Индийски сериали, филми и традиции ~ Тема 10

• 52 669
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Днес хванах края на булката. За следващия епизод показваха, че шефът на Казан напада майката на Ананди. Това изпращане при родителите на Ананди ми се вижда пълна простотия. Била малка- по-едра е от свекърва си. И наистина мисля, че трябва да е поне на 15 години. а чувствата на Джаго и Ананди , и какво става за 5 години раздяла- те лицата си ще забравят за толкова време. Много странни решения. Но вероятно сценарият ги изисква. Изведнъж станаха моралисти. Самият Бейрон не се ли е взел със Сумитра съвсем млад? Както и Васанд с първата си жена. А Гена? Много лицемерно и нравоучително, но надали вярно?

# 466
Благодаря Зиз! Нямам търпение да я видя пораснала.

И на мен това ми е интересно, въпреки, че не мога да я възприема като голяма. Беше ми много сладка като дете, сега ще ми е странно, те и дубльорката ще сменят, та не знам и дали в момента изобщо ще разбера, че дават нея ако не и споменат името. Тя тая пратюша доста време ще играе, щом чак ще стане жена на Разврати. Сигурно и бабата вече ще става добра, няма да е вещица, както беше до сега.

# 467
Днес хванах края на булката. За следващия епизод показваха, че шефът на Казан напада майката на Ананди. Това изпращане при родителите на Ананди ми се вижда пълна простотия. Била малка- по-едра е от свекърва си. И наистина мисля, че трябва да е поне на 15 години. а чувствата на Джаго и Ананди , и какво става за 5 години раздяла- те лицата си ще забравят за толкова време. Много странни решения. Но вероятно сценарият ги изисква. Изведнъж станаха моралисти. Самият Бейрон не се ли е взел със Сумитра съвсем млад? Както и Васанд с първата си жена. А Гена? Много лицемерно и нравоучително, но надали вярно?

На мен също ми се видя странно това решение. Тъкмо им минаха проблемите, Бейрон ходи да се застъпва за Ананди, Казан искаше да я прибере, те не му позволиха, а сега изведнъж се сетиха да я връщат. То нормално след толкова дълга раздяла вече всеки да си поеме по пътя. Хем ги женят от малки, хем пък да ги разделят, разбирам, че имат предвид да не се случи нещо и да стане като Васант и Сугна, но толкова дълга раздяла нещо не се връзва. Завлякоха я когато беше малка, точно когато наистина имаше нужда от родителите си ония я запратиха там, а сега пък обратно, иди си, ела си, ненормална страна са тия Индийци.

# 468

На мен също ми се видя странно това решение. Тъкмо им минаха проблемите, Бейрон ходи да се застъпва за Ананди, Казан искаше да я прибере, те не му позволиха, а сега изведнъж се сетиха да я връщат. То нормално след толкова дълга раздяла вече всеки да си поеме по пътя. Хем ги женят от малки, хем пък да ги разделят, разбирам, че имат предвид да не се случи нещо и да стане като Васант и Сугна, но толкова дълга раздяла нещо не се връзва. Завлякоха я когато беше малка, точно когато наистина имаше нужда от родителите си ония я запратиха там, а сега пък обратно, иди си, ела си, ненормална страна са тия Индийци.

И аз мисля като вас, но се радвам, че Бейрон взе това решение нали все пак Ананди ще срещне Разврати, който ми харесва много повече от големия Джагдиш.

# 469

И аз мисля като вас, но се радвам, че Бейрон взе това решение нали все пак Ананди ще срещне Разврати, който ми харесва много повече от големия Джагдиш.

Мен пък в интерес на истината в момента ме кефи привързаността между Ананди и Джаго, но пък нали това е целта на сериала, да покажат до къде водят детските бракове, иначе като деца имат някаква много чиста и искрена обич по между си, въпреки понякога изцепките, които Джаго правеше.

