Нашите кухни - 56

• 100 524
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Друг вариант за претопляне са и парти грил скаричките, за сандвичи които са. Или от този модел.

# 541
  • Сф
Точно щях да питам с тока как е, ако фурната замени МВ, ама Ваня е отговорила. Ами посудата? Вадя от хладилника, та го местя в огнеупорна съдинка, та тогава топля на фурна. Не генерирате ли повече мръсни чинии?

за абсорбатора- има го на картинката, просто не се вижда добре. Просто от тия, които се прибират и затова не се вижда.

# 542
Тя и за съдинките е писала - стъклени - даже са по-здравословни от пластмасовите.

# 543
  • София
Готвя предимно и съхранявам единствено в глинени, йенски, керамични и пр. съдове, които директно вадя и слагам. Имам тенджери, които са подходящи за готвене във фурна, та по принцип нищо не местя и не премествам. И тефлонови тигани имам, но там не е препоръчително по принцип да се съхранява храна. То и да се готви не препоръчват, ама още бая трябва да спестявам от закуски за това, което ми харесва като съдове и не е тефлон.

На мен това за сърмите ми харесва като идея, ще го пробвам.

# 544
  • Сф
По колко са ви на височина чекмеджетата за тенджери? Мисля 90 см височина да го разделя на 2 плитки х 15см + 2 х 30см. Или да са 15/15/20/40?

# 545
  • София
Имай предвид, че 90 см е височината, но част от тези сантиметри са крака и плот.
Моето голямо е 40 см, после едно 20, в което държа подправки и две по 10.

# 546
  • Сф
Офф, верно. Ние даже имаме праг от 10 см, така че реалната височина ще е по-малко от 80 см.
Мерси, Ваня

# 547
Относно височината на чекмеджетата искам да попитам дали знаете колко е ефективната височина вътре. Ако искам да имам реална височина за тенжери 25, според мен е достатъчно, колко см трябва да предвидя да е видимото чело отвън, колко см се губят от конструкцията, а също и на ширина колко се губят. Ако може да посочите с кой точно механизъм е изградено чекмеджето ви.

# 548
На мен това за сърмите ми харесва като идея, ще го пробвам.
[/quote]

Ваня, когато ги притоплям така обикновено пускам в началото котлона на максимум. Той загрява бързо, водата закипява ( тя е малко около 1 пръст), а след това го намалявам на едно и ги оставям така покрити с едно капаче. Намалявам го за да не стане всичко на каша и сърмите се затоплят и вътре за десет минути.

# 549
  • София
Благодаря за уточнението.

При мен (ИКЕА) частта, която се губи е пренебрежимо малка (примерно 3 см отдолу и по 3 см отстрани). Имам и чекмеджета с пълно отваряне, и направих пълната глупост да си взема обикновени чекмеджета. Не го правете, няма смисъл. След това само ще се ядосвате.
Доколкото мога да съдя от снимките на Гадамер, на чиято кухня и обзавеждане не мога да спра да се възхищавам, и при нейните механизми е пренебрежимо малка загубата.

# 550
  • виртуално
Имам нужда от съвет
кухня - водят я цвят орех, но според мен си е череша

плот

гръб - много светло беж плочки

какъв цвят да са стените, помещението принципно е вътрешно и тъмно, искаше ми се някакъв свеж, светъл цвят, но съм зациклила на беж или светло жълто...

Последна редакция: сб, 24 яну 2015, 19:49 от Рапунцел ®

# 551
  • В градината...
Светло синьо  Peace

# 552
  • София

за абсорбатора- има го на картинката, просто не се вижда добре. Просто от тия, които се прибират и затова не се вижда.

Не си личи да има, шкафовете са на една линия, а ако има абсорбатор, вратичката над него е по-къса (в сегашната ми поне е така).

# 553
  • Варна
Може аспираторът да е за пълно вграждане и така линията на шкафовете е една. При мен е така.

За претоплянето на храната без МВ да кажа и аз какво правя. Понеже се интересувам и от здравословно хранене - всичките ми съдове за готвене са от стомана 18/10 и керамика (за чугун не съм дорасла още). Каквото остане от готвеното го прибирам в стъклени кутии с капаци. Всички пластмаси ги изхвърлих, без една купа за бъркане с миксер. Прибирам в хладилник стъклените, съдовете за готвене в миялната и готови за следващо готвене. На следващо хранене вадя стъклените от хладилника и ги слагам във фурната на програмата с вентилатор. Засякла съм, че точно 15 минути отнема храната да стане идеално топла за консумиране. Наистина това е предимство, че във фурната пъхам няколко неща наведнъж за претопляне. После кутиите в миялната. Наистина се генерират повече мръсни съдове, но нали за това са миялните.

Извинявайте, че съм толкова подробна.

# 554
  • Раковски
Нащо кухня, да спомена, че се използва 2-3 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт