Ето време не остана, на Коледата да се радва Oктомврийче с мама!!!

• 30 706
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Да, и аз за косопада се сетих за тривитаминол - преди ми помагаше, но през бременността умишлено не го ползвах, едва ли може при кърмене.
Ще взема да опитам този репей... има разни витамини комплексни за коса и нокти, но май отварят апетита. А при мен - накъде повече.

За ваксинитие - наистина спорен въпрос, има разни групи вэв ФБ съм попадала - направо да ти настръхне косата - точно заради случаи на отключване на страшни болести - то това е страшното. Иначе след самото поставяне, ако не вдигне висока температура, не е страшно. Тук нали са задължителни, та реших че нито съм вирусолог, медицинско лице, и не мога да преценя ползите и вредите и да взема достатъчно информирано решение за или против. Така че Господ да пази дечицата ни здрави и всичко ще е ок Simple Smile

Момичета, напоследък ми се случва бебо да заспи почти като е време за хранене, че и спи 1-2 часа. Така си прави тлъста пауза. При вас случва ли се подобно нещо. Как не се събужда от глад не знам. Реално прави 5 часа пауза през деня /един път на ден се случва де/.

Наистина като порастнат няма да може да ги ограничаваме от вредни храни, но докато са малки може да се поставят основите на разумно здравословно хранене. Против крайностите съм, трябва да се опитва от всичко, иначе ще стане като примера на Лейди с момчето  Mr. Green

# 646
Роси несъм обидена на никой още повече на теб. Себореен дерматит е по скоро по скалпа и окосмените части като веждите и брадата при мъжете. Той по скоро се лекува с антигъбични и кортизонни препарати но и той се появява по същата причина като другия хормони недобра имунна защита и атмосверни условия. За махането му от скалпа много помага след като се изкъпеш да разтвориш една таблетка нистатин във канче с вода и да се полееш а по кожата с флуцинар не той не е за препоръчване макар че а Се мазах 15 години с него и нищо ми няма. А всякакъв вид дерматити себореи псориазис се лекуват на сто процента с лечебен глад с плодове и чай поне това го казвам от опит.
А Никол е кръстена на Станка Златева че е биче като нея а сега като се обръща така хептен на нея ми прилича Simple Smile . Ама защо се върти това дете така гледам го и ми прилича на шантаво Simple Smile колкото пъти я сложа легнала на секундата се завърта и почва да мрънкоти че тя не обича да седи по корем тежът и бузите като на булдог Simple Smile. Сина ми не обичаше да се обръща нито да седи на дупето си все облегнат или в проходилката после почна да пълзи но пак избягваше да сяда и направо проходи

# 647
Аз само нещо да вметна за ваксините. Понеже някой каза, че ако не се слагат ще избухнат епидемии. Ми във Великобритания не са задължителни, не знам до каква степен хората ги слагат, но няма никакви епидемии. Като се има предвид колко милиона живеят тук и колко милиона годишно преминават, ходейки до страни с всякакви екзотични вируси и болести....

Бисиждито, дето го сложихме на един месец вече 2 месеца не може да зарастне, а преди 2 дена избухна гнойта с кръв. Днес уж по-добре, но ще видим. Не ми е приятно всяко боденце да е изцапано с кръв Sad Трябаше като направи два месеца да му бият друга ваксина, но още нямаме писмо и това само може да ме радва. Не съм решила окончателно дали да бия или не, но това отлагане ми дава възможност да чета по въпроса.

Точно в България никой няма да каже, че не трябва да се слагат, защото тая държава без бизнес от ваксини и лекарства не я виждам. Не случайно най-много пари изтичат и се поглъщат от Здравеопазването. Ако ти мислеха доброто - нямаше да те задължават, а щяха да ти разясняват всички плюсове и минуси, и да те оставят сам да направиш избора. Не само за ваксините, а за всичко.

Мамите, които членуват в другата група, която така и не съм се интересувала за нея, да кажат нещо за Маринките. Все пак ги мислим....

# 648
Rosicp, а не правиш ли тук баници? Не са като от закусвалня, но все пак е нещо. В Лондон почти във всеки голям супермаркет продават вече кори, бяло саламурено сирене, мая ако ти трябва за питки, кифли и т.н. Аз от време на време правя, заради баткото особенно. По Великден даже козунаци месих и много вкусни ми се получиха. Simple Smile Айде умря цигаката дето ме хвалеше  hahaha

# 649
Гали и сина ми си спомням от тая ваксина няколко месеца гной излизаше и си седеше рана. Представи си каква отрова е че неможе да зарасне. Даже на него след седем години мисля му правиха реимунизация че нямаше антитела. Тук не я слагат тая ваксина.

# 650
Петина, тая на мен като ми я биха бях на 13 години и 6 (!!!) месеца имах проблем с нея - кървеше, локвеше и береше...

Иначе има тук бг закусвалня на 10 мин и си купувам кашкавалки, сиренарки,мазни баници.. ма не са толкова мазни като българските хахаха

# 651
И аз си обичам мазнорийката. Аз си меся и правя точени баници с кори с мая милинки питки с сорене брз сирене усукани незасукани станала съм спец но бозичката ми липсва. Тука няма и се опитвах два пъти да си правя и не стана. Другото което ми липсва са чушки наши си български. Тук има само едни огромни месести камби оранжави червени зелени и жълти но не ми харесват. А моя син е фен на луканките и пастърмата и се налага да ни пращат в колет а пастърма му правя.

