Индийски сериали, филми и традиции ~ Тема 10

• 52 743
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
Бубе, бързо да се оправяш!  Hug
Честно казано, за Сугна ми стана жал само заради това, дето я зарязаха така, а все с пак жена, дето е изгубила току-що дете, е малко жестоко това.
Иначе, както и снощи писах, напълно си заслужава всичко друго. Аз ѝ се ядосвах още като наричаше Шам Пратап - ми то се случва, ама се случва веднъж. А тя просто прекали.  Naughty Да не говорим Шам колко е търпелив с нея цял сериал, можеше да му се довери поне на него и да е консултира какво да прави с годишнината на Пратап, дали действително има някакъв дълг. Нещо повече - можеше с баба си да говори, с майка си, баща си... Абе толкова опции имаше, от които тя избра най-малоумната - да скрие и да излъже отгоре на това. Ми заслужава си всичко, според мен.
Зиз, Тери, за Кармата и аз това си мислех точно вчерашния епизод - гледам я Тапася как се кефи и казва неща от сорта "Хайде да видим тази любовна история колко още ще се обърка". Демек нея я кефи да има мизерии, колкото по-големи, толкова по-добре. Верно шоспкият манталитет е намесен, ама една идея по-остро е при нея. До преди 2-3 серии се молеше на боговете да я спасят, разкайваше се ужким, сълзи, работи... Много бързо забрави как можеше да я нахендрят и пак си върши дивотиите.
Ама и сценаристите някои от нещата не са ги изпипали. Имаше моменти в предишните серии, в които Нани е нон-стоп зад всеки ъгъл, имах чувството, че е на 5-10 места едновременно. Вчера, точно когато Виир идва при Ичха, в къщата няма никого. Е тва ми се видя малко тъпо на фона на другото, ама карай. Simple Smile

# 361
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Сахи, значи след дълги анализи на това чудо на сценарната мисъл Кармата мога отговорно да заявя, че се сбрали двама идиота и как си бъркали в чиниите, решили, че сценарии ще пишат без грам да си имат идея какво е това понятие ''сценарии'. Mr. Green
Няма нито една сюжетна линия която да върви праволинейно, сценарната рамка е хаотична и надграждането на сюжета поради липса на основа води до безумни сцени.

До сега бях фенка на Виир донякъде, сега го намирам мухльо без собствено мнение и позиция. Не заслужава Ича и едно умно нещо за сега...умниците сценаристи не му я дават.
Ванш е много колоритен образ...в един момент ти иде да му извиеш врата, в следващия ти иде да му се метнеш на вратните кабели.
Той трябваше да остане, а патлака да го налапа Виир...и без друго нищо съществено не прави освен да отбутва Тъпата и да гледа като теле в една точка.
Но, ''умниците'' трябва да объркат нещата....драмата не е достатъчно голяма и трябва още....занулиха Ванш показвайки го като безхарактерно мекотело. (предположение, не съм стигнала до там)
Той може да е всичко друго, но не и това Peace
В съшият момент виждаме един Ванш който има два бутона "Да съм перфектен" и "Да съм луд ", преминава в тези фази за норматив...чак свят да ти се завие Crazy
Според мен адски обича Ича и тя него. Много са сладки когато не е натиснат 1-ви бутон. Heart Eyes
Тъпата няма какво да я обсъждам...не ми е интересна.

Тери, да знаеш, че Ича и Ванш са се плющяли...ич не ги плащам тия, че е отишла при Виир непорочна девица Mr. Green Освен ако някъде в сериите не е декларирано...изобщо не смятам да се ровя за резюмета та да разбера с подробности какво става. Mr. Green

Сега се сетих за писмото дет Ича прати на Ванш преди сватбата....до сега се чудех какво ли пишеше вътре до кат ми светна лампата, че там ИЧа му казва истината за нея и Виир, Тъпата смени писмото и стана тя каквато стана... Crazy

Ох, олях се... #Crazy Сори за обема, ама реших да се изкажа. Grinning

# 362
Роксис, мерси за разказаните епизоди, както и на всички останали, които разказват. Днес няма качени епизоди във войо, не съм се оправила все още, но исках все пак да видя какво се случва. Вероятно няма да има и през другите дни, понеже другата седмица май от сряда нататък са почивни, а те се съобразяват с програмата на БТВ.

