Индийски сериали, филми и традиции ~ Тема 10

• 52 663
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Абе хора...как може да си представите, че няма разводи в Индия... ooooh! Аз съм изумена...честно... Crazy Ми тя самара Сара е разведена...къде се е развела...в космоса ли... Laughing
Тука всичко е истинско и няма преувеличаване заради драмата...може да има пълнежи и излишни сюжетни линии, но преувеличение НЕ! Naughty
Като гледате и слушате...вниквате ли изобщо какво става...Традицията си е да не я връщат и да роди на 5 ако може...Байрон реши да промени нещата и направи нещо различно. Искаше същото и за Сугна, обаче тя го превари в действията...Просто смъртта на Джамуна обърна цялото му мислене. Peace

Всъщност те и Ананди не искаха да я взимат толкова рано, ама майка и я натъпка когато чу, че мъжът на онази Пули е починал, да не би дъщеря и също да остане сама, Бейрон тогава също не искаше, но Сумитра настоя и те я взеха.

Даже когато родителите на пратап искаха да взимат Сугна Бейрон пак не даваше. Ананди се чудеше защо не давал, пък нея са я взели от толкова малка.

Може бандитка да е имала предвид, че по онова време не е имало разводи, знам ли, но съм го чела в публикациите в нейния профил, където пише последни публикации на този потребител, там пише само това, което тя е писала, вероятно е отговаряла на въпроси, които са и задавали за булката, защото аз тогава, когато ги е писала тези неща не съм чела форума.

# 481
http://www.divorcepad.com/rate/divorce-rate-in-india.html
Ето това обсъждахме за разводите в Индия. Много нисък процент.

# 482
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
http://www.divorcepad.com/rate/divorce-rate-in-india.html
Ето това обсъждахме за разводите в Индия. Много нисък процент.
Много нисък процент не е нула мило... Peace Така, че развода е възможен, случващ се както навсякъде, така и в Индия... Grinning

Бубе, действието на булката е в реално време...само дето ние сега гледаме серии по НОВА от 2010г.
Когато дадат 2-рата сватба на Ананди ще видите как тя се омъжи заедно с 15 други разведени жени... Grinning
Посланието на тези серии беше точно, че държавата подкрепя разведените жени и филма иска да покаже, че има живот и след развода...което пък пряко кореспондира с факта, че не е нужно жените да живеят в ад само за да не се разведат...самата държава се бори за това да даде на жените избор.

# 483
Съгласна съм, но понеже работя с големи числа 1.1 % ми се вижда нищо...   Shocked Както виждате в САЩ разводите са 50%, а в Белгия почти 70%- това е от друга статистика. А за борбата на тези жени- не искам и да си мисля на какво са подложени всъщност. Езва ли някоя от нас би изтърпяла подобни неща. Лека нощ, дами! Че аз и утре съм на работа. Приятно е при вас!

# 484
  • София
    И аз си спомням Бандитка като разказваше по повод сватбата на Сугна с Шам. Разводи има, но са много малко на фона на сватбите и според мен при богатите и известни хора и в градовете. Индийците са страшно вярващ народ и за тях бракът е свещен. Ето и в Кармата има развод, но Деду казва, че за него подписа не важи. Щом веднъж пандита те е опял - край. Също така Бандитка разказваше, че и граждански бракове има, но не са популярни и нямат почти никаква тежест. Друг е въпросът, че там ако нещо снахата не им изнася, не може да роди дете или нещо е хрумнало на някой, си я гонят като стой та гледай и търсят друга булка. Хубавото на сериалите, е че показват различни страни от живота, различни гледни точки и всеки може да си направи извода за себе си. Лошото е, че индийците не им обръщали такова значение. Бандитка е разказвала, че се радват на лошотиите и ги подкрепят, защото и те живеят така, без да си дават сметка, че това не хубаво и могат да променят нещата. Много са ми странни на фона на целия световен напредък, разкрепостеност, но пък затова са толкова интересни и колоритни - поне за нас. Много се смях Бандитка като разказваше за раздумките и с приятелки, които се чудели как ние ходим по бански  Joy  Joy

