Ето време не остана, на Коледата да се радва Oктомврийче с мама!!!

• 30 957
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Ей, петина, въобще не очаквах, че си толкова злобна! Как можеш да ми кажеш, че нямам майчински инстинкт? Ти самата ми говориш, че ще си възпитаваш детето както  решиш, а държиш сметка на другите. Като искаш си затвори детето и в газова камера, така или иначе трябва да свиква с изпаренията от улиците.
Влизах тук, за да се разтоваря, а не да се разправям с  отегчени лелки, които не виждат по-далеч от носа си!

Последна редакция: нд, 11 яну 2015, 18:58 от kle0patra

# 556
newsm51 Здравейте!

Имам следното питане към всички - позволявате ли на бабите и дядовците да целуват бебетата ви по лицето, главата и ръцете? Майка ми се съобразява и не го прави, колкото и да й се иска, защото бебо е още мъничък. Но свекърва ми хич не включва Close На мен никак не ми е приятно, първо, защото може да му докара какво ли не (я някой херпес, я вирус) и второ........аз го целувам след нея и нямам никакво желание да "ходя по нейните устни". Споделих с мъжа ми, той ще се оправя с нея.....ама гадно ми е да го целува, поне сега, докато е мъничък Naughty ooooh! ooooh!

Добро утро на всички! Как хубаво препича слънцето при нас! Нека на всички деня да е слънчев и изпълнен с радост и усмивки! newsm51 newsm03

Ливия, да ти кажа, че свекито още не го е виждала малкия, но не бих и позволила да го мляска по лицето. Даже майка ми и баща ми на скоро го видяха по празниците, но те освен по крачетата, не си позволяват да го целуват на друго място, не че съм им казала нещо, но майка ми въпреки че е педиатър, е доста отдавна е била сега е на 74г. си спазва доста бабини поверия и да ти кажа честно за някои като съм се замисляла не са лишени от логика и честно да си кажа едно време хората са знаели доста неща - научени от живота и са си гледали бебетата с тези поверия и като, че ли не са грешали. Майка ми казва, че нейната баба все е викала, че бебе освен по крачетата на друго място не трябва да го целуват хората, само майката да си го целува където иска и тези хорица не са били прости и са си знаели нещо и аз да вметна, че доста неща съм понаучила от баби пра баби и смятам, че човек има какво да научи и от по- старите хора не зависимо дали са грамотни или не. Тях живота ги е научил с чисти примери. Та, когато, не знам кога ще е това, свекито все пак реши да го види, защото все се оправдава с това, че няма пари, пък нали трябва да му даде нещо, не бих и позволила да го целува по лицето.  love001

# 557
Добро утро момичета  Peace

Да ви кажа аз никой не съм спряла да целува бебка. Не знаех, че не е хубава или че не трябва  Blush Майка ми я е виждала два пъти - първия път беше с маска при нея, че се притесняваше да не я разболее, а втория път не помня дали я е целувара. Аз най-много си я цункам  Heart Eyes Свекито си я целува, не мога да я спра, а свекъра само по главичката и ръчичките.

За секса - всеки път ми е като първи  Grinning Дано това скоро премине, че вече ми е доста странно така.

По-назад в коментарите една мама, не помня коя, питаше за косичката. На мойта шушка и пада по-малко,ава и нова ѝ расте. Най-много каса има отгоре - като гребенче ѝ е, и отзад има пак така.

За обечките мисля да е след годинката, може би даже към две годинки. Още не сме го решили.

Хубав ден на всики  Hug  bouquet

# 558
Докич, завиждам ти за слънцето. Тука такава мъгла има, че в дупето да ти бръкнат няма да видиш кой е  Mr. Green

# 559
Клеопатра ти първи обиждаш думите ми че били простотия и кво чакаш да ти свалям звезди ли. Ако беше си задържала скъпоценното мнение за теб нямаше да ти отговоря даже и сега ме е яд да се разправям с теб. И да най сетне схвана че ще си гледам детето както искам.