Мен честно казано Сугна много ме из дразни в тези епизоди и не я съжалявам особено. Имаше възможност да каже истината, а най коварно ги излъга. Още когато звънеше телефона тя излъга, че не е разбрала кой звъни, после и за приятелката. Ми каквото си дробил, това ще сърбаш. Само не разбрах какво точно стана, че изгуби детето.

# 363
Зиз, поне твоят разказ върви логично, за разлика от сценария на Кармата.  Crazy
Впрочем, ако не бях гледала онзи филм с Джъстин Тимбърлейк - "In time", нямаше никога да разбера тва със зануляването на ЕГН-тата. Grinning
Бубе, точно така мисля и аз за Сугна. Иначе падна по стълбите, пак от много акъл, затова изгуби детето.

# 364
  • София
  Днешните епизоди на "Моята карма"

02.02.2010 – епизод 265

Гунванти казва на Джоги, че дъщеря му има голямо сърце. Добавя, че в сърцето и Тапася винаги ще бъде нейна снаха. Продължава, че щом е взела окончателно решение, тя не може да направи нищо повече освен да даде разрешението си. Двете с Тапася се прегръщат и Гунванти си тръгва.

Джоги отива до разплаканата Тапу. Той и казва, че това е наказанието и. Добавя, че от днес дъщеря му поема по много труден път, но никога не бива да забравя, че е Тапася Джоги Тхакур и с решението си е накарала баща и да се гордее с нея. Добавя, че сега цялото семейство се гордее с нея. Тапася си спомня как баща и я е изпратил в пансиона. Двамата се прегръщат.

Ванш пуска хвърчило. Виир го наблюдава. Ванш забелязва, че Виир е много щастлив и се чуди какво се е променило от преди няколко дни. Виир му споделя, че е бил изгубил нещо много ценно и сега има надежда да си го върне. Ванш му отговаря, че и с него се случва същото. Виир пита дали е свързано с учителката и Ванш му отговаря положително. Виир пита дали ще дойде отново и как се казва. Ванш му казва, че доскоро не е знаел името и, но вчера го е разбрал. Той продължава, че се казва Ичха, но Виир не го чува, защото е зает да помогне на едно дете в инвалидна количка. Когато се връща и сяда до Ванш, телефонът му звъни. Обажда се Гунванти казва на сина си, че трябва да се прибере незабавно. Виир я моли да остане още малко в клиниката, защото трябва да се запознае с някой, но майка му е категорична, че трябва да си дойде веднага. Виир се съгласява и се сбогува с брат си.

Тапася е написала в един бележник своето име срещу това на Виир. Под тях са имената на Ванш и Ичха. Свързва Виир с Ичха, след това Виир с Тапася. Тапу се пита как може един човек да има две връзки. Отговаря си, че е невъзможно. Добавя, че истинската връзка е Виир и Тапася и трие линията свързваша Ичха с Виир. След това свързва Ичха с Ванш и казва, че това, което е нейно, не може да принадлежи на друг.

Дядото е много сърдит. Виир влиза в дневната и въодушевено разказва, колко щастлив е бил Ванш днес. Дядо казва, че пред едната врата влиза щастието, а през другата неприятностите. Добавя, че не одобрява решението му да накара снахата да подпише документите за развод. Пита го как изобщо си е помислил, че може да се разведе и да се ожени за друга. Виир му отговаря, че между него и Тапася не съществува никаква връзка. Добва, че бракът без любов не е никакъв брак. Казва на дядо си, че не желае да е грешно разбран, но дори Тапася е проумяла, че връзката им няма бъдеще. Виир обявява, че иска да се омъжи за Ичха. Гунванти си мисли, какво би станало ако Виир разбере, че учителката на Ванш е Ичха.

Инспекторът идва в дома на Тхакур. Той казва на Джоги, че арестуваното момче все още нищо не е казало. Тапася слиза по стълбите. Полицаят добавя, че момчето няма да издържи дълго и ще издаде поръчителя. Тапу е притеснена. Тя се вайка, че за нея няма почивка. Осъзнава, че ако Сидх я издаде, ще отиде в затвора. Тапася се чуди как да го измъкне от ареста.

