнката Ивайло се закашля и то доста честичко и ММ "да не е болен", аз "не, нищо ми няма, нали и температурата му мерих сутринта - няма", ММ "еми, да то при бронхопмевмонията се вдига и температура", аз "ама защо реши, че е бронхопмевмония, дори и да е болен има грипове и т.н.  #Crazy", ММ "ааа, ние да изключим най-лошото"  Joy Какво да си го правя - малко ми е хипохондрик, но нали си го обичам  Heart Eyes
Лаленце, супер е, че до края на седмицата ще сте в новия си дом  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт