Нашите кухни - 56

• 100 490
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Устойчив материал ли е - на абразиви и удряне, какво мислиш?

# 181
  • виртуално
А обмисляла ли си варианти по поръчка? Нашата кухня е доста по-голяма, мисля, че излезе нещо с дължина 4 метра, и като крайна цена бе 2000 лв. В нея бяха вкючени материали, механизми и работа.  

- в необходимата ми дължина от 3.6м са само шкафове + мивка (уредите ще са отделно) и най-ниската цена е около 3000 за ПДЧ
- вече 10г ползвам полска кухня и е като нова, затова търся отново такава и за другия апартамент

# 182
Здравейте! Първо да пожелая на всички една здрава, прекрасна и мирна година! newsm51
 Благодаря Ви от сърце за всички идеи, които споделяте тук. Редовно следя какво се пише в тази тема и искам да ви призная,че тръпнах и съпреживявах емоцията на всеки  -  емоцията нова кухня. Водех си и записки!!!  Blush

Ето че дойде и моят момент, когато вече трябва да ми е избистрена идеята ми за кухня. Особено отговорна се чувствам,защото трябва да свърша почти всичко сама, а моят любим Smile  ще ми "помага" от другия край на света и когато се прибере през март, трябва вече всичко да е готово....

Ще се опитам да кача снимки на помещението, където ще са кухнята и всекидневната. Преместихме интериорната врата, така че да се увеличи поне още малко кухненската площ.

Спряла съм се на модерна кухня. С лакобел. Преди да ви споделя идеите си за цвят с молба за коментар и съвети, бих искала да ви помоля за вашите първо, виждайки цветовете: едната стрна, където е прозореца е кафява, а другата - с входа на помещението - мляко с мааалко кафе.
Много ме тормози тази колона посредата на стената, където е и водомерът....
В ляво от колоната са извадени тръбите за мивка и съдомиялна , а от дясно - за аспиратор.( така са разположени по проект от фирмата изпълнител)

Благодаря предварително за помощта!!!Ще се радвам на всяка една идея от вас.

# 183
Цветовете ми харесват, мисля че колоната може да се скрие зад шкаф. Ако размерите не позволяват, пак може да се измисли нещо. Мисли за дефекта като ефект и го превърни в плюс за кухнята.

# 184
Ние ще поръчваме кухня да ни я изработи познат
Малко ме притеснява въпроса с плащането...50 % капаро и останалото след завършване...моля някой да ми пише на лични какъв документ бих могла да получа за даденото капаро

# 185
Здравейте.Имам оферта за изготвяне на кухнята, но цената маааалко надмина очакванията ни. Та сега трябва да се лишим от някои от предложените екстри.  Логично е да предположа, че шкафа за вграждане на висок хладилник   би трябвало да е по-скъпата част. Права  ли съм или не?  Кухнята е с врати от  масив, останалото е ПДЧ

# 186
pettia2, важни за цената са и механизмите...

Колко см минимум трябва да има отстояние от ръба на горния ред шкафове до тавана на кухнята, за да имам ето този тип вратички на Блум?

# 187
  • Раковски
Ние ще поръчваме кухня да ни я изработи познат
Малко ме притеснява въпроса с плащането...50 % капаро и останалото след завършване...моля някой да ми пише на лични какъв документ бих могла да получа за даденото капаро

Трябва да имате договор за поръчката и монтажа. Всеки занимаващ се с нещо подобно си е направил сметката как да работи, 50% не покриват нужните материали за изработката на дадена поръчка (с изключение на тези които надуват цените). Преди време работех на Банско и Сл. Бряг, там се плаща 1/3 като се вземе поръчката, преди монтажа още 1/3 и при завършване на всичко останалата 1/3. Инак смятам, че много хора изпатили си с пари за подобни дейности си имат обица на ухото.

# 188
  • Раковски
Здравейте.Имам оферта за изготвяне на кухнята, но цената маааалко надмина очакванията ни. Та сега трябва да се лишим от някои от предложените екстри.  Логично е да предположа, че шкафа за вграждане на висок хладилник   би трябвало да е по-скъпата част. Права  ли съм или не?  Кухнята е с врати от  масив, останалото е ПДЧ

В случай шкафа би трябвало да е скъп заради големите врати а при ПДЧ-то по-скъпо е частта с плота и гърба. Всъщност не знам какъв е плота.

# 189

В случай шкафа би трябвало да е скъп заради големите врати а при ПДЧ-то по-скъпо е частта с плота и гърба. Всъщност не знам какъв е плота.

Мда, благодаря Ви . Ще се видим с тях за да уточня детайлите и тогава ще умуваме кое да отпада или с какво да го заменяме. Rolling Eyes

# 190
  • Cambridge, UK
дървенията на нашата кухня ни излезе по-евтино от механизмите които сложихме, така че попитайте и колко ви струват механизмите

# 191
  • Някъде на път....
дървенията на нашата кухня ни излезе по-евтино от механизмите които сложихме, така че попитайте и колко ви струват механизмите
Механизмите са от изключителна важност в едно кухненско обзавеждане, а и като цени не са за подценяване.  Wink

# 192
  • София
Най-много пари като излишен разход според мен е гърба. Безумно е да се плаща по сто и кусур лв. за линеен метър за 5мм ламиниран шперплат. Харесай си някои кразиви плочки.

Има едно предаване по Fine Living "Братовчеди в кухнята", в което бяха сложили в една от сериите състарено огледало (те го състариха супер лесно), което би ти излезнало супер евтино.

Механизмите са друго, което вдига много цената, но там е въпрос на приоритети.

# 193
  • Раковски
Гърба е около 30-40лв на метър и в редки случай около 60, не съм виждал да има гръб на цена над 100 пари.

# 194
  • Пловдив
Най-много пари като излишен разход според мен е гърба. Безумно е да се плаща по сто и кусур лв. за линеен метър за 5мм ламиниран шперплат. Харесай си някои кразиви плочки.

Има едно предаване по Fine Living "Братовчеди в кухнята", в което бяха сложили в една от сериите състарено огледало (те го състариха супер лесно), което би ти излезнало супер евтино.

Механизмите са друго, което вдига много цената, но там е въпрос на приоритети.
Гърба не е толкова скъп,а и какво правим ако не харесваме плочки?Аз например не ги харесвам.В цялата къща съм ги избегнала където мога.Имам коридори дълги над 10метра,стълбище изобщо нямам теракот.Тези квадратчета и фуги ме побъркват.Абсурд е да ги гледам постоянно в кухнята.Фаянс и теракот имам само в баните и то не защото ми харесва ,а защото не мога да го избегна.
Колкото до механизмите,лично за мен те правят кухнята.

Общи условия

Активация на акаунт