Дамини влиза в кабинета на Джоги. Тя му кава, че въпреки решението на Тапася да се разведе, е невъзможно Ичха и Виир да се оженят. Тхакур и отговаря, че Тапу сама е решила да предприеме тази стъпка. Добавя, че любовта между Ичха и Виир е истинска. Казва, че ако дъщеря му не е откраднала щастието на Ичха, сега тя е щала да бъде щастливо омъжена. Съветва Дамини да послуша сърцето си. Тя му отговаря, че това, което казва сърцето и няма никаво значение. Добавя, че Ичха няма да приеме този повторен брак. Джоги обещава да поговори с нея.

03.02.2010 – епизод 266

Тапася отива да разговаря с един адвокат. Тя му разказва случая и го пита колко иска за работата. Адвокатът и отговаря, че иска половината сума сега, а остатъка след прилкючването и. Тапася му дава 20 000 рупии, но не иска нейното име да бъде споменавано. Адвокатът и отговаря, че в такъв случай сумата е 50 000. Тапу се съгласява.

Ичха е при Ванш. Тя му носи книги. Обещава му, че отново ще го посети и го моли да се грижи за себе си. Гунванти ги наблюдава отстрани. Когато Ичха си тръгва тя се доближава до сина си. Ванш и показва книгата с приказки и споделя с майка си, че някакси учителката е разбрала колко много обича приказите. Той добавя, че иска да се ожени за нея и моли Гунванти да се съгласи. Тя едва не получава удар. Ванш и казва, че откакто е срещнал Ичха желанието му да живее се е върнало. Той добавя, че вече не се страхува от тъмнината. Гунванти мълчи. Ванш се притеснява дали не е сбъркал някъде. Майка му го успокоява. Казва му, че се е  изненадала. Ванш и казва, че знае какво я тревожи. Добавя, че от 13 години е наркоман. След като не може да се грижи за себе си как ще се справи с новите си отговорности. Гунванти се опитва да го разубеди. Тя му казва, че решението за брак не се взима толкова лесно и го моли да си помислят. Ванш и отговаря, че доброто в него се е завърнало. Сега синът и има нужда само от учителката и моли майка си да му помогне. Споделя с нея, че не знае какво да каже на Ичха и иска от Гунванти да успее да убеди учителката да се омъжи за него. Добавя, че засега не иска Виир да разбира. Ванш казва на майка си, че сам ще му разкаже всичко, но това ще стане в подходящия момент. Гуни си спомня за категоричността на Виир също да се омъжи за Ичха и се чуди какво да прави.

Гунванти решава да говори с Умед. Споделя с него, че днес Ванш и е говорил за Ичха. Казва на мъжа си, че и другия им син също иска да се омъжи за нея.

Джоги вика Ичха при себе си. Казва и, че бъдещето на дъщерите му е в неговите ръце и той трябва да постъпи справедливо. Казва, че тя трябва да направи нещо много трудно. Добавя, че Тапася е решила да се разведе с Виир и е подписала документите. Ичха е шокирана. Тя моли баща си да спре Тапу. Казва, че двамата с Виир са женени и е невъзможно да се разделят. Джоги и обеснява, че тази връзка не ги прави щастливи. Истината е, че Тапася се е омъжила на инат. Виир се омъжил за дъщеря му, излъган. Джоги добавя, че в такава връзка не може да има любов и е безсмислено да се измъчват повече. Ичха се ядосва и иска разрешение да поговори с Тапася и да я разубеди. Тхакур я пита дали иска дъщеря му да живее нещастен живот. Ичха протестира, тя казва на Джоги, че самият той е вързал възела между Тапася и Виир, как може сега да говори така. Боговете вече са решили и двамата са свързани завинаги. Тхакур и казва, че боговете решават и е жалко хората да се опитват да променят решенията им. Добавя, че връзката между Тапася и Виир не е създадена от господ, а от Тапася. Моли Ичха да му вярва. Казва и, че трябва да приеме решението на Тапася. Ичха е категорична, че няма да позволи това да се случи. Джоги казва на Ичха, че знае, че Виир обича само нея и любовта им е взаимна. Ичха му отговаря, че любовта им е минало. Добавя, че никога никой не я е питал какво иска тя. Виир е изготвил документите, Тапася ги е подписала. Джоги моли Ичха да си помисли. Тя му отговаря, че няма за какво да мисли. Добвя, че възприема Виир като само и единствено като съпруга на Тапася. Джоги и казва, че истинската любов се случва само веднъж в живота. Моли я веднъж да вземе решение със сърцето си. Казва, че е убеден, че може да го направи и вярва в нея.

