Нашите кухни - 56

• 100 532
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Ето и нашият труд цяла неделя от 8 до 21:00 Simple Smile Скапани сме. По ръцете какво ли нямам та силикони та надрана изпочупени нокти, като на война Simple Smile Остана да се подвърже всичко изчисти и нареди. Но нямам търпение и ви показвам незавършената ни кухничка.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 586
  • София
Хари, аз не съм Гадамер  Grinning, ама да си кажа - и нашата обща стая е 36-37 кв и въобще не мога и да си помисля да се хване кухня с остров, мека мебел, тряпезарна част  Rolling Eyes С известни условности - може би - например малка кухня с остров, малка мека мебел - само диван тройка да кажем, сравнително малка маса с 4-5стола  Rolling Eyes Иначе наистина ще е претрупано, но пък не си заслужава само в името на острова да се лишаваш от други неща. Вместо да ти е удобно и да го направиш малсимално функционално - с нормална по размер кухня и други неща  Wink
Да, Раличка, точно това си мисля и аз, че ще си остана и там без остров  Mr. Green

# 587
gadamer, поздравления и от мен! Невероятна кухня, с душа и много топлота! Не бях я видяла досега! Би ли ми казала големите врати към терасата колко крила са и по колко см? При нас е оставено 3м за такива врати към верандата и по проект са 4х75см. Много се чудя дали да не направя една стена от 60см точно където ще са шкафовете на кухнята и от там да започват вратите и тогава вече да са 3х80см. Дали няма да се наруши симетрията....

На 2 места по 3 крила имам. Крилата са по около 75 см, общо от край до край идват около 2.30 м. При мен две крила се отварят - в средата е врата, а едното странично крило има застопоряващ механизъм, който като се отвори, то се открехва.

Скрит текст:

Много благодаря! Спокойно мога да ги направя и три крила значи. Аз искам едното да е врата, едното да е застопорено с механизъм и лятото да мога да ги отварям широко и двете, а третото да си е неподвижно.

harry10, и аз да кажа при нас как е. Точно толкова квадрати е и нашата дневна. И аз исках много кухн.остров, но за момента и на мен ми се струва, че ще стане много претрупано и сгъчкано. Нашата камина е долу-горе в средата на помещението и това също оказва влияние. Като направите къщата и вече на готовото помещение най-добре ще прецениш дали ще имаш място за всичко желано и как точно да ги разположиш. На мен по архитектурен план ми беше едно, но сега го промених и ще го направя според моя поглед и удобство.

merita, браво! С голямо желание сте го правили и ще стане чудесно!

# 588
При нас изниква друг малък проблем (за мен не толкова малък, защото много държа на пердета), и той се отнася и за кухнята:

Тъй като заради изолации, сваляме и нивото на тавана, а пък самите прозорци оригинално са доста нависоко, се оказва, че разстоянието между горния ръб на прозорците и вратите и тавана е доста малко. Оттук идват проблемът със слагането на корнизите...Единственото, което открих, като вариант евентуално, е ето този вграден корниз: http://www.sara97.com/index.php?menu=2&id=2

Някой има ли такъв, защото аз сега разбирам за съществуването му? И дали само тази фирма ги предлага? В Стара Загора не съм сигурно че ще намеря, и ако трябва, ще поръчвам онлайн. Не си представям жилището си без пердета Rolling Eyes

# 589
d_koleva, има едни корнизи, които се закачат направо на тавана. Ето такъв двоен имаме ние вкъщи в момента. Мъжът ми го беше залепил с някакво лепило, не е мръднал за 10тина години ползване. Таванът ни е гипсокартон. Може сега да се предлагат и по-хубави, не знам. За такъв вграден, какъвто си показала, не мога да кажа нищо.

# 590
И ние в момента сме с такива корнизи, каквито е показала и Дион, такива планирам и за новото жилище, много са удобни (имаме двойни - позволяват две пердета - дневно и завеса), много са евтини и не иззглеждат зле. За твоята ситуация сигурно за идеален вариант. Вградени не съм виждала   Rolling Eyes

# 591
  • София
Има и пластмасови, които са директно на тавана, даже може би са вградени в гипсокартон - виждала съм в познати, но не знам откъде са ги купували и не помня дали и таванът им беше гипсокартон. Може би Бриколаж, Практикер. Ако не е вътре в гипсокартона отпред може да се сложи декоративен корниз, за да не се вижда метала/пластмасата и добре стои. Поне там, където аз съм го виждала беше ОК.

# 592
Ами те вариантите са много за типа корниз, когато има достатъчно разстояние, но в случая...
Ще ходим пак довечера на място и ще мерим, но май ще трябва такива за вграждане да поръчваме. При нас и половин см разлика може да е от голямо значение...

Благодаря все пак  bouquet

# 593
  • Пловдив
http://nicety.livejournal.com/1629452.html много ми хареса тази млечно грахова кухня, без никаква представа тези отворени полици на стената колко са удачни....

# 594
В случая са практични лавиците - не са плитки, не са малки. Освен това идеята с куките за чаши определено ме впечатли Peace

# 595
  • София
На този тип лавици единствения проблем им е праха дето трябва да им се бърше. Аз лично реших, че ще сложа със сигурност една или две такива, за да подредя готварските си книги и примерно някоя и друга вазичка.

Ами те вариантите са много за типа корниз, когато има достатъчно разстояние, но в случая...
Ще ходим пак довечера на място и ще мерим, но май ще трябва такива за вграждане да поръчваме. При нас и половин см разлика може да е от голямо значение...

Разстояние между кое и кое? Колкото и да ти е нисък тавана като ложиш корниза директно на него, то нямаш никакъв проблем да провисиш перде. Вече ако корнизът е захванат за стената над прозореца, тогава трябва да се внимава, за да не намалиш оптически височината допълнително.

# 596
Ами, Ваня, в предния си пост бях описала и мислех да не се повтарям и да досаждам Laughing

Разстоянието между горния ръб на дограмата ни и тавана е много малко. Не се знае дали един корниз не би попречил на отварянето на прозорец или врата, тоест да отива толкова надолу.
От самото начало прозорците са вдигнати доста нагоре, близо до тавана. Сега, като сложихме таван от гипсокартон, отнехме още 6-7 см, в посока надолу и оттам дойде проблема...

# 597
  • София
Не бях разбрала, че ръба е чак толкова близо до тавана.
Стискам палци да нямаш проблем.

# 598
d_koleva, нашият корниз, който е залепен за тавана (подобен на този от снимката от предния ми пост), е точно 1.5см. Погледнете го все пак и този вид, защото е изключително лесен монтажа и в същото време върши чудесна работа. А когато се сложи пердето дори не се вижда, че е пластмасов, покрива се идеално от самото перде. Дано намерите добро решение!

# 599
  • Под Сините камъни
Момичета здравейте  Hug Hug Hug
Може и да сте го коментирате,но нямам никакво време да ровя назад.Тая вечер ще ходя да си поръчвам мивка за кухнята.Спряла съм се на граниксит на фирма Фат.Но мъжо днес е чул малко негативни мнения за мия мивка.Не за фирмата,а за самият граниксит.Препоръча ли му метална да вземем.Та сега сме в голяма чуденка  newsm78 Вие как мислите?Благодаря ви  Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 21:57 от Пепински

Общи условия

Активация на акаунт