МАЙско бебе се вълнува, първа Kоледа празнува

• 28 864
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Зелделина, благодаря ти за рецептата за айсинга Hug Ама нещо много сложно ми се струва, та май пак неукрасени меденки ще ядем. Blush

Явно не само моето лапе е в изнервена фаза, направо си е утешително това. Mr. Green Crazy

anp, честит имен ден!
pavi11, добре дошла!

# 61
  • София
Дъбро утрооо Embarassed пак спахме до 10.00ч. С есно хапване в 7.00ч.
слагам кафето,

Вчера бяхме на конкултация, боднаха ни в двете крачета, но почти нямаше рев. Бях се подготвила с дрънкалки Laughing
Момата вече е 7 000 гри 68 см.
добре дошли на новите мами  bouquet

# 62
Добро утро   bouquet
Имам въпрос някой давал ли е спанак а пък някой ако е правил домашен да каже как.

# 63
Хайде привет и честита месечинка на моето момче Simple Smile
Ние утре сме на консултация, та ще питам и какво да го правя с това неядене на АМ. С кашите и пюретата сме си Ок, а мляко вече 4-5 дни ядем по 50-100 мл и се отказваме. И изкарва по 4 часа с това количество Sad
Тази сутрин се събуди в 8. Поиграхме малко, направихме опит за хапване и към 9:30 заспа. И аз се възползвах и дремнахме около час... И сега главата ми е супа Sad

# 64
  • София
Добро утро   bouquet
Имам въпрос някой давал ли е спанак а пък някой ако е правил домашен да каже как.
Аз съм давала, но в готово пюре. Знам, че е хубаво да не е много и да е с други зеленчуци, защото съдържа нитрати много.

# 65
M_g_g,честит празник!
благодаря за честитките.
Ние днес бяхме на коремна ехография. След драмите с направлението, в крайна сметка съм доволна. Прегледаха всичко - бъбреци, далак, черен дроб,мехур. Даже Д.се държа много прилично, при все,че беше заспала в колата и я събудих в кабинета. Утре ще видим колко е пораснала и какви ваксини ще сложим, че тя е силно назад с ваксинирането, заради висок билирубин.

# 66
Добро утро!

zeldelina, точно този вид салфетки правих миналата година + още едни, дето елхата имаше и стъбло, бях им сложила едни малки звездички, стана сполучливо. Тази година още не съм решила как ще правя коледната маса, ще продължавам да ровя в нет-а.

Майка Зайка, благодаря за кафенцето!

m_g_g, честита месечинка на малкия  bouquet!

# 67
M_g_g честита месечинка     bouquet. И ние сме в такъв перид с млякото - току що й дадох с лъжица към 50-60 мл., че не искаше да пие, а я яла последно в 8  Shocked. Обаче имаше и кърма, затова настоявам  Peace. Пюретата и кашите ммм омита ги до дъно. Не знам какво й става  Sad.

# 68
Благодаря ви Simple Smile
Ние успешно приключихме пюре с картоф, морков и чушка.
Спанак още не съм давала, но мисля да го варя с др зеленчуци на пара.

# 69
 djufinka Правих спанак,но накрая като го опитах беше горчив и така и не й го дадох.Ама не го и изхвърлих де,седи си във фризера.Иначе на пара го направих с морковчета и мааалко лук(от една седмица слагам по малко във всички домашни пюрета-много й допада).Смятах с ориз да го смесвам.Сега мисля да купя купешки на Бондюел(винаги много съм го харесвала на тази марка) и ще ти кажа как го е приела утре -вдругиден .

# 70
Куппила съм готови пюрета със спанак и чакам да им дойде ред. Няма къде да намеря ненитратен, а и да хамалувам да го приготвям,, а тя да реши да не го яде - не ми се занимавА. 
Кога започнахте да слагате мазнина и каква? чудя се дали не ни е време. Захранваме се от месец. Давала ссъм пюре в което има рапична, но инцидентно

# 71
Още в първото пюре сложих 1/4 чаена лъжичка краве масло.От немското с" краварката в левия ъгъл" newsm53

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 14:39 от tofifi

# 72
Аз бях видяла готово пюре спанак с ориз та се чудех по какъв начин да си го направя вкъщи.

# 73
И аз слагам от първия ден масло - така каза педи  започнах с картофено пюре с малко масълце и от тогава слага винаги. Мазнина трябва да се добавя в домашно правените пюрета. Тя присъства във всички купешки.Причината е, че маслото е важно заради витамините, които съдържа, а и защото други витамини са мастноразтворими - т.е. разтворими в мазнини и така се подпомага усвояването им. Изобщо мазнините са си много важни за растежа, мозъка и пр. Можеш да се редуваш със зехтин или хубаво рапично олио ( примерно на хипп).

# 74
  • Пловдив
Аз давам спанак с картоф (приготвям си ги пюретата).Като купя спанак,изчиствам го,мия го и прибирам няколко листа във фризера.После си го варя на пара с картофа и пасирам.Мисля и аз скоро да предложа спанак с ориз.
Днес опитахме първото купешко пюре на Бебивита с тиква и пилешко.Хапна по-малко от половин пюре.Много мазно ми се видя.Аз не слагам мазнина в пюретата.И доста боядисва.
Вчера увеличихме жълтъка,до сега давах по 1/4,но по-късно повърна доста.Затова си оставаме за сега на 1/4.
Не сме излизали от неделя и направо ще се побъркам в къщи.
Елхата сме я украсили още миналата седмица.Много се радва на лампичките (като всяко дете).Аз сядам с нея до елхата и и говоря:''Ето го Дядо Коледа и шишарките,и подаръците."-тя си дърдори нещо на бебешки все едно разбира .
Коледни вкусотии не приготвям.Просто нямам време.Купувам разни неща готови (в които не се знае какво има вътре) и това е.Поне за сега.
Аз ако завъртя една манджа и успея да просна до обяд ще е супер.Иначе бебка ми е все в ръцете.Сутрин докато спи правя пюретата,обикновено сварена и пасирана круша и зеленчуковото пюре, или намачкан банан.

Общи условия

Активация на акаунт