МАЙско бебе се вълнува, първа Kоледа празнува

• 28 871
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,момичета.Да ви попитам ,тези които са купували пюрета със спанак,на коя марка са?Защото аз не съм срещала  newsm78

# 91
Tofifi, взела съм само едно 4м хип био спанак със сметана и картоф (още не съм го давала)

Понеже не си намирам линка на Косе босе, ето от тук един цитат
http://www.bg-mamma.com/index.php?all;topic=364081.0

"Наскоро дадох спанак на дъщеря ми за първи път с пюре на Сънвал - спанак с картофи. Хареса й. Ето какво е писала Косе Босе за спанака:
Спанак
- може след 8 м.
- най-добре 10 м.
- алерген (в тази категория са другите зелени листни зеленчуци – лапад, коприва и пр.)
- високоцелулозен (термично обработеният спанак има 3-4 пъти повече фибри от пресния)
- добър витаминен и минерален състав в детското хранене (витамин А, калций, желязо и др.)
- нитрати (един от най-нитратните зеленчуци)
- съдържа добро количество желязо (въпреки историята за сгрешената запетая е добър източник на желязо, но то е слабоусвояемо заради целулозата и оксаловата киселина)
Спанакът е трудносмилаем и се препоръчва на по-късен етап, около 10 м. в общия случай или 12 м. при дечица с чувствителен стомах. Може и малко по-рано от пюре, тъй като в този случай е доста малко количество (не е толкова тежък за стомахчето) и от бебешки храна (заради нитратите)."

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 14:36 от monicat

# 92
  • София
На sunval има картоф със спанак и също и градински зеленчуци. Второто ни е любимо  Peace

# 93
  • София
Риванол и аз не слагам след ваксина, само лепенка Куул пач.

Съветването за маслото определено си е масово сред педиатрите. Още не съм слагала, защото си е млечен продукт все пак, но май ще взема да пробвам утре. Вече почти два месеца я захранвам, би трябвало да няма проблем. АМ е пила преди време и нямаше реакция.

# 94
Намерих това, което е по-систематизирано за вс мазнини и количество
Скрит текст:

# 95
  • Нови Искър
Чак бинт не ... но памуче напоено с риванол и леко втриване на ваксините предпазва от възпаляване и от втриването е вид масаж по лесно се разсейват бучиците от боцкането,които при нас са задължително явление  Cry иначе и аз си ползвам кулпача, но при смяна на лепенката си масажирам с риванолче  Wink

# 96
Благодря ви момичета! изобщо не бях чувала за този куул пач. Явно ще трябвада купя. В крайна сметка слагам риванол на памук и така. Точно смених превръзката и прочетох за разтриването, така че на следващата превръзка ще го направя. Аз дори не натискам. Намокрям памука и лепя лепенки.
Не знаех, че риванолът помага за сваляне на температура. Горе-долу в какво съотношение с вода и има ли някакви специфики при поставянето. Да си знам предварително. Все някога ще вдигне температура. Cry
Благодаря за линка и за мненията за мазнините. Ще потърся рапично олио.
Спанак не съм давала, но съм купила пюре Сънвал спанак с картофи; и на Холе и Сънвал спанак с морков, пащърнак, картоф и праз. С тях ще въвеждам спанак и праз. Не, че аз ям праз, но ако и давах само калвото ям, щеше сега.да яде само ориз, картофи и сурови моркови   Wink

# 97
  • София
Риванола беше актуален и преди 10 години, когато каката беше бебе. Действаше безотказно. Сега слагам и аз Кул пач, но като се замисля риванола действаше страхотно и нямаше буци на крачето  от инжекцията, както сега. Само дето много цапаше без шанс за изпиране.

Спанака със сметана на Хип е единственото пюре, което малката лакомия ми е отказвала.

Днес правих картоф, пащърнак, морков, за първи път малко масло и 1/2 жълтък. Омете с кеф доволно количество, за утре има без жълтък Peace

# 98
Добро утро момичета   bouquet Малката е страшно кисела не може да и се угоди цял ден сме на ръце добре че тия дни е хубаво времето та излизаме че да си отдъхна малко. Другото е че от два дни заспива на ръце това не го беше правила от както беше на месец и половина.
За спанака аз питах но след като прочетох из форума реших да изчакам и сега имам друг въпрос чушките кога и как се въвеждат?
Di83 имаме сущите дрешки от твой те снимки всички са от лидл.

