Нашите кухни - 56

• 100 493
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Раковски
 Плочките май бяха на KAI, ама забравих, на единична плочка не ми хареса, но като видях в бау макс няколко плочки направени за мостра ми харесаха. Интересното бе че цената там бе 45 лв/кв а в един склад/магазин ги взех за 23 лв/кв.
 Дозатора е uk inoks (турски, бягам от такова производство ама ми казаха, че този модел е добър, а и е 30 пари). При тях има голям избор, само да не е на интеркерамик, че изкарват година.

# 571
  • Варна
Шадоумен, сега видях кухнята. Както винаги майсторско изпълнение. Яд ме е, че не си взех първоначално замислената мивка на Санитек. Ако размерите съвпадат, дали мога да махна старата и да сложа нова, хм? И чекмеджетата ми направи впечатление, че са със страници от плоскости. Какви механизми избра за тях? Аз моите с метални страници не ги харесвам, а и са ниски и дребни неща могат да изпадат отстрани като отварям. Нещо не успяхме да се разберем с нашия майстор. Според него с металните страници били по-здрави и т.н. и по-подходящи за чекмеджета 90 см широки.

# 572
Чудя се между тези два дозатора - http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?cPath=35&products_id=3946 или http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?cPath=35&products_id=167

Със здраве да използваш кухнята, shadowman. Благодаря за отговора.

# 573
  • София
Чудесно изработена кухня, да.

# 574
  • Раковски
Чудя се между тези два дозатора - http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?cPath=35&products_id=3946 или http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?cPath=35&products_id=167

Със здраве да използваш кухнята, shadowman. Благодаря за отговора.

Тека и бланко са добра марка, но може би заради цената бланкото би трябвало да е по-добро, предполагам, че разликата е в резервоара, на теката е метално а на бланкото е пластмаса. Тук е важно и какъв сапун се използва, че съм чувал че ако някой ментак разяжда пластмасата, и да се знае, че бързо свършва резервора, много голямо количество "плюе"

# 575
  • Раковски
Шадоумен, сега видях кухнята. Както винаги майсторско изпълнение. Яд ме е, че не си взех първоначално замислената мивка на Санитек. Ако размерите съвпадат, дали мога да махна старата и да сложа нова, хм? И чекмеджетата ми направи впечатление, че са със страници от плоскости. Какви механизми избра за тях? Аз моите с метални страници не ги харесвам, а и са ниски и дребни неща могат да изпадат отстрани като отварям. Нещо не успяхме да се разберем с нашия майстор. Според него с металните страници били по-здрави и т.н. и по-подходящи за чекмеджета 90 см широки.

Механизма е movento на блум, носи 40кг, главно с тях работя. При тях аз правя кутията и решавам колко да е дълбоко чекмеджето. Твоите са или метабокс или тандембокс, или пък ми лажи цената за бройка че да видя дали може да е направи нещо по въпроса. Трябва да видя и мивката или пиши каква е, че да кажа дали може да стане подмяната.

# 576
направо те оглозгахме, Шадоу, ама ...рискове на професията, да знаеш  Laughing
Аз надзърнах за тези механизми на Блум за горните шкафове, дето си избрал - AVENTOS HK-XS.
Какви са неговите предимства спрямо този механизъм - дето е с повдигане
http://www.blum.com/bg/bg/01/10/10/10/
Този вторият не е подходящ за най-горен ред ли?
Боже, ще ти пищят ушите от моите въпроси сигурно... Blush

# 577
gadamer, браво момиче кухнята ти е Уникална.
Бих искала да те попитам, как се държат вратичките от Морато, след като си ползвала кухнята, има ли надрасквания, подпухвания от вода или нещо друго за което не се сещам, как се почистват. Или не са мръднали след монтирането. Колебая се дали да не си поръчам врати от тях и търся отзиви. Ти само врати ли си поръча от тях?

# 578
Имате ли идея дали с вратички Модекс може да се получи същият цвят като тези светли вратички? Имам мострите им на карнетка, но единият вариант е седефен и лъска, а матовото ми евтинее много и не съм сигурна дали на цяла вратичка ще изглежда така добре като тоява на снимката:

Скрит текст:

Имате ли отзиви за вратични Berart и Spedoors - и техни мостри имам. Хубавото на Модекс е, че си ги правят в Бг, даже цехът им е на 20-на км от Хасково и при евентуалне проблем може да се реагира по-бързо с поправката. А другите са турски  Rolling Eyes

# 579
  • Отвъд алеята зад шкафа
gadamer, браво момиче кухнята ти е Уникална.
Бих искала да те попитам, как се държат вратичките от Морато, след като си ползвала кухнята, има ли надрасквания, подпухвания от вода или нещо друго за което не се сещам, как се почистват. Или не са мръднали след монтирането. Колебая се дали да не си поръчам врати от тях и търся отзиви. Ти само врати ли си поръча от тях?

Благодаря. Засега няма никакви поражения,надрасквания, подпухвания, не се притеснявам и за вградената съдомиялна, защото като няма кант, няма как да проникне вода. Доволна съм. Почистват се много лесно, при мен се чистят един път в седмицата (имам домашна помощница, която го прави) и то единствено, защото на определена светлина се виждат отпечатъци и зацапвания около дръжките. С една дума - не съжалявам изобщо за избора си, всичко изглежда много качествено, не изисква трудна поддръжка. Интериорните ми врати са същите, отново нямам забележки, включително вратата на банята.

# 580
  • Раковски
Имате ли идея дали с вратички Модекс може да се получи същият цвят като тези светли вратички?

Сравнявай цветовете по мостри и така ще разбереш, инак аз съм поръчвал и от спедорс, нещата са същите като има някои плюсове а те са свързани с количество и посока фладе (ако го има). Модекс едно време се правеха в Турция после изместиха производтсвото тук.

# 581
gadamer, поздравления и от мен! Невероятна кухня, с душа и много топлота! Не бях я видяла досега! Би ли ми казала големите врати към терасата колко крила са и по колко см? При нас е оставено 3м за такива врати към верандата и по проект са 4х75см. Много се чудя дали да не направя една стена от 60см точно където ще са шкафовете на кухнята и от там да започват вратите и тогава вече да са 3х80см. Дали няма да се наруши симетрията....

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 11:13 от dion

# 582
  • Отвъд алеята зад шкафа
gadamer, поздравления и от мен! Невероятна кухня, с душа и много топлота! Не бях я видяла досега! Би ли ми казала големите врати към терасата колко крила са и по колко см? При нас е оставено 3м за такива врати към верандата и по проект са 4х75см. Много се чудя дали да не направя една стена от 60см точно където ще са шкафовете на кухнята и от там да започват вратите и тогава вече да са 3х80см. Дали няма да се наруши симетрията....

На 2 места по 3 крила имам. Крилата са по около 75 см, общо от край до край идват около 2.30 м. При мен две крила се отварят - в средата е врата, а едното странично крило има застопоряващ механизъм, който като се отвори, то се открехва.

Скрит текст:

# 583
  • София
gadamer, а ширината на острова ти колко е? И колко е горе-долу цялото това помещение. Питам, защото почваме строеж на къща и това общо помещение ми е около 36-37 кв.м., а в него искам да разположа и остров и маса и ъглов диван и камина. Та се чудя дали няма да стане прекалено претрупано и да не можем да се разминаваме от мебели - нещо, което никак не обичам. Искам да сe опитам да си представя как би изглеждало, но съм почти 100% убедена, че ще трябва да остана без остров.

.....сега "разкостваме" gadamer Grinning

# 584
Хари, аз не съм Гадамер  Grinning, ама да си кажа - и нашата обща стая е 36-37 кв и въобще не мога и да си помисля да се хване кухня с остров, мека мебел, тряпезарна част  Rolling Eyes С известни условности - може би - например малка кухня с остров, малка мека мебел - само диван тройка да кажем, сравнително малка маса с 4-5стола  Rolling Eyes Иначе наистина ще е претрупано, но пък не си заслужава само в името на острова да се лишаваш от други неща. Вместо да ти е удобно и да го направиш малсимално функционално - с нормална по размер кухня и други неща  Wink

Общи условия

Активация на акаунт