Нашите кухни - 56

• 100 488
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Отцедниците за вграждане а изключително практични и ненатоварващи. Само те съветвам да си прецениш височината, на която ще го сложиш, за да можеш да стигаш лесно всичко. При нас като дойде някой на гости и се изправя на пръсти.

# 166
Само те съветвам да си прецениш височината, на която ще го сложиш, за да можеш да стигаш лесно всичко. При нас като дойде някой на гости и се изправя на пръсти.

Благодаря, ще го имам предвид, но ние сме извън стандарта......всичко в кухнята ще бъде малко по- високо!  Laughing

# 167
  • Пловдив
Аз лично избехнах тези отцедници.В старата кухня имах и винаги имаше нещо на него.Това ме дразнеше ужасно ,защото мивката ми е в центъра на кухнята.Затова сега сложих голямо корито.От икеа взех това http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Kitchen-taps-and-sinks … ories/9038/10169/,поставя се в нещо като това http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Kitchen-taps-and-sinks … ries/27589/28720/
Стои в шкафа под мивката за спешни случаи ако се наложи.Боже голямо обяснение направих-дано ме разберете.Просто все се налага нещо да измиеш на ръка.
Взех и две http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Kitchen-taps-and-sinks … ries/18342/19473/.Малко не ги ползвам за гергири.Но са ми удобни когато обработвам зеленчуци.Слагам ги едно до друго-в едното боклуците,в другото обработените.и остава мясно за миене.Като свърша-пак в шкафа.
Сигурно е удачен вариант за отцедник в шкафа,но аз имам прозорец над мивката и за мен не беше вариант

# 168
  • София
За мен отцедникът е голямо удобство и предпазва плота от излишно оливане с вода.

# 169
  • Пловдив
Мивката е 80 см,няма къде да отиде вода по плота. Все пак е въпрос на избор и място.

# 170
  • София
Няма оливане с вода ако мивката е достатъчно дълбока и с подходящо избран смесител.
Има евтини плитки мивки, около коио съм ставала свидетел как всичко става във вода само от едно миене на ръце.

# 171
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз не сложих отцедник, по естетични съображения. Отцедникът предполага нещо да се отцежда върху него, а мен това ме дразни. Дори имам чекмедже под мивката, в което прибирам препаратите и гъбичките, за да не ми стоят отгоре на плота. И мивката ми е дълбока, отгоре на това вградена под плота, нищо не се мокри около нея. Отцедникът, освен това, за мен лично краде работна площ от плота.

Но в крайна сметка всеки прави кухнята си така, както му харесва на него. Дали ще има отцедник или не зависи от навиците и предпочитанията на домакинята. Обаче дали мивката ти ще граничи от едната страна със стена вече не е просто предпочитание, а става дума за голямо неудобство. Моята мивка е широка 50 см. Като застана пред нея с ръце в позиция за миене, лактите ми изкачат отстрани на мивката с поне 10-15 см. Тоест за да имам свободно движение на ръцете при миене, са необходими поне едни 20 см от ляво и от дясно. Аз бих разменила местата на съдомиялната и мивката. Да се откажеш от съдомиялна е по-големия компромис.

# 172
Колко см. да оставя от стената- 20, 30?

# 173
  • Отвъд алеята зад шкафа
Пробвай сама като застанеш пред сегашната си мивка да вкараш една тава в мивката, или тенджера, все едно ще ги миеш. Обърни внимание на движението на лактите си. Така най-добре ще прецениш за себе си.

# 174
  • Cambridge, UK
Момичета,извинявам се за забавянето на обещаните снимки,но много ангажименти имах.
Не съм качила снимки на старата кухня.Шкафовете бяха до горе и беше решена в кафяв фладер,стъкло и маслено зелен плот.Ето я новата -изцяло в бяло
http://renydent.snimka.bg/architecture/stai.831058.34591772
от тук нататък
Пода не е сменян-маслено зелена мозайка с бордо.
Ако се чудите на многото чупки над аспиратора това е окачен таван в който е скрита аспирацията.
Няма такъв рахат не се усеща грам цигарен дим а у нас сме пушачи.
Механизмите са блум,Микровълновата не е вградена защото реших да си ползвам старата/на 2 години беше/.Е точно след седмица се развали та купих нова,ама вече беше предвидено да не е вградена.Котлона е Бош-3 газ и един на ток.Миялната е Сименс-супер покупка се оказа.Старата беше Аристон но по тясна-даже още е в гаранция-и от нея бях доволна.Хладилника си е стария-вече е на 7 години ,но си го харесвам много

здрасти,
а това какво точно представлява и откъде е закупено?
http://renydent.snimka.bg/architecture/stai.831058.34591789

# 175
  • Пловдив
Това е кошница подобна на тези за бутилки.Разликата е ,че са захваща само от едната страна.В нея си държа гъбички,веро,таблетите за миялната и още ред препарати които ползвам ежедневно.Аз не обичам на плота ми да има нещо,затова прибегнах до този вариант.Не обичам и релси или как им викат на тези тръби,които се монтират на гърба и се закачват разни неща там.

# 176
  • виртуално
Ще ми трябват кухненски шкафове , горни и долни, ъгъл с размери 2м/1.60м.
Парите са до 1500лв.
Нещо подобно като визия

В тези граници съм се спряла на мебели Хоп или полските кухни Ника.
Моля за мнения и предложения.
Някой беше писал преди за вносителите на полските мебели, но не мога да намеря поста  Praynig

# 177
Ще ми трябват кухненски шкафове , горни и долни, ъгъл с размери 2м/1.60м.
Парите са до 1500лв.
Нещо подобно като визия

В тези граници съм се спряла на мебели Хоп или полските кухни Ника.
Моля за мнения и предложения.
Някой беше писал преди за вносителите на полските мебели, но не мога да намеря поста  Praynig

А обмисляла ли си варианти по поръчка? Нашата кухня е доста по-голяма, мисля, че излезе нещо с дължина 4 метра, и като крайна цена бе 2000 лв. В нея бяха вкючени материали, механизми и работа. Вратичките са такива , а плотът е Вярно, спестихме от механизми. Пак са амортисьори, бавно затваряне и т.н. но не най-скъпите, а и се разделих с идеята да имам отцедник и от тези ъгловите механизми, които излизат и така исках.
 Искам да кажа, че с подобен бюджет можеш да си направиш прилична кухня по поръчка. Не зная от къде си, на нас ни я направи една фирма от Пазарджик и сме много доволни от изпълнението.

# 178
Някой знае ли каква е разликата в качеството, защото в цената не е значителна, между гранит полиестер, гранит и гранит-метал при ето тези мивки: http://www.sanitec.bg/basin.html?code=324

# 179
  • Раковски
Мивката е направена от полиестер, изброените видове са цветовете в които се предлага.

Общи условия

Активация на акаунт