# 470
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Айде и аз да рипна в дълбокото...нищо, че съм патка и обичам да се плацикам в плитчините Mr. Green

Значи в момента нито Джаго, нито Ананди осъзнават какво е точно това понятие съпруг(а)...двамата са си приятели които си живеят заедно. Това е и причината да не осъзнават, защо аджеба дъртите взеха това решение да ги разделят. Нормално е Джаго да го тресне хормона, нормално е и Ананди изобщо да не осъзнава това. Как да обясниш на келешите защо ги разделяш?
Не ми се вярва тук да има майка която да аплодира секса между деца на 13г. и евентуалното забременяване на такова малко дете. Така, че роптането, че ги разделят не ми се връзва със същинското ви мислене. Байрон взе правилното решение и така трябва да бъде. Казвам го като жена която е родила 1-вото си дете на 17г и 9дни. Peace Аз не мога да подкрепя мисленето на Калинка и да се питам защо ги разделят. Нормално е също Байрон да не очаква точно сега Джаго да го тресне хормона.
Питате се защо Байрон я взе след съвета като мисли да я връща? Е, то е логично...ако Казан я беше взел тогава, това означаваше развод...никой не е очаквал още от сега Джаго да прояви такива признаци на сексуалност. Ще я спасят много ясно...и не може да останат заедно...защото някъде там във времето и пространството Калинка щеше да обясни как чака внук и да светне дребните какво да правят.

Разлъката между тях не стана от раздялата...напротив..всичко беше цайс...до момента когато Джаго взе да ръшня по градовете...виждаше как живеят там и искаше да накара Ананди да живее по същият начин....е, не стана и той се огледа в друга. Заради това беше казал на Ананди..."Ти не искаш да се промениш, ние живеем в различни светове...аз не те обичам, обичам друга.... бла-бла... Mr. Green"
Ананди като се омъжи за РазвратИ живееше в град, но не се промени. РазвратИ опита...видя, че не става и се отказа да й троши хатъра....само, че той я обича всякак. Когато отидоха в Кашмир и тя попита ще ме харесаш ли в тази рокля? Той каза "Аз те обичам заради самата теб...дали си в сари, рокля или панталон...всичко ти седи прекрасно..."
Едвам я научиха Шейкърци да му казва Шив, а не г-н Колектор...едвам я накараха да махне шамията от главата си...и тя каза, че вкъщи ще я маха, но навън ще се покрива...е, кога го прави, кога не...ама не се е отказала съвсем...и те така.... Laughing

Последна редакция: пт, 19 дек 2014, 21:31 от НАРЦИС-Зиза - Resident Evil a.k.a ВлъхоУсойница

# 471
Марвелита Hug ако не си заспала...ето линка за серията Peace

http://turkvek.tv/146-kelin-keln-indiyskiy-serial.html

Друго си е да напиша цял чаршаф на себе си... Mr. Green нищо...тъкмо ще се завия, че е студено. Joy

Аууу, не съм сама...имам 7 госта Grinning

# 472
Разбира се не приветствам секса между 13 годишни! Но и бракът е брак, защото съпрузите са заедно. В една къща, делят всичко. Възрастни не издържат 5 години разделени, какво остава за деца. Друг е въпросът какви "съпрузи" са като ги женят толкова рано. Явно обаче са привързани и държат един на друг. и да сигулно Калиави щеше да опява за правнук. Но тези дни обсъждахме , че в Индия нивото на разводи е практически 0 именно защото браковета са уговорени и са сделки между родове и касти. А и ми се струва, че в дома на родителите си Ананди ще нещо като сламена вдовица. Или им трябва свидетел за издевателствата на шефа на Казан над майка и. Ананди ще е хем "женена", хем в пубертет, хем не може да погледне настрана друго момче. Което на тази възраст си е естествено.

