Нашите кухни - 56

• 100 552
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Да използвам и момента да ви питам имате ли наблюдения за висящите сушилници за прибори които са на тръба закачени за гърба на кухнята. Дали са удобни?

Ние сега сме с такъв. Никакви забележки, точно над мивката ни е. Така че и като капе, пак си е в мивката. Но за целта е добре да ти е голямо разстоянието между работния плот и горния ред шкафове, за да не ти се "навира" сушилника буквално над смесителя или да пречи на нещата по плота. При нас това разстояние, тоест височината на гърба е доста - 75 см.
Иначе на мен ми е много удобен и полезен, вече години наред.

# 211
  • Добрич
Аз пък си купих от Икея такъв, но предпочетох сега да стои на мивката. Иначе не ми беше много удобно всеки път да си вдигам ръката нагоре. По тази причина не сложих и вграден, но си мислих че окачения като е на по-ниско няма да ми е проблем. Оказа се за мен, че е проблем. Така че тествай си движенията и прецени, кое е удобно за теб

# 212
  • Раковски
Към началната страница искам да добавя една фирма за Механизми, аксесоари и материали за кухня
Балкан Юг в Пловдив - http://www.balkanyug.bg/
Тъй като другата събота си монтираме кухнята Simple Smile всички механизми ги накупихме от там. Доста избор имат останах впечатлена

Обкова е балкан-юг е с ниско качество, но е евтин (зависи и какво се взима), лично аз не съм доволен от обслужването, връщал съм им неща които са се разваляли на 5-я ден и са ме питали ко сме правили с тях..., за един профил се карахме с магазинерите. Стоката е турска и китайска или малаизийска бе...

# 213
Здравейте,момичета! Hug
Нз дали това е правилното място и за това предварително се извинявам.
Аз и ММ започнахме тотален ремонт на наше жилеще.
Искаме да намерим форма,която да се заема с изготвянето на проект за нашата кухня.
Аз съм от Стара Загора.
Ако някой е от там би ли споделил мнение за различни фирми и по-конкретно за фирма "Роси"?
Благодаря предварително

# 214
  • Раковски
Здравейте,момичета! Hug
Искаме да намерим форма,която да се заема с изготвянето на проект за нашата кухня.
Аз съм от Стара Загора.
Ако някой е от там би ли споделил мнение за различни фирми и по-конкретно за фирма "Роси"?
Благодаря предварително

Роси е магазин/склад за ПДЧ, плотове и всичко необходимо за изработката на мебели, но не правят мебели.

# 215
Здравейте,момичета! Hug
Аз съм от Стара Загора.
Благодаря предварително

Роси е магазин/склад за ПДЧ, плотове и всичко необходимо за изработката на мебели, но не правят мебели.
До колкото съм чувала от мои познати освен,че са склад и изработват мебели/кухни по проект.
Имам познати,които са си поръчвали кухни от там.
Но,дори да са само склад някой може ли да ми препоръча фирма за изработването?

# 216
  • Раковски
До колкото съм чувала от мои познати освен,че са склад и изработват мебели/кухни по проект.
Имам познати,които са си поръчвали кухни от там.
Но,дори да са само склад някой може ли да ми препоръча фирма за изработването?

Те режат материал по размер и майстори които правят мебели и нямат машини (щот са много скъпи) ходят там да им режат материала и много от тях пращат клиенти (както и аз) в магазина им за да гледат мострите на по-големи парчета.

# 217
Шадоу, принципно си прав сигурно, но и аз мернах нещо подобно, случайно минавайки покрай представителството им в Ст. Загора - до колкото си спомням, отдалече се четеше информация, че изработват кухни  Thinking Може и да бъркам, де  Wink
Днес, гледайки предаването на Рудолф по 24 Kitchen, забелязах, че гърба на кухнята му е ламиниран паркет  Grinning И то точно в десена, който сме харесали и ще си купуваме, за пода естествено. Стоеше много симпатично, още повече, че и последно съм се спряла на син цвят за горни шкафове и дъб сонома за долни - синьото е почти като неговото и мн. ми хареса комбинацията  Heart Eyes Някой има ли впечатления как се държи ламинатът като кухн. гръб newsm78

# 218
  • Раковски
Има стенни облицовки като паркета. Смятам, че ако няма фуги ще се поддържа лесно. Тоя дъб сонома къде сте го виждали, че ме умориха едни хора а аз не мога да го намеря и минахме на дъб бардолино натур на егер. Впрочем в роси имаше дъб сонома, но няма да го зареждат повече.

