Нашите кухни - 56

• 101 896
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
  • Русе
Или пък от вътрешната страна на шкафа с решетката се залепва с двустранно тиксо  от онова лепящото найлонче, което се продава на руло за домакински цели,

Също е вариант.

# 301
За мозайката мога да кажа, че е до това колко ти си я харесваш.Винаги има чистене, ако се избърсва често не се наслоява.Аз толкова исках да си сложа, че чистенето и фугите не ме притесняват.Ползван я много интензивни всеки ден и за сега изглежда като нова
Скрит текст:

Супер е станала кухнята, Ава. Искам да попитам следните неща:
1. Колко ти струваше мозайката и поставянето и?
2. Кога се поставя мозайката - преди или след сглобяването на кухнята?

# 302
  • София
За мозайката мога да кажа, че е до това колко ти си я харесваш.Винаги има чистене, ако се избърсва често не се наслоява.Аз толкова исках да си сложа, че чистенето и фугите не ме притесняват.Ползван я много интензивни всеки ден и за сега изглежда като нова
Скрит текст:

Страхотна кухня! Технически камък ли е плотът?

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 16:10 от catty m

# 303
Благодаря и аз си я харесвам и смятам, че като си правиш кухня трябва да е по твой вкус (може хич да не е по модата).
Плота е естествен гранит.Мозайката я слагахме накрая.Първо долни шкафове, после плота и цокъла от гранита.Горни шкафове и накрая мозайката.Самата мозайка ми излезе около 600лв, а за поставянето не мога да кажа, защото майстора прави коридори, бани и т.н. и цената беше обща.За гръб гранита и той щеше да излезе пак там (плота е 1200 с труда, а гърба е по-малко и с по-малко работа). Само майстора се изложи накрая като почистваше фугите и изцапа малко страниците, а те са естествен дъб и се наби фуга по порите на дървото.Изчистих го, но да си имаш едно наум.

# 304
Здравейте!

Зачетох се в темата и ми е много полезна. Предстои ми кухня и трапезария около 9м шкафове, евентуално с нещо като остров.
Да попитам в отделна тема ли се обсъждат кухните Икеа? Тук не забелязах никой да се е похвалил с такава и се запитах защо. Аз най-много от всичко искам да мина с Икеа, за да си спестя разправиите с фирми-производители, но ако не се получи, минавам на този вариант. Така че продължавам да ви следя.

# 305
  • вятърничава
Скрит текст:

О да,помним тази хубава мозайка!

# 306
Fata, ето я темата за кухните на ИКЕА :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=774139.0;topicrefid=4

# 307
Благодаря и аз си я харесвам и смятам, че като си правиш кухня трябва да е по твой вкус (може хич да не е по модата).

Ава, благодаря за инфото. Може ли на лично съобщение да ми напишеш името на фирмата, изготвила проекта и реализацията на кухнята ти. А доволна ли си от изпълнението?

# 308
pettia2 повече от доволна съм  Peace .Проверена фирма - целия апартамент ми е от тях, а и от стария някои неща, който ми прекроиха за едната детска.Ще ти пиша.
За бутилките за вино се обсъждаше.Аз направих един вид бюфет, който пое неочаквано много неща.Там бутилките стоят прави, което позволява да са и отворени.
Скрит текст:
Нескромно, но дизайна си е лично мой.

# 309
Ава, благодаря ти   bouquet

# 310
  • София
Чуден е този бюфет, както и кухнята с мозайката. Не знам защо много от "модерните" дизайни изключват такъв вид мебел за хола/трапезарията, но пък включват безумни и безмислени рафтчета и ниши в стените, в които реално нищо не би могло да се побере.

# 311
Ваня, в повечето случаи забелязвам, че кухните са много малки, трапезарията и холът са обединени, което пак означава, че място за много мебели също няма. Предполагам това е причината. Аз също харесвам такива бюфети, в сегашната трапезария имаме, но в новата - уви...Няма да слагам рафтчета, защото не ме кефят, но бюфетът си иска място, и то не малко  Peace

# 312
  • София
Имам предвид друго.
Точно в малки апартаменти, в които няма много място се произвеждат този тип секции https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=15&pid=56880, които нищо не побират, не са функционални, а са и грозни.
Ето още един https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=15&pid=76088.
Такъв бюфет като горепосочения побира много и облекчава кухненската част, особено ако тя включва 2-3 шкафа само. Освен това не заема кой знае колко много място, защото не е нужно да е изключително дълбок. Може да се направи като цяла стена, ако жилището е съвсем маломерно, за да не задушава.

# 313
Току що получих първата оферта за кухня.....   ПДЧ+ МДФ, лакобел без принт и плот технически камък - 7649.00 лв. При размери 370 см едната стена, 134 см - другата и височина 229 см. См уреди,аксесоари и механизми - общо 11 882 лв.....Боже, тези фирми са полудели май....
Нямам търпение да видя и останалите оферти  на другите фирми.

# 314
Точно като цяла стена ще "затваря" едно сравнително малко помещение.
Ако пък не е поне с нормално приетата дълбочина, няма и да събира кой знае какво. И ще се заобикаля. Пък при наличие на столове, трапезна маса и прочие, става трудна работа. Определено си трябва място, за да не се нагъчкват много мебели на малки разстояния.
Но съм абсолютно съгласна за практичността им, ако помещението позволява Peace

Общи условия

Активация на акаунт