# 99
Добър ден!
Майка зайка, потвърждавам, че нямаше нито буци, нито зачервяване. Не знам дали е от риванола.
Нищо не изцапахме. Слагам на памуче риванол, отгоре памучен тампон (за почистване на лице) и отгоре на кръст лепенка.
Дрешките от Лидл са много добри, поне според мен. Имаме две бодита 50-56 които растат с Диана (тя е 72) и нито са променили цвят, ни форма. Сега ни подариха 62-68 и предполагам, че ще ги носи докато тръгне на детска градина

# 100
Здравейте майчета  Hug
Да ви се похваля - в сряда сутринта се появи линийка на венеца на Тео, и вчера сутринта вече драскаше. Та вече и ние можем да се похвалим с първо зъбче  2 дена преди да направи 7 месеца

Отделно вчера реших да продължа с украсата и напарвих букет от едни клони, увих ги със сребърна панделка, сложих няколко големи свебърни цветя  и закачих няколко шишарки - еми стана супер от типа " напарви си сам "  Mr. Green а вечерта  замесих и тесто за линцери и снощи до 12ч се вихрих в кухнята .
Скрит текст:

Но дребния не спира да се кефи на пищенето а мен вече мноооого почна да дрънка главата и не  го издържам.  #Cussing out
Аз допивам кафето о отовам да е поразвихря и да позачистя че едно слънчице пекна и ми дойде нова муза  Joy

# 101
Здравейте  майчета   bouquet

Днес бяхме на ДК, станали сме 9,300кг. и 73,5см . Биха ни и ваксина. Досега не сме имали проблеми с ваксините, дано и сега да е така. Никога не съм слагала лепенки, въпреки че имам нагласена, нито сме давали Панадол или каквото и да е друго.

Сега да ви се оплача малко(извинявам се за което). Свърши ни Дентинокс-а и снощи реших да дам Калгел и да ви кажа една ли ще повторя. Както се унасяше и като го намазах като взе да мрънка ,да пищи #Crazy  едвам заспа. То само това да беше ама и цяла нощ мрънка и се въртя и към 4 часа вече настана такова пищене, че за пръв път от 5 месеца насам се наложи да му дам  да яде през нощта. Единствената ни разлика от друга вечер беше Калгела, а и стана неспокоен след като го намазах, затова мисля, че е от него. Някое друго бебче реагирало ли е така.
Похвалих се, оплаках се и сега да вървя , че тука едно човече до мен само рита и вика "аиде аиде..."
zeldelina - честито ви зъбче.

# 102
Zeldelina, честито зъбче Simple Smile
Pavi, страхотни мерки си имате Hug
Ние отново сме в криза с яденето на мляко, вчера тъкмо се оправиха нещата и сега пак...
А тази нощ беше ужасна. Будеше се през час и малко и плаче. Не беше от глад. Сега и двамата сме изморени, но пак неискаме да спим. След малко ще обядва и отново ще се пробвам с количката на разходка.

# 103
Добър ден!

zeldelina, честито зъбче! Трудни ли са тези линцери, ако може да пуснеш рецептата, че аз гледам коледната тема, но там има толкова красоти, че изобщо не мога да се спра на нещо конкретно Mr. Green.

djufinka, стискай зъби миличка, те всички имат такива периоди, ние пък плачем всяка нощ по няколко пъти, гушкаме се, приспиваме се, веднъж се наложи и да я нахраня. Положението е почти като след раждането, само че аз съм по-спокойна от тогава.

anp, ние също имаме много дрешки от Лидл и съм много доволна, не се размъкват и разшиват.

Ние също не си изяждаме млякото от 2 дни, явно е някакъв период.

# 104
Никак не са трудни. По скоро повече време отнема докато се изрежат. Веднага я давам :
Скрит текст:

Линцерови сладки

Продукти:
* 250 г краве масло
* 430 г брашно
* 100 г пудра захар
* 1 яйце + 1 жълтък
* 1 пакетче ванилова захар на Dr. Oetker
* 1/2 ч.л. бакпулвер на Dr. Oetker
* 3 к.л. какао на Dr. Oetker
За плънката:
* 50 г тъмен шоколад за готвене
* 20 г краве масло
/ може да ползвате течен шоколад или някакъв гъст мармалад/
Маслото, пудрата захар, ванилената захар се смесват в купа и се разбиват с миксер. Добавят се яйцето и жълтъка и се разбива за кратко.
Брашното се пресява с бакпулвера, добавя се на части и се замесва тесто.
Като количество се получава около 900 г тесто.
Разделя се на две части, като тази, която ще оцветяваме с какао е добре да е повече с около 100 г тесто, защото иначе се получават повече от белите бисквитки отгоре, които са с дупка в средата.
Готовото тесто се завива плътно със свежо фолио и се оставя 1 час да стегне в хладилника.
Тестото разточвам с дебелина 2-3 мм, като за основа ползвам какаовото тесто, а за отгоре бялото тесто, което изрязвам с формичка с дупка в средата. Най- добре е да се разточва по малко от тестото, и кото омекне повече да се прибере за малко в хладилника.  Бисквитките подреждам в тава покрита с хартия за печене. Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса около 5-6 мин на тава.
Не трябва да потъмняват. Маслените бисквити се пекат малко време и макар да изглеждат меки и недоопечени, точно тогава е моментът да ги извадите.
Оставяте в тавата да се охладят и внимателно изваждате.
Слепвате по една кафява и една бяла сладка с шоколад или мармалад, като внимателно притискате. Много са крехки и лесно се чупят.

Общи условия

Активация на акаунт