# 560
  • Пловдив
Направо съм розачарована от вас и от групичката на къснозахранващите майки които с парцалите ще те изядът само и само да ти докажат колко са прави. Хайде сега ви отворих пак тема за нападки Simple Smile

Ние не сме от къснозахранващите майки, а от нормалнозахранващите Simple Smile)) Захранването става не по-рано от 4ти и не по- късно от 6ти месец. За алергичните деца може и по- късно. Ти явно си решила да захранваш по старите методи. Важното е да внимаваш все пак от алергични реакции, затова е по- добре в началото по един вид храна/ сокче, за да си сигурна, че не реагира бебенце. Едва ли някоя съфорумка ти мисли лошото на бебето, когато те съветва или упреква. Напротив! Но все пак не сме наясно с всичките подробности около детето ти, само ти си ги знаеш, което пък определя решенията ти.
Колкото до четенето, ами мен не ме е срам да си призная, че съм нямала опит с първото дете и затова предпочетох да прочета 5 книги и 10статии и да си съставя мнение, вместо да се доверявам на майки с опит.
Но това съвсем не е най- важното. Важното е да възпитаме така децата, че да станат добри хора! До колкото четох, ти си успяла с баткото и браво за което!
Честито и за първото зъбче в темата. Аз лично предпочитам към годинката да тръгнат, че да израстнат по-бързо всички накуп. На баткото тръгнаха на 5м и не беше особено приятно никненето на всеки зъб. Сега му остава да извади последния 20ти зъб

# 561
Слънце[/b], какво работиш? Money Аз малко директно питам, но ако искаш - не ми отговаряй  Sunglasses

Работа от 17 ч сервитьорка сън във таверна и обичайно свършваме работа към 12ч-01ч вечерта и докато се прибера изкъпа и оправа става 02:30ч

# 562
Аз да се включа, че снощи не ми се пишеше и затворих рано лаптопа /от телефона не влизам във форума/. Зелевите листа не ми помогнаха хич, но пък пилето със зеле стана ужасно вкусно. Последно готвих за рождения ден на ММ, за Коледа и Нова година, преди това не бях пипвала. Друго си е готвена манджичка... От тез боклуци замразените направо кудкудякам вече.  hahaha  Лецитина не стигнах до него да го купя, защото ми обясниха, че тук не се продава в аптеките, а само в някои определени специализирани магазини за добавки. Насилвах бебето цяла вечер да смуче и през нощта вече си свърши работата. Милото - много го изтормозих. Но направо се измъчих и с тая помпа, нищо не пускаше цицата, а буцата стоеше. Накрая ми се израни зърното до такава степен, че като сукне бебето и направо сълзи ми тръгват.

Роси, първо въобще не зацепих за какво ми говориш и после се сетих за лепенките. Аз четох, че те са само за зърната, но все пак изхабих едно и не ми помогна. После си го сложих на разранетото зърно, че него да го оправям  #Crazy

Слънце, много забравям напоследък и не се сещам защо съм те питала какво работиш  newsm78 Но веднага се сетих за чупене на чинии и хвърляне на карамфили  hahaha

Само хазяйката и дъщеря и досега са ми целували бебето. Никакви роднини нямаме тук, а и те май си знаят, че бебе не се целува по лицето. Дори да не знаят, като се приберем в БГ, ще им напомня. Аз съм много директна в това отношеное и въобще няма да им цепя басма - директно заявявам, че бебето ми не се целува по лицето и ръцете  Crossing Arms

# 563
Здравейте,момичета Hug
Аз вчера бях на тренировка и нямах време въобще да пиша ,толкова се изморих Mr. GreenКато гледам спора за захранването,ме е страх да напиша аз какво направих EmbarassedАма действа вече втори ден,ще изчакам още малко и ще споделя Blush

gabsolini,аз питах за косичката BlushНа нашата не пада,само расте засега Rolling Eyes
За кекса,като изключим сухотата ,аз съм ок,нищо не ме боли,а бях с епезиотомия ,пробвах на 40-я ден от раждането,всичко е ок, ама вече използвам и  гелчето глайтгелен Blush

http://apteka.framar.bg/30000982/%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D1%82% … D0%B0%D0%BC%D0%B0

За целувките на бебето-след мен ,първо по личицето  го цунка ,моята майка,после баща ми,мъжа ми се осмели чак наскоро Mr. GreenПо принцип моята бебка е с много чувствителна кожа,ама се изприщва от изкуствени материи само,даже с котката няма проблеми за щастие Party на цунките се радва,но на чужд човек не бих дала(извън тези,които споменах вече ) Simple Smile

Момичета,сигурно сте обсъждали,ама да питам-как режете ноктетата на малките?Аз съм си купила и ножичка и нокторезачка,уж гледам да е сънена Ивка ,ама пак не става-много се дърпа и плачка ooooh!