# 219
Стига де, ти ме уби  Shocked Аз докато се натуткам да поръчам кухня, предчувствам, че ще трябва пак да избирам цветове  ooooh!
Харесах много една мостра в Айко - Ст. Загора, беше на разпродажба -50% и ако поне малко пасваше на пространството ни, щяхме да я вземем, но нямаше как. Та тя беше точно така - дъб сонома отдолу, стоманено синьо (или някакво такова синьо) отгоре. Имаше и наредени мострички цветове, и там ги видях двата цвята, по спомен -- на Егер. Дано да мога все пак някъде да ги намеря. Само "Роси" ли предлагат Егер  Thinking

# 220
  • Раковски
Салекс предлагат егер, най-близкото до сономата е бардолино натур и още нещо от роси, но го забравих, обаче ся видях имат сонома сив, егер също имат същото пдч.

# 221
  • Някъде на път....
.....Дано да мога все пак някъде да ги намеря. Само "Роси" ли предлагат Егер  Thinking
"Роси" не предлагат Еггер вече.  Peace

# 222
Благодаря   bouquet
Все пак се надявам да се справим с намирането на желаните цветове  Praynig
След кански мъки с една ппограма, последвано от още по-сериозни мъки докато направя файловете публични, ето все пак някакво съвсем лаишко подобие на проект  Embarassed
https://www.dropbox.com/sh/acn4jqb7tevo649/AAC2wwjyd_MtwiFKQMHRK--Na?dl=0

На файлче с PAINT съм написала размерите на всички части от долния ред, както и кое какво е. Горните шкафове (които са в синьо на 3Д-то) ще са до горе,  не разбрах защо на късата страна са излезнали с разл. височина спрямо тези на дългата, но така или иначе - ще са високи 115 см и ще са на три реда шкафове, като долните два ще се отварят с такъв механизъм:
а горният ред може би с обикновени панти  Rolling Eyes

Искам да имам механизми за плавно затваряне, както и долните шкафове да са под формата на чекмеджета. Чудя се дали да вмъкна една бутилиера преди печката, както и някакво тясно шкафче м/у ъгловия шкаф и миялната, защото така, както съм я нанесла изглежда почти невъзможно да се използва мивката при отворена врата на миялната  newsm78

Ако все пак някой успя да разбере нещо от чертежите и обясненията ми, ще се радвам да сподели мнение относно функционалността на цялата тази работа  Crazy
Предварително пояснявам за хладилника, тъй като предполагам някой ще се зачуди защо не е в ъгъла преди мивката - избрахме да е накрая, защото се отваря надясно, а на вратата има дисплей и не ни се рискува да сменяме посоката на отваряне, а така би било неудобно.

# 223
  • София
Много харесвам механизмите Блум за долните шкафове във вид на широки чекмеджета, издържат голямо натоварване и се затварят плавно.
Обаче за горните шкафове си харесвам обикновеното отваряне с плавни панти.
Пипах ги тези механизми за отваряне на горе, но не ми допада, бавно и неудобно е за мен.
Съветвам Ви преди да платите да отидете и да ги пипнете все пак.

# 224
Ооо, определено всичко ще пипна преди да взема окончателното решение какво точно да има като механизми, но тези ми се сториха удобни в един шоу-рум. но и ти си права - и обикновени панти да са, ако са добри, е ОК. А плавното затваряне каквоточно представлява като механизъм - самите панти ли са по-особени, или друго нещо се монтира  newsm78 и как им вървят цените, някой би ли казал?

Общи условия

Активация на акаунт