Утре: Дамини се упитва да убеди Ичха. Родителите на Ванш и Виир обсъждат положението. Виир вижда Сидх в един мол. Там е и Тапася.

# 365
Как падна Сугна - подхлъзна се на стълбите... Те нали ходят с едни чехли - се едно подпетени пантофи... и тя стъпи не със целия крак на стъпалото, а само с пръстите и се подхлъзна.
Тя нали и без туй ходи като подплашен заек, а сега се усеща и че се понаака... И като се разврека чичай, че нищо не се чува в къщата, понеже Варун се разплака. Тя му носеше шишето с мляко, и като се разврека чичката, тя се обърна към него и тогава стана белята. Тази гад много добре разбра, какво и как е станало , и побърза да я обвини, за да не го обвинят него.... Нали и Мадан беше там и видя всичко, но дали в мъката не се сети, или пък е по-лесно да обвиниш чуждото дете, околкото собствения брат...

# 366
Не е истина колко е нагла тая Сугна!  ooooh! Вместо да се извини, обяснява кой и бил съпруг... Да я гонят, друго не заслужава...  Naughty

# 367
Не е истина колко е нагла тая Сугна!  ooooh! Вместо да се извини, обяснява кой и бил съпруг... Да я гонят, друго не заслужава...  Naughty

И мен много ме дразни. Всъщност дразнеше ме още когато постоянно наричаше Шан Пратап. Аз съм преживяла абсолютно същото нещо почти по същия начин и знам, че в момента в който разбереш, че любимият ти е мъртъв умират и чувствата ти. Вероятно това е единствения начин да спреш да обичаш някой изведнъж, а не постепенно. Сега ако започна да наричам приятелят ми, с който живея с името на предишния, как ще се почувства той? Вярно дълго време се страда, но това е различно от любов. Страдаш просто защото ти остава една празна бездънна яма, която в този момент не може да се запълни с нищо, но е достатъчно да знаеш, че връщане назад няма. Извинявам се затова лично отклонение от темата, но покрай серията нещо се напрегнах.

# 368
# 369
Изпуснах ви...

Все искам да попитам, може и да е разисквано в темата вече, това Синг, което слагат след всяко мъжко име какво означава?

# 370
Нещо не разбирам, това момиче не се ли казваше Гаури? Или става въпрос пак за друга, имам предвид жената на Джаго, дето сега се озова там

# 371
Бандитка беше казвала преди време, че Сингх е някакво общо название, което дава да се разбере, че човекът е от по-висша каста. Ако съм запомнила грешно, поправете ме, че не съм сигурна. Simple Smile

# 372
Така се обръщаха и към бащата на Гена, а той едва ли е от по-висша каста  Thinking

# 373

Благодаря Hug Ще го добавя в предпочитани, за да мога когато съм свободна да гледам.
Днешните серии на Булката ще ме докарат в депресия (майтап) грешката ми е, че приемам нещата прекалено навътре. Харесвам Шам повече от Пратап как можа Сугна да му причини това та той направи всичко за нея, а тя не може да го оцени Sad

# 374
Така се обръщаха и към бащата на Гена, а той едва ли е от по-висша каста  Thinking

Така знам и аз, то  всъщност нали и Казан е от по ниска каста, но е и той е с такава фамилия. Мисля, че примерно хора, които се занимават със земеделие или нещо подобно са с една и съща фамилия, то май не се определя от това дали са по бедни или по богати. Бандитка го разказваше и аз съм останала с някакво такова впечатление, че по това се разбира кой към каква каста принадлежи.

Общи условия

Активация на акаунт