# 473
Разбира се не приветствам секса между 13 годишни! Но и бракът е брак, защото съпрузите са заедно. В една къща, делят всичко. Възрастни не издържат 5 години разделени, какво остава за деца. Друг е въпросът какви "съпрузи" са като ги женят толкова рано. Явно обаче са привързани и държат един на друг. и да сигулно Калиави щеше да опява за правнук. Но тези дни обсъждахме , че в Индия нивото на разводи е практически 0 именно защото браковета са уговорени и са сделки между родове и касти. А и ми се струва, че в дома на родителите си Ананди ще нещо като сламена вдовица. Или им трябва свидетел за издевателствата на шефа на Казан над майка и. Ананди ще е хем "женена", хем в пубертет, хем не може да погледне настрана друго момче. Което на тази възраст си е естествено.
Не съм съгласна, че  хиндитата нямат разводи Peace
В този филм до момента има 2-3 развода... Peace
Разводи има навсякъде и това, че Ананди е пратена при родителите си беше много добре. Ако не се лъжа точно в този период завърши училище...получи си образованието и даже после стана сарпандж на селото...нещо което никога нямаше да се случи ако беше останала в Хавели...
Няма тука сватби-мадби...тука става въпрос буквално за деца и белята може да стане винаги.  Peace

# 474
  • София
   Роксис, много ти благодаря. Аз уж чета всичко, но съм пропуснала момента, че Сандия е арестувала бандита и тези трите са искали да го освобождават.  Hug

В днешната серия Сурадж се върна и каза, че е трябвало да балансира между майка си и съпругата си и в деня на инцидента е избрал Сантош. Менакши реши да ги сдобрява. Сантош също разпитва за Сандия. Ще гледаме какво ще се случи. Двамата едва ли ще се разделят, но сега ще има известно време драми.

# 475

Точно това, че те си противоречат на традициите. Хем ги женят рано, хем после ги връщат, то принципно не трябваше изобщо да я женят толкова малка ако се гледа реално. Ако се гледа реално за 5 години и Ананди може да се провали, нали уж затова я пратиха там, че да е под отговорност на свекърите си.

Иначе в България ако ти се наложи да обясняваш на едно 13 годишно момиче такива неща може да се окаже, че то знае повече отколкото можем да си представим. На мен точно това ми стана интересно, че Сумитра не можеше да и обясни  за какво става въпрос, та даже с моя приятел се смяхме, че ако това е тука тя щеше да обяснява на свекърва си. Иначе и аз съм против естествено, да забременяват от толкова малки и всичко останало. Аз даже очаквах баш така да се развие сериала, Ананди да забременее на ранна възраст от Джаго, вероятно да не успее да роди детето и по това да покажат, че детските бракове не са желани, но то не стана така. Все пак Бандитка казваше, че в Индия по принцип не се развеждат и че това са го направили заради драмата, така че явно точно това не става в действителност и може би е можел по различно да се развие сериала, примерно да не успеят никак да заживеят с Джаго, тя изобщо да не свикне в тяхната къща, но като се има предвид, че не трябва да се развеждат да направят нещо друго, ама то нали все пак е филм няма как да няма и нещо преувеличено.

# 476
  • София
      Днешните епизоди на "Моята карма"

08.02.2010 – епизод 269

Гунванти се обажда на Тапася и иска да разговаря и с Дивия. Тя я пита дали ще пусне дъщеря си да присъства на специална молитва за преодоляване на трудности. Дивия се съгласява. Гунванти и казва, че Тапу завинаги е в сърцата им и няма никакво значение къде живее. Добавя, че сега младите решават проблемите си в съда, но те не разбират важността на ритуалите и свещеността на брака. Казва на Дивия, че само те двете могат да спясят връзката между децата си. Дивия е разстроена. Тя пита дъщеря си, защо се случва всичко това с нея. Води я до спалнята си и подарява на Тапася дрехи и бижута. Казва и, че с тях ще изглежда прекрасно. Моли я да побърза и да се приготви. Тапу се притеснява от реакцията на Джоги, но Дивия я успокоява.

Гунванти се занимава с подготовката на пуджата. Тапася се присъединява към нея. Свекърва и е щастлива. Тя казва на снаха си, че иска да поговори с нея. Двете се качват в спалнята на Гунванти.

