Ето време не остана, на Коледата да се радва Oктомврийче с мама!!!

• 30 957
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро мамчета и бебчета  Peace

Не смея да се зарадвам още, но коликите ни минаха, за сега, и дано вече не се появяват  Praynig и бебка пак си спинка спокойно.
magia, и на Валентина працките ѝ миришат,та чак с противогаз да си около нея  Mr. Green а пък като се наака миризмата е уникална  Mr. Green На кърма сме и всики път като пръцне се чудя такова ли го е яла  hahaha Не беше акала три дена и тая вечер картинката беше неуписуема - осра пейзажа отвсякъде  Joy Joy

Добре дошла Еv@  Wink

# 91
# 92
Благодаря ви   bouquet

Искам да попитам тези от вас, които са давали Абоколикен, кърмейки, как са го правили. В листовката пише само да не се дават директно, а имам спомен, че Колийфа изискваха да е смесено с кърма и да се поизчака преди да се даде. Тук обаче указания няма.

# 93
Добро утро на всички!
 Петина, недей да се чувстваш зле от това, че нямаш кърма - колкото имаш - давай и толкоз. Всяко дете е различно - някои сучат повече, други са по-мързеливи - нормално. Спокойната майка отглежда здрави и спокойни деца!!!
 С голямото ми момче всичко беше наред с кърменето до 4-ия месец - тогава започнаха кризите и се объркаха нещата. Емануил също не иска да суче много-много, налага се да се изцеждам. Абоколикена го слагам в шишето с изцедената кърма - по 5 капки и се разклаща леко. Иначе, Ева, ако твоето бебе суче повече от гърдата, изцеждай 15-20 мл. и слагай 5 капки. Така пише поне.
Усмивки и хубав ден ви пожелавам!!!!!
П.С. Пийте по 1 бира довечера - Емаймунуилченцето става на 2 месеца  hahaha Hug  bouquet
Утре сме на консултация - ще се отчета как е минало! Целувки!

# 94
еленна, може би повечето залагат на старите методи за захранване, без да се интересуват от новостите. а има и такива, които отричат изключителното кърмене до 6-я месец, сблъсквала съм се с това, дори бях упрекната, но няма да влизам в подробности. аз мисля, че има още един момент, независимо кое дете е, иска ли да човек да бъде информиран за нещо, има начини по които да го направи. но пък е вярно и това, че все пак повечето мами, разчитат на преценката и съветите на педиатрите, което е и редно да бъде така, друг е въпроса доколко те винаги са професионални, ако мога така да се изразя.

относно хигиената при момиченцата, това почистване с пеленката се прави след баня, когато и секретите са омекнали и се отстраняват по-лесно. през деня, с мокри кърпи, но без да се разтварят срамните устни, а ако има възможност човек, най-добре е да се измие дупето.

Ако бебето суче, капките може да се дават с лъжичка с малко кърма, в случай че не иска да пие от шише.

# 95
Здравейте мами.
Наще колики изчезнаха от два дни и дано да не се връщат. Батко и имаше до четвъртия месец и не ми се вярва да се е свършило но се надявам. Още си пръцка но явно си е пръдла Simple Smile
Мойта Никол неиска да смуче биберона и денем не е проблем но вечер като я изкъпем и след като се е наяла иска да суче нещо. Заспи в леглото и след малко си налапа юмрука и почне да се мъчи да си налапа палеца но пусто не я слушат ръцете още и не става и се събужда смуче мрънка пак задреме и понпкога така с часове. Аз първо мислех че още е гладна и и давам мляко тя неиска давам биберона и почне да се дави и не я иска. Понякога я засуква и заспи и след малко се събуди и не я иска. Кво да я правя незнам понякога с часове нощем се бори с ръцете си дори забелязах че е десничарка защоти си налапва все дясната ръка Simple Smile