# 485
Съгласна съм, но понеже работя с големи числа 1.1 % ми се вижда нищо...   Shocked А за борбата на тези жени- не искам и да си мисля на какво са подложени всъщност. Лека нощ дами! Че аз и утре съм на работа.
На милиард народ 1.1 е нищо и много, ама ако си зачела статистиката ще видиш, че цифрата се покачва със всяка година...а голямата смъртност при раждания е точно заради това понятие ''детски брак"...момичетата раждат малки и много често умират.
Ей с такива неща се бори този филм...то и детския брак се преследва от закона, ама на село още си го правят. Peace

# 486
   И аз си спомням Бандитка като разказваше по повод сватбата на Сугна с Шам. Разводи има, но са много малко на фона на сватбите и според мен при богатите и известни хора и в градовете. Индийците са страшно вярващ народ и за тях бракът е свещен. Ето и в Кармата има развод, но Деду казва, че за него подписа не важи. Щом веднъж пандита те е опял - край. Също така Бандитка разказваше, че и граждански бракове има, но не са популярни и нямат почти никаква тежест. Друг е въпросът, че там ако нещо снахата не им изнася, не може да роди дете или нещо е хрумнало на някой, си я гонят като стой та гледай и търсят друга булка. Хубавото на сериалите, е че показват различни страни от живота, различни гледни точки и всеки може да си направи извода за себе си. Лошото е, че индийците не им обръщали такова значение. Бандитка е разказвала, че се радват на лошотиите и ги подкрепят, защото и те живеят така, без да си дават сметка, че това не хубаво и могат да променят нещата. Много са ми странни на фона на целия световен напредък, разкрепостеност, но пък затова са толкова интересни и колоритни - поне за нас. Много се смях Бандитка като разказваше за раздумките и с приятелки, които се чудели как ние ходим по бански  Joy  Joy

Точно това съм го чела и аз и затова така знам, даже точно за браковете на Джаго, че принципно там не се женели така за други.

Даже съм се чудила те не ходят ли на море, тя последно нещо разправяше и за количките, че се чудили как си разхождаме бебетата с колички, та ми беше интересно там как ги разхождат?

Та тя май казваше, че и сега някъде си ги имало тези традиции да омъжват деца на толкова ранна възраст, ама това не помня дали в този или в другия форум го е разказвала.

Там където са и последните публикации са на латиница и малко трудно ги разбирам, затова не ги четох всичките, но в другия форум са на кирилица и има доста за четене.

# 487
Така е...вярващи са и това се показва навсякъде из сериалите. Peace
Боговете са издигнати в култ и видиш ли...помолиш ли се с чисто сърце, молбата ти биде удовлетворена...глупости на търкалета... hahaha hahaha hahaha
Но, те си вярват и е нормално да не признават гражданския брак. Все пак пандита не присъствал, не са се клели в свещените кръгове и тн.
Ритуалите са им много интересни и колоритни.

Да обобщя...добре, зле...все ми е тая...нали не живея там Mr. Green

Марвелооо Hug не исках да ходя с тебе в Индия, ама ше взема да се премисля...да ида и аз на храм, да се помоля с чисто сърце за една яхтичка...18-метрова примерно...пък ага ме огрее... hahaha hahaha hahaha
Пък, ако господ ми я даде ....ще се върнем да се помоля и за хиликоптерче...ей тъй да си полетим да си пием кафенцето където си искаме...а, не да се занимаваме с гражданската авиация или да караме коли. hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 488
  • София
     "Малката булка" си е направо революционен сериал и най-хубавото, е че толкова години поддържа висок рейтинг. Похвално, че сценаристите му изваждат на масата толкова наболели проблеми, които само мисленето на хората може да промени. Аз още като чух името му, когато го рекламираха, се бях зарекла да не гледам такова нещо.
        Отвращавам се от факта, че се женят толкова малки. За мен това са деца. Ананди попада в що годе прилично семейство, но колко си търсят снаха само за разплод и слугуване. Статистиката едва ли може да покаже болката на милиони в тази страна.  
       Отвращавам се от отношението им към вдовиците. Това просто не е човешко и е похвално, че в сериала им дават втори шанс. Похвално е, че дават втори шанс и на разведените жени, защото в "Кармата" някой беше казал по повод на развода на Тапася, че разведената има статут на по-низша и от слугите.
      Отвращавам се от насилието, от тормоза - психически и физически, от насилването на момичетата, които не знаят какво им се случва. Всеки има право на достоен и щастлив живот - така както си го представя.
     Може би и затова не издържах да гледам дълго. Аз доста преживявам нещата и точно, защото знам, че е истина - не мога да гледам.
     Иначе за връщането на Ананди - това едва ли се случва всеки ден. Според мен си е даже революционно. Показват ни, че и така може. Защото можеше Ананди и Джаго да се поглеждат, да се попипват, да се награбят един ден и толкова - бракът консумиран. Никой нямаше да види нещо нередно в това. Иначе се е рисковано и то за момичето. отговорността на родителите на Ананди е голяма - те трябва да я опазят в един свят на насилие и престъпност. За Джаго е лесно - винаги могат да го оженят за друга, като никой няма да го пита какво мисли и чувства. Сега ще предстои трудното и за двамата. Те са съпрузи, но са си играли като деца и са  по скоро приятелчета, отколкото любовници. Сега ще се срещнат след 5 години. Порастнали, образовани, с друго мислене, с други идеи, с копнежи, непознати им до сега. Може би родителите ще искат да спят в една стая, в едно легло. Може би ще им подмятат за наследник. Ще погледаме, ще прочетем тук, там - ще разберем.
     Хайде сега лека и спокойна вечер от мен, че очите се зарварят вече.  Hug

# 489
    "Малката булка" си е направо революционен сериал и най-хубавото, е че толкова години поддържа висок рейтинг. Похвално, че сценаристите му изваждат на масата толкова наболели проблеми, които само мисленето на хората може да промени. Аз още като чух името му, когато го рекламираха, се бях зарекла да не гледам такова нещо.
        Отвращавам се от факта, че се женят толкова малки. За мен това са деца. Ананди попада в що годе прилично семейство, но колко си търсят снаха само за разплод и слугуване. Статистиката едва ли може да покаже болката на милиони в тази страна.  
       Отвращавам се от отношението им към вдовиците. Това просто не е човешко и е похвално, че в сериала им дават втори шанс. Похвално е, че дават втори шанс и на разведените жени, защото в "Кармата" някой беше казал по повод на развода на Тапася, че разведената има статут на по-низша и от слугите.
      Отвращавам се от насилието, от тормоза - психически и физически, от насилването на момичетата, които не знаят какво им се случва. Всеки има право на достоен и щастлив живот - така както си го представя.
     Може би и затова не издържах да гледам дълго. Аз доста преживявам нещата и точно, защото знам, че е истина - не мога да гледам.
     Иначе за връщането на Ананди - това едва ли се случва всеки ден. Според мен си е даже революционно. Показват ни, че и така може. Защото можеше Ананди и Джаго да се поглеждат, да се попипват, да се награбят един ден и толкова - бракът консумиран. Никой нямаше да види нещо нередно в това. Иначе се е рисковано и то за момичето. отговорността на родителите на Ананди е голяма - те трябва да я опазят в един свят на насилие и престъпност. За Джаго е лесно - винаги могат да го оженят за друга, като никой няма да го пита какво мисли и чувства. Сега ще предстои трудното и за двамата. Те са съпрузи, но са си играли като деца и са  по скоро приятелчета, отколкото любовници. Сега ще се срещнат след 5 години. Порастнали, образовани, с друго мислене, с други идеи, с копнежи, непознати им до сега. Може би родителите ще искат да спят в една стая, в едно легло. Може би ще им подмятат за наследник. Ще погледаме, ще прочетем тук, там - ще разберем.
     Хайде сега лека и спокойна вечер от мен, че очите се зарварят вече.  Hug

Да, булката определено е тъжен, но много интересен сериал. И да, Ананди е в добро семейство, но те покрай нейния брак показват и други случки, където пък нещата съвсем не се развиват толкова нормално, като например изгонването на Чампа от селото, как искаха да я убият, как пребиха Казан, това дето се говори за Пули, че щели да я омъжат повторно и когато роди наследник да я изритат, това са все истински случки от различни истории, които хем са интересни, хем пък в същото време доста драматични и не всеки може да издържи. На мен ми се е случвало да спирам по средата на някой епизод само защото психиката ми не издържа. Там където пребиха Казан просто не продължих да гледам серията, както и в други случаи. Странното при мен е, че хем не издържам, хем пък когато знам, че едно нещо се е случвало някога ми се иска да знам какво е ставало по света.

Искам да изгледам филма Water, но няма как, няма кой да ми казва.

# 490

Зиз Hug нещо ми се струва, че за разходка с хеликоптер и яхта си се размечтала  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Аууууууу, толкова ми забива при рускините, че ми иде да  hit

Сега паднах от смях с тая светлина  Joy Joy Joy Joy Joy
Миналата седмица попаднах на епизоди, дето Сурадж е на някакво състезание в Сингапур и днес реших да ги изгледам. Какви са тия 5 минутни серии.  newsm78
Та точно тия моменти в Сингапур бяха много забавни. Като се почна още в самолета, та до тяхното отпътуване от Сингапур.  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Точно това със сигурност ще го гледам по БТВ-то  Peace
Явно сериалчето наистина е забавно и интересно, но нещо главните не ме грабват с игра  newsm78

# 491

Зиз Hug нещо ми се струва, че за разходка с хеликоптер и яхта си се размечтала  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Миналата седмица попаднах на епизоди, дето Сурадж е на някакво състезание в Сингапур и днес реших да ги изгледам. Какви са тия 5 минутни серии.  newsm78
Та точно тия моменти в Сингапур бяха много забавни. Като се почна още в самолета, та до тяхното отпътуване от Сингапур.  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Явно сериалчето наистина е забавно и интересно, но нещо главните не ме грабват с игра  newsm78

Я почни да го гледаш, да видиш как ще ти харесат и главните и второстепенните ха ха ха. Сериалът е много забавен, като го почнеш веднъж ще ти се иска да продължиш.

# 492
Запознах се със Санчи!!!! Сестрата на Шив. Голяма отврат, а и грозна отгоре на всичко  Sick
За разлика от Махи - сладур и половина
Много ми харесва романтиката, направо се едно в моето време се връщам - случайно да докоснеш ръката и сърцето ти ще изскочи...

# 493

Я почни да го гледаш, да видиш как ще ти харесат и главните и второстепенните ха ха ха. Сериалът е много забавен, като го почнеш веднъж ще ти се иска да продължиш.
Бубе  Hug Принципно не е невъзможно, защото каквато съм кукувица със сигурност ще мога да го гледам сутрин в 5. Главните като визия ми харесват, но като игра не ме грабват. Изключвам Сантош и другата снаха, но Сурадж и Сандия нещо не ми пресъздават емоции. Може би защото в Цветовете Сара и Ангад бяха перфектни, па сега за РазвратовИ нямам думи по отношение на играта.
Но съм била точно в този търговски център дето е снимано. Като видях как Сантош и мъжа и гледаха като прецицали и в главата ми нахлуха спомени, та за това ме е яд, че ги няма целите епизоди.

# 494

Марвелита, "Светлината" е супер сериалче! Много забавно и интересно. Според мен и главните ще ти харесат в последствие - главния актьор Сурадж е доста красив мъж. Със Сандия са хубава двойка. Останалите актьори също са страхотни. В "Светлината" има и проблеми, но в по-голямата си част сериала е много забавен и се хиля до скъсване ...  Joy Joy Joy

Препоръчвам ти да изгледаш и епизодите от БТВ и да продължиш. Определено си струва. Хвани единя удари другия. Във всеки има по нещо смешно ...  Mr. Green

Това в Сингапур не съм го гледала, но 100 % е било забавно - те където и да ходят в повечето случай пада смях ...
smile3533

Общи условия

Активация на акаунт