Виир довежда брат си в стаята му. Тя е изцяло преобразена – в светли, пастелни тонове. На леглото му има китара. Подреден е и статив с рисунка. Навсякъде има цветя. Ванш благодари на брат си. Виир му отговаря, че му остават само няколко дни и ще се върне отново у дома. Тогава ще имат страшно много време да си говорят. Виир излиза, а Ванш си припомня как го е изгонил преди да започне лечението си. Ванш и Виир тръгват един към друг и се прегръщат.

Гунванти иска ръката на Тапася. Тя и слага гривната на Лакшми. Казва и, че с един подпис не се съсипва връзка. Тапу и отговаря, че не и се полага тази гривна, защото Виир не я приема. Добавя, че в сърцето и той е нейният съпруг, но за лош късмет Виир не и отвръща със същото. Тапс казва на Гунванти, че денят, в който Виир отвърне на любовта и, тя ще се върне в тази къща. Свекървата на Тапу отговаря, че не разбира какво толкова има в онова момиче. Споделя със снаха си, че Ванш иска да се жени. Тапася е щастлива от новината. Гуни и казва, че няма повод за радост, защото избранницата му е Ичха. Тапу я пита истина ли е това, което казва. Тя добавя, че винаги си е мислела, че Ванш има нужда от подкрепата на Ичха като учителка, но брак – това е толкова неочаквано. Пита свекърва си какво мисли тя. Гунванти и отговаря, че каквото и да решат ще е справедливо за единя, но несправедливо за другия и син. Тапася я съветва да обясни на Виир. Той е отговорен и би дал всичко за доброто на брат си. А Ванш, ако не го подкрепят, сърцето му ще бъде съкрушено. Гунванти и казва, че и Умед мисли същото. Тя добавя, че Ванш си е вкъщи и също ще присъства на пуджата. Тапася е доволна. Тя предлага на свекърва си да се обади на Ичха и да я покани. Гунванти не е сигурна, че идеята е добра. Тапу я успокоява. Тя и казва, че на молитвата ще има много хора и Виир и Ичха няма да предприемат нищо, а Ванш ще е много щастлив ако види учителката тук. Гунванти се съгласява. Тапася я кара да се обади на Джоги и да го попита и него.

09.02.2010 – епизод 270

Тапася си подрежда дрехите в една стая. Виир минава и е учуден да я види в дома им. Тя го пита дали иска нещо за пиене – кафе, чай, но той и отказва. Тапася е любопитна дали Ванш вече се е върнал. Казва, че Гунванти е много щастлива. Обеснява присъствието си, с факта, че ще има пуджа, цялото семейство трябва да е заедно и свекърва и я поканила. Добавя, че когато молитвата свърши, отново ще се прибере в бащиния си дом, а до тогава както вижда се е настанила в стаята за гости.

Джоги и Дивия се хранят. Тхакур пита къде са останалите. Рохини му обяснява, че Нани не се чувства добре, Ичха също я боли рамото и си почива, а Тапася е отишла в дома на свекърва си. Джоги е учуден. Дивия му обеснява, че Гунванти се е обадила и тя не е могла да и откаже. Пък и става въпрос само за един ден. Джоги е недоволен. Той се ядосва, че Гунванти се опитва да закрепи един разбит съюз. В това време Гунванти му звъни. Тя пита Тхакур дали би пуснал и Ичха за ритуала и той се съгласява. Добавя, че все пак ще попита и Дамини.

Тапася се обажда на Ичха. Тя и казва, че трябва да дойде на утрешната пуджа. Добавя, че вече е взела позволение от баща им. Ичха не иска. Тапу я моли  да и даде да поговори с Дамини. Тапася казва на майката на Ичха, че не е редно Ички да отказва. Дамини обещава да поговори с дъщеря си. Тя съветва Ичха да отиде. Казва, че такова нещо наистина не се отказва.