# 96
  • Бургас
Добро утро и ние като повечето май нямаме толкова колики. Пръцка но не я боли и по добре така изкарва газовете а не ги задържа. Дори си заспа преди малко сама в кошарата Wink))) не и се спеше след ядето в 11:30 и я сложих да си гледка и поедно време е гледам че се унася и махнах въртележката и я люшнах и заспа може да е за кратко но поне самичка си заспа Simple Smile)))) оххх колко е хубаво като е спокойна! Абе вашите лапат ли си постоянно ръчичките !? Направо все едно зъби и никнат!?!? И бибата така бясно е смучи дано не са още зъбите ме ще лудна. Поне няколко месеца да има разстояние м/у двете болки

# 97
Благородно завиждам за намалелите колики....при нас нещата са  #2gunfire от два дни .Никола също постоянно си лапа юмручетата и бясно смуче  hahaha освен това и такова количество лиги текат,че наистина си мисля за зъби и аз  #Crazy

# 98
Абе вашите лапат ли си постоянно ръчичките !?
Да прави го винаги, когатоиска да се оригне и му се връща млякото нагоре. Дигам го, нося го няколко минути и се оригва, и се успокоява. Peace

# 99
И Валентина почна напоследък все да бута ръцете в устата, но в 99% от случаите е като е гладна,а през останалото време просто се лендзи  Grinning

plod4etata, честита ви месечинка   bouquet Голям и здрав да порасне малкия юнак  baby_neutral

# 100
Абе недейте така бе мами какви са тия зъби рано е още само това ми липсва и ще лудна колики и зъби на едно е те това ще е кошмар Simple Smile
На сина ми зъбите му почнаха на пет месеца верно е че на някой по рано на някой по късно.
Мойта сега пък се е подсекла по вратлето та намазах с крем здраве. Ама тя нестига че е шишкава и има толкова много гънки ами като я обличам след къпане толкова реве че от бързане явно не изтривам добре всичките и гънки. Мале такива бузи има и една дебела гушка все едно е дъщеря на Любо Нейков Simple Smile аз и казвам Рангеле от столичани в повече Simple Smile ама тя като е по корем неможе да си вдигне главата от бузи Simple Smile

# 101
Здравейте! На последната консултация казаха да изчакам с витамин Д до януари, на мен ми се струва късно. От кога давате на вашите бебчета и по колко?

# 102
Здравейте! На последната консултация казаха да изчакам с витамин Д до януари, на мен ми се струва късно. От кога давате на вашите бебчета и по колко?

След като навърши 1 месец, по 2 капки сутрин на гладно  Peace

# 103

Като навърши един месец, по 1 капка дневно.

Ev@, aбоколикен като давах се изцеждах малко - около 10-15 мл, добавям 5 копки и разклащам. Преди кърмене ги давах с шише.

# 104
Абе недейте така бе мами какви са тия зъби рано е още само това ми липсва и ще лудна колики и зъби на едно е те това ще е кошмар Simple Smile
На сина ми зъбите му почнаха на пет месеца верно е че на някой по рано на някой по късно.
Мойта сега пък се е подсекла по вратлето та намазах с крем здраве. Ама тя нестига че е шишкава и има толкова много гънки ами като я обличам след къпане толкова реве че от бързане явно не изтривам добре всичките и гънки. Мале такива бузи има и една дебела гушка все едно е дъщеря на Любо Нейков Simple Smile аз и казвам Рангеле от столичани в повече Simple Smile ама тя като е по корем неможе да си вдигне главата от бузи Simple Smile
Петина, и ние сме така гънки много Laughing  . Дебело вратле и късо и аз уж търкам , попивам, ама все се подсича. Аз на моя му викам Дан Колов  Joy . На моите големите зъбите им тръгнаха много рано, в края на третия месец. Даже средния син един месец с температура 38,7 и голямо ходене по доктори и изследвания и му няма нищо и не могат да разберат от какво. По едно време им виках да не са зъби, те ми викаха, че не са, че било много рано и изведнъж в края на четвъртия месец ни изникнаха четири зъба на веднъж. Но нашите бебоци все си мисля, че още им е рано за зъби, абе де да знам  newsm78 . И моя си смуча ръцете и се лигави много, ама мисля,ч е това не са зъби.

Общи условия

Активация на акаунт