# 564
Лейди, аз я върша тая работа докато яде. ММ го храни, а аз обикалям около тях с нокторезачката  Grinning Тогава е като парализиран, тилкова е съсредоточен в яденето. Иначе е невъзможно  Peace

# 565
desy.,мерси Hug Само това не сме пробвали,режем си ноктетата по 3 дена Mr. Green Да се прибере мъжо и ще опитаме Grinning

Да питам и още нещо-колко често си къпете бебчетата?Ние бяхме досега всеки ден,отскоро почнах и  през ден,ама много реве  моята само като я съблека ooooh!Докато не сложа памперс и боди се сдира направо от плач ConfusedTiredИначе още си я къпя на мивката,с коритото не става-изпада в истерия newsm78

# 566
Лейди
Ноктенцата ги реже ММ, малкия като яде.
Мием го целия всяка вечер, а главата я мием 2 пъти.
Косичката не му е падала, сигурно така ще си остане.
За целувките - ММ постоянно ми се кара, че много съм го целувала.Ама какво да направя като ми е шишав. Аз се чудя как не съм захапала още, толкова ми е мекичък и сладичък. И като даде една беззъба усмивка и се разтапям от кеф.  Laughing

# 567
Деси, и моят младеж е така съсредоточен в млякото, че позволява да му се прави абсолютно всичко докато яде. Докато девойката е ужас, върти се във всички посоки докато яде, смее се, закача се, гука, дръпне малко и пак така.
Лейди, момиченцето ми е като твоето, малко яде, още след първия месец й спадна апетита. Опитах всякакви режими на хранене и адаптирани млека пробвах да давам и нищо не помогна. На кърма от шишеше се хранят. Само вода давам допълнително ако поискат. Странното е, че тя бута шишето с мляко, а засмуква жадно това с водата, разменям ги отново шишетата, дръпва веднъж, разбира че е мляко и почва да се мръщи и да реве, давам това с водата и е доволна.
Четох, че сок от ябълка събужда апетита, но ме е страх да давам дори е малки количества за да не откаже съвсем млякото. Според майка ми, детето само показва от какво има нужда. На мен са ми дали сок от цитруси още на един месец. Кърмена съм до годинка, но от бебе съм си търсила шишето със сока. Майка е страдала от алергия и е започнала да яде лимони като ябълки, а аз съм ревала много и нищо не ме е успокоявало, докато не са ми дали сок. От дете пия мнооого сок Simple Smile нямам алергии и проблеми със стомаха.
Ще ми е интересно да споделиш опита си какво е помогнало при твоето детенце Simple Smile

# 568
Аз също съм против телевизията и технологиите.Не знам до колко ще успея,но ще се опитам поне максимално да я задържа да не се интересува от ТВ.Като гледам на моя мъж дъщеря му как се зомбира с таблети и компютри и не можеш да я мръднеш от там....Не искам моето дете да е така.Те вече не знаят какво е да четеш книжки и да общуваш! Нали ги виждам в училище.....не могат да се изразяват правилно и са супер агресивни....! НЕ толкова заради облъчването,въпреки че и това е супер вредно ама аз постоянно съм пред компютъра че и бебка покрай мен...Иначе по повод "горещата" тема... Grinning аз за сега действам май по усет....прочитам тук там по нещичко ако ме интересува,но по-скоро рядко.Събирам мнения от форума и фейса и накрая преценям сама за себе си...Чесно казано не съм очаквала че ще съм толкова спокойна майка,но много много не се вманиачавам в ядене и в други такива неща...

# 569
Къпя ги всеки ден, в началото много плачкаха, после свикнаха дори с най-неприятната част обличането. Мислех по едно време да започна да ги къпя през ден, все пак не се цапат, но свикнаха с този режим, търсят си го вече и после спят "като къпани".  Освен това на девойката много й се омазнява косата, а тя е с много коса и ги целуваме много. Аз, майка, тя ни помага в момента, мъжа ми, но най вече аз. Лигавя ги много, по бузките, крачетата, главичките, не мога да им се нарадвам Simple Smile В началото като ги сложихме в коритото се уплашиха и много плачеха, после купихме мкв подложка, тип хамак, коя се закача за ръбовете на коритото и е като хамак във водата. Много им харесва, усещат опора и са спокойни.

Общи условия

Активация на акаунт