Дядото е щастлив, че Тапася отново е в дома им. В този момент Ичха пристига. Тапу я прегръща. Кара я да отидат при Гунванти. Ичха поздравява майката на Виир и Ванш. Тапася моли Ичха да дойде с нея и да и помогне, защото има много работа по подготовката. Виир вижда Ичха и се усмихва. Гунванти го забелязва, че отива към Ичха и го спира. Тя го моли да повика служителя. Виир благодари на майка си, че прави толкова много за него и е приела Ичха отново.

Ванш също слиза в дневната. Той отива до Дядото. Дядо е доволен и казва, че вече може да напусне този свят. Ванш му казва да не говори така и му пожелава дълги години живот. След това отива и се прегръща с баща си. Той забелязва Ичха. Виир го подпитва коя е негова учителка. Ванш отговаря, че е момичето облечено в розово. Виир поглежда към няколко момичета, нижещи цветя, между които е и Ичха, но не успява да разбере, че брат му говори именно за нея, защото всички са облечени в розово. Ванш го моли да не гледа така, защото не е прилично.

Служителят идва и молитвата започва. Двамата братя седят един до друг. Когато пуджата свършва Тапася подава едно таали със запалена дия на него на Ичха и я моли да изпълни ритуала. Тя на свои ред казва, че ще подава храната. Когато Ичха достига до Ванш и Виир, Тапу и взима таалито и кара Ичха да отиде до кухнята и да донесе подноса с напитките. Ичха послушно тръгва. В кухнята при нея идва и Виир. Ичха е изненадана да го види. Тя го моли да я остави на мира. Добавя, че случилото се между тях е минало и тя вече го е забравила. Виир и отговаря, че е обича и тя е всичко за него. В този момент забелязват някой да ги наблюдава зад завесите и двамата са шокирани.

В понеделник: До края на пуджата Ичха е ту с Виир, ту с Ванш, но нито един от братята не разбира за връзката на другия с нея. Гунванти отива да си поговори с Ванш, защото нещата са стигнали прекалено далеч. Тапася се чуди какво става. Тя решава да попита Ванш и да разбере, какво е казала майка му. Ванш я пита дали Ичха наистина е дъщеря на слугинята в дома им. Тапу му потвърждава, но добавя, че баща и е приел Ичха за своя дъщеря и тя винаги я е смятала за своя сестра. Тапася съветва Ванш да помоли Гунванти да отиде и да поиска ръката на Ичха от Джоги.

# 477
Марвелита Hug ако не си заспала...ето линка за серията Peace

http://turkvek.tv/146-kelin-keln-indiyskiy-serial.html

Друго си е да напиша цял чаршаф на себе си... Mr. Green нищо...тъкмо ще се завия, че е студено. Joy

Аууу, не съм сама...имам 7 госта Grinning

love001

# 478
Зис, не знам, но Бандитка така разправяше, че там не се развеждали и че по принцип бракът, който се подписва на хартия за тях не означава нищо важни са само ритуалите. Даже казваше, че и сега е така, че по принцип там трябва нещо много да се усложнят нещата, за да се стигне до развод, което аз също не разбирам.

# 479
Абе хора...как може да си представите, че няма разводи в Индия... ooooh! Аз съм изумена...честно... Crazy Ми тя самата Сара е разведена...къде се е развела...в космоса ли... Laughing
Тука всичко е истинско и няма преувеличаване заради драмата...може да има пълнежи и излишни сюжетни линии, но преувеличение НЕ! Naughty
Като гледате и слушате...вниквате ли изобщо какво става...Традицията си е да не я връщат и да роди на 5 ако може...Байрон реши да промени нещата и направи нещо различно. Искаше същото и за Сугна, обаче тя го превари в действията...Просто смъртта на Джамуна обърна цялото му мислене. Peace

Последна редакция: пт, 19 дек 2014, 22:27 от НАРЦИС-Зиза - Resident Evil a.k.a ВлъхоУсойница

Общи условия

Активация на акаунт