# 652
Червеношийки  правя, как да не правя, даже такива на тиган, защото наподобяват купешките от БГ, ама друго си е техните мазни, мазни ох лигите ми покапаха. Crazy
Иначе сирене взимам от Морисън, тянхото, че е от българско мляко.
Петина то беше за бебе със себореен дерматит. Така ми бяха казали за малкия от едни пъпки на бузите, но аз не повярвах. Бях сигарна че са от лигите и така си и беше.  Peace
Ох тук чушките са им само камби. БГ чушки си купих от един дето носи от БГ колети. По 2 паунда килото. Веднъж за  2 години, ама си хапнах. Rolling Eyes

# 653
  • София
Момичета, как забавлявате бебоците?  Моят калпазанин вече се заглежда по играчките, но на активната гимнастика издържа до 10 минути и започва да мрънка. Предпочита да го носят на ръце и да разглежда. Но аз не издържам дълго, а през деня няма кой да ми помага.

# 654
  • Плевен/Пловдив
При нас освен на ръчички и да разглеждаме - много обича да седи гола и да си гукаме. Случва се и в телевизора да се зглежда, но изтрайва максимум 10-15 мин. Постоянство нямаме в нищо повече от 20 мин. рекордно.

# 655
Роси ти няма от къде да го вземеш но аз бях писала за едно кремче което го прави човек от Габрово казва се бял крем Рачев. Продава се в аптеките. Миналата година бях си го купувала и сега мацвам Никол като се изприщи. Уникален е всичко минава за часове. Тя сега основно се прищи под устата и гушката че едни лиги текът постоянно и все е мокра. Постоянно сменям блузки слагам лигавник и все е мокро но от кремчето се оправя.
Нащо забавление е в вибриращия стол но не пускам вибрации а на сенника му пускам да висят играчки и едно пеещо пияно от плат дето свири и пее. Слагам я и в електричеаката люлка да я люлее но когато и се доспи и там спи денем. Слагам я и легнала на дивана и на облегалката пускам да висят играчки и тя ги рита и удря. Но общо взето всичко и омръзва бързо и иска да си говорим а като не става и това я оставям да си мрънка и вземе че заспи. А вечер преди баня когато е най изморена и досадна я събувам гола до кръста без памперс на един подлаган и почва да рита и да се радва като отвързана.

# 656
Себорейният дерматит и аз знам ,че е основно по главичката,както е казала Петина Rolling Eyes
Нашият беше атопичен-започна от слепоочието и продължи надолу по личицето,даже по клепачите,цялата главица пламна на 3-я ден ,стигна до гръбчето и гърдичките ooooh!Тогава се беше и подсякла под мишнички и ушенца,мажем със Здраве по съвет на лекаря ,отмина много бързо,за дерматита сме със специален лосион на A-derma....Обаче при малката се получи,най-вече защото много чакахме пред кабинета и тя много плачка и се изпоти ,че беше топло...и сега ,ако и е топло получава същите пъпчици,също и ако случайно я избърша с мокра кърпичка,независимо от марката Rolling EyesМацам с лосиона,минава,дано го израсне Rolling Eyes

За забавлението,моята бебка най се забавлява на мен LaughingНали съм с много дълга коса,пък тя ме скубе и все я връзвам на стърчащ кок и малкото като ме види надвесена над нея с прическа тип Айщайн и се скъсва от смях,даже и докато яде ми се хили Mr. Green BlushИначе с активната гимнастика издържа по половин час и се размрънква,по толкова време се кефи и на играчките над легълцето и количката....дрънкалите ги хваща,но неосъзнато,защото аз и ги слагам в ръчичките, и също толкова неосъзнато ги мята по котката или  мен Mr. Green LaughingКато и говоря,даже да не е на нея,а по телефон да водя разговор и по един час гука и си ритка,явно защото чува познат глас,млъкна ли и се почва с рева newsm78

Мен ме досрамя ,че вие толкова готвите и ви се отдава,пък моя мъж кара на филии и взех че му врътнах един боб да се радва Mr. Green

# 657
Роси, няма ли при вас от дългите червени чушки,като нашите. Две или три в торбичка за 1,50-2,50 (зависи от магазина). Най-евтино съм купувала такива от Лидъл. Тях обаче не ги пълня, а правя миш - маш или ги слагам на салати и гювеч . Пълнени чушки правя редовно с камбетата.
Аз пък мазни баници не обичам. Става ми тежко. И бозата я развалиха... Тук до нас има български магазини, купували сме и боза, но не е като бозата от детството ни.

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 22:02 от 4erveno6iika

# 658
Ох, доядоха ми се пълнени чушчици:-D

Аз днес готвих ама на два пъти. И ние основно караме на салати, пържолки. За манджи нямам много време. Майките с две и повече деца са си чисти героини  Party  не знам как намират време за всичко.

Някои питаше за лекар в токуда. Ние ходим при Калайджиева. За сега съм доволна като отношение. Чух добри отзиви за нея.

# 659
Червеношийке, ти от тарабите за плодове и зеленчуци по 1 паунд не пазаруваш ли? Роси, не знам вие до вас имате ли. В зависимост от сезона червените чушки са от 3-4 до 7-8, един път нацелих 10. Пълня ги като пич и са точно като наще българските. За миш-маш ползвам готови миксове от 3 вида чушки - нарязани на лентички. Само на Айсланд съм виждала такива - 1 паунд пакета. Направо е разкош.

Общи условия

Активация на акаунт