Нашите кухни - 56

• 101 910
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • sofia
То в кухнята основно мазнотии са (около печката) - там ще да са проблемите с фуги, ако изобщо има. Гърбът е плочки, за плотове също се ползва без проблем.
И дърво съм чистила с него, и мазни петна от дрехи махам.

# 286
  • Русе
То и аз ползвам, но за всекидневно не, повече с мокри кърпи и гъбичка. Не търча постоянно за препарат, пък и не е хубаво постоянно да се маже.
Аз лично не харесвам фугите и това е Simple Smile. Избягвам ги при всяка възможност.

# 287
  • sofia
Аз го ползвам, щото не бърша всекидневно и се запича  Mr. Green
При всекидневно бърсане, много ясно, че няма нужда.

# 288
  • София
То и аз ползвам, но за всекидневно не, повече с мокри кърпи и гъбичка. Не търча постоянно за препарат, пък и не е хубаво постоянно да се маже.
Аз лично не харесвам фугите и това е Simple Smile. Избягвам ги при всяка възможност.

На същото мнение съм. Много ми харесват разни мозайки за гръб, но не бих си причинила метри фуги за чистене. И не е само около котлоните, и около мивката си хвърчи по гърба мръсно.

# 289
  • Варна
Има и термогръб с принт на мозайка. Тази кухня е направена с такъв гръб

# 290
  • Стара Загора
Не съм пускала снимки на кухнята (която е усвоена тераса - панелна), но да се включа за мозайката - гърбът ни е точно от тези плочици, басейновите, и да ви кажа - не е за вярване, да, но след повече от две години ползване не съм се скапала от чистене на фуги... Дори около котлоните не се е замазало, а не съм вманиачена домакиня Simple Smile)), дори не ги прибърсвам винаги с Меглио, по-често използвам препарат за стъкло (Клин). Ако изнамеря снимка из фейса, ще пусна. Иначе - довечера, след работа Hug

За съжаление нямам снимка с по-общ изглед, но пък има една, на която се вижда точно гърбът зад котлоните. От септември 2014 е:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152432682069200&l=dfe644698b

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 17:38 от Астера

# 291
  • София
Нищо им няма на плочките и на фугите. Като сваля манджата от котлона веднага забърсвам и точка. Иначе ако ще и най-гладката повърхност да се сложи се запича и става мръсно.

Колкото до решетките - да, те събират прах, както и онези полегнали шкафове за бутилки, в които трудно се провира човешка ръка по ъглите.
Бутилки от вино, алкохол могат да се сложат в контра-бюфет в трапезарията, както и обилно количество купички, чирепи, покривки и какото там още е за горни рафтове. Там би било по-удобно и за сервиране, защото ще са по-близо до масата. Не е необходимо вичко да е скупчено в кухнята, когато има трапезария. Прави сте, че там може да се нареди и колекцията от чаши, но дори да ги няма рафтовете на тяхно място бих сложила картина/ снимки/ табло за рецепти, а не други шкафове.

# 292
Отдавна съм им хвърлила око на тези малки плочици за гръб на кухнята. Чистенето е една от причините, която ме възпира и мен. Но бих искала да попитам дали е по-скъпо да се постави такава мозайка в сравнение с други варианти за гръб? Идея нямам каква е цената на подобна мозайка, а разхода за поставяне сигурно също е по-сериозен от поставянето на обикновени плочки.

# 293
  • Пловдив
Наши приятели направиха кухня с решетки.Няма такава красота ,няма и такъв ад.Кухнята е много голяма-две успоредни линии по 4,50м дължина.При положение ,че тя готви само вечер и то не всяка вечер, пропищя от решетките на втория месец.Колкото до фугите аз не ги понасям.Не бих сложила плочки и в банята ако имаше друг начин

# 294
  • Русе
Аз пък не мисля, че са кой знае какъв дерт решетките. 3 г съм с тях, с мокра кърпа и готово. По-скоро, че вътре се праши, повече това ми е кофти.

# 295
  • София
е, то това точно е лошото - прахта вътре. Иначе няма проблем.

# 296
  • Раковски
Изпънете един тензух и всичко е ОК.

# 297
  • Русе
Не ми е чак такъв проблем.
И през тензуха минава, мисля нещо като стъкло, плексиглас или нещо от сорта.

# 298
Или пък от вътрешната страна на шкафа с решетката се залепва с двустранно тиксо  от онова лепящото найлонче, което се продава на руло за домакински цели,

# 299
За мозайката мога да кажа, че е до това колко ти си я харесваш.Винаги има чистене, ако се избърсва често не се наслоява.Аз толкова исках да си сложа, че чистенето и фугите не ме притесняват.Ползван я много интензивни всеки ден и за сега изглежда като нова
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт