МАЙско бебе се вълнува, първа Kоледа празнува

• 28 866
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Интересно, че повечето от вас са започнали с масло. Аз мислех, че продуктите от краве мляко са за по-нататък. Освен да потърся рапично олио, защото сте прави, че е полезно да има мазнина.  newsm78

# 76
  • Пловдив
Момичета разгледах албумчето,всички са страхотни и мами,и бебоци (пу-пу).
Върнах се назад.От очакването,през раждането и сега си имаме бебчета по половин годинка (да са ни живи и здрави).Как си лети времето.
Рокли имаме и ние,но не са ми удобни (като че ли аз ще ги нося  Simple Smile ) и почти не ги слагаме.Трябва да и направя някоя снимка и да ги прибирам.

# 77
Здравейте, момичета и бебчета !
Бяхме без нет 3 дни, защото им прекъснали някакъв главен кабел...та сега се опитвам да наваксам с четенето, извинявам се за разбъркания ред на темите, но да не остана назад, ще дам акъл и аз  Mr. Green

Първо   bouquet честита месечинка mgg  Heart Eyes
И добре дошли на новите майчета  Flutter
За мц - само на кърма, за първи път на 05.12 за 3 дни, нормално без проблеми  Peace
За спанак - имам едно готово пюре със сметана, мисля че беше, но не го бързам, заради оксалтите в спанака (нали бъбреците още не са напълно функциониращи). Ще го дам по нататък, не ми е спешно, има други неща пак с витамин, така че Simple Smile Попай е назад в класацията
За маслото- понеже е на кърма, изчаках да дойде месеца за въвеждане на масло и сирене т.е навършен 8 , започнат 9. Като плавен преход към кравия белтък ползвах 4-5 дни АМ (не го пие, слагам като се сетя към пюретата и кашите). Сега давам от 3-4 дни по малко масълце- колкото грахово зърно. В готовите пюрета също има рапично, за това кравето давам малко, за да може сумарно за деня да не е много  newsm78. Прибавям го към 1 сл каша от овес сутрин в 10 и го хапва така -психологическа подготовка за попарата Simple Smile в момента въвеждам прасковата, след нея ще заместя овеса със спелта  Peace
Не знам, може би вече споменах, взехме мрежа за плодове, успешно ръфа ябълка Simple Smile трябва да пробваме и круша, ама да видим кога ..
Рокли нямаме Simple Smile т.е една й подариха и това е Simple Smile повече го караме на туники Simple Smile
За код на направление - от как в токуда ми обърнаха внимание на този детайл. Винаги като записвам цитирам кода за допълнително потвърждение, че ако трябва смяна, да има време за реакция
За украсата..ами и аз съм като Tartaleta ..тази година купихме елха, че нямахме Blush и горе долу с това ще минем по празниците Simple Smile Д. получи вече 2 чифта рога хихи ще се опитам да кача една бърза снимка от таблета в албума ни Simple Smile не е добро качество, но горе долу става Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 21:05 от monicat

# 78
Monicat, а преди да слагаш масло, добавяшебли друга мазнина в пюретата без рапична?

# 79
аз ползвам готови пюрета (т.е. в тях има рапично масло), но от как й давам краве масло, комбинирам го с кашата сутрин  (която е символична като количество, а и само овес е много безвкусно). После ще слагам маслото към попарата, но пак ще си остане количество като грахено зрънце, защото с другото в готовите, предполагам, че си набавя нужното за деня (все пак и в кърмата има някаква доза масленост)  newsm78 така си разсъждавам аз...

имам спомен от Косе Босе, че рапичното е най-лекото масло и за това присъства в пюретата (зехтинът е тежък за бебешките стомахчета, а кравето масло се въвежда 8-9м заради кравея белтък, но предполагам, който е давам вече ам, може да го включи и по-рано). Имаше и някакъв коментар относно черния дроб и възможността да обработва мазнини, но тогава съм го прочела и подминала..а и най-безотговорно си затрих линка  ooooh!

# 80
Ее, вие сте много напред със захранването. Аз едва от няколко дни давам второ твърдо хранене - по малко плодово пюре следобед. Мислех утре да започна да въвеждам царевична каша, но ще ходим при джипито и ако я набоцка, ще поотложа с ден-два.
Иначе си е на АМ от самото начало. Около седмица беше на кърма (една от най-кошмарните ми), но качи много билирубина и редуцирах кърменето до вечер и нощем.

# 81
Добро утро момичета  kaffeetrmker_2 morning Coffee newsm46
Да започна на бързо  спанак дадох онзи ден от готово пюре спанак и картоф, отделно сварих и тиква и я добавих към него, за да ми стане доза за два дни  Simple Smile мисля, че в нета бях виждала рецепта за пюре от спанак , ще я потърся
масло педито ми каза да слагам още от началото на върха на ножа, или както накои беше писал колкото грахово зърно, слагам във зеленчуковите пюрета.
елха в Пловдив не съм украсявала, защото няма да сме си тук за коледа пък и за тук не съм купила още, и аз съм харесала доста сладки да видим дали ще успея да направя нещо.
това е за сега лек ден момичета  Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 09:00 от Диляна Лютова

# 82
Добро утро! явно тук педиатрите масово съветват да се слага масло от начало. Нашата нали преустанови със съветите като видя, че май не я слушам, та затова не ми е казала  Simple Smile
Ние сме набоцкани с пентаксим и пораснали - 72 см и 8кг.
Казаха да поливаме с риванол бинта на всеки 3 часа. Имате ли предсатва дали товасе пере или трябва да жертвам някоя дреха?  newsm78
В момента като по чудо все още спи встолчето закола. Само с няколко полюшвания. Направо не е за вярване
Хубав ден на всички! весели и спокойни бебета

# 83
Еха, и аз искам да й давам спанак, но ще поизчакам още, вече е яла доста зеленчуци и плодове, ама на обяд й давам най-вече тиква с нещо си, ама не с картоф, че сега яде и оризова каша и ме е страх, да не се запече, тъкмо сега е добре с изхожданията. Спанакът предполагам разхлабва, та тогава може да го комбинирам с картофче Peace
И аз слагам масълце още от началото, ама не всеки път, че с тиквата не ми върви нещо маслото, ама като се сетя слагам.
Вдъхновихте ме и мен и ще си купувам формички за мъфини Simple Smile
Диляна, как сте- не сте ли идвали скоро до мола, пиши да се видим някой ден. Аз си имам дружки от квартала, ама ни се различават режимите и в ограниченото време, което прекарваме навън, те спят или ядът и така все се разминаваме Sad

# 84
Добро утро,
Риванолът не се пере  Peace
 Blush отивам да си допия кофито

# 85
Здравейте
 днес при нас времето е слънчево за пръв път от доста време и успяхме да се поразходим, след което дребното заспа, та успях да стигна и до компа.
 И ние слагаме масло от първото пюре. Пюретата си ги правя сама обикновено картофче с нещо, само  местните купувам , но днес ще пробваме домашно пиле с зеленчуци.
  Следобед яде каша , оризова или царевична(за сега тях сме въвели), а сутрин и вечер е на АМ.
  Утре сме на консултация да видим колко сме пораснали и да почваме  изследванията, че май само ние не сме ги правили още. Ще видим и  ваксината как ще мине.

А и да ви благодаря за страхотната идея за мрежичката за плодове. В кризисни ситуации е просто незаменима.

# 86
Хоп и ние да се запишем. Днес бяхме на ДК. Пораснали сме само на см. Надявах се поне на 6500, но... Няма. Едва едва 6380. И + 3см. Вече сме 69. Тъкмо се оплаках на док, че не си ядем млякото, той пък си го изяде. А дори успяхме и да се разходим с количката... Не се беше случвало от лятото Simple Smile Е това е за сега. Бягам да готвя зайче Simple Smile

# 87
Имах такова подозрение за риванола. Какъв е смисъла да се слага този компрес? бинтът беше на 3 см от мястото на инжекцията, а само беше спала и яла. Както вилнее в момента, съмнявам се, че ще остане намясто, въпреки че е залепен и с лепенки

# 88
Anp риванол не съм слагала, а куул пач. Това с риванол са го правили при мен, ама аз съм дърто магаре на 35 Simple Smile помня когато ми биеха иминжекции, като бях болна,пак риванол...
Но пък за риванол с вода май беше миксът е за сваляне на температура при бебе все още се практикува  Peace

# 89
Здравейте!

Днес ходихме с ММ да си взема дипломата, че все не оставаше време и оставихме малката вкъщи със свеки.  При нас също има слънчице, не бях го виждала от 3-4 седмици и сега ми е едно приятно, ние също излязохме на кратка разходка, утре ако е същото ще направим по-дълга, но сега нямам сили. Снощи си легнах в 2, малката се разплака в 2:30, докато я успокоих стана 3, а сутринта станахме в 7 за да пътуваме и след 3 часа път сега ми се спи ужасно.

Да се похваля, че вчера си купих елха и я украсих, сега ми е още по-коледно, утре мисля да забъркам меденките от рецептата на зелделина.

monicat, радвам се, че пак си на линия Hug, че бях започнала да те мисля!

Аз също слагам малко масло в кашите на малката заради попарата, която трябва да въведа. Преди не съм слагала, защото давам купени пюрета и в тях си има мазнина, иначе педи ми беше казала още със захранването, ако правя пюретата да слагам масло в тях. Спанак не съм давала все още.Педи каза, този месец да започна да давам по 1/4 жълтък със зеленчуковото пюре, но едва ли ще успея да въведа до края на месеца, все пак имам други неща, които са ми належащи за да стигна до попарата.

anp, за пръв път чувам за бинт и риванол след ваксина, аз съм слагала само куул пач.

Общи условия

Активация на акаунт