МАЙско бебе се вълнува, първа Kоледа празнува

• 28 871
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Добро утро!
Явно аз водя негативната класация за водене на дневник-албум. Даже име не съм написала  Simple Smile

нашата чашка е на нуби
Скрит текст:
Подариха ни я и първоначално я давах празна, колкото да свикне с нея. После сипвах по малко вода и от няколко дни сме само с нея. Това с малката обикновена чашка е добра идея. Трябва да потърся нещо подходящо.

Разбира се, че имам чувството, че ми казва нещо. То е бръмчене, то е нареждане. Панически започвам да налучквам  Simple Smile

Захранила съм с картоф, морков, пащърнак, тиквичка и тиква. Този месец съм запланувала да дам чушка, карфиол и броколи, макар че ако в меснитд пюрета има, ще вкарам между другото и лук и домат. Ще гледам, обаче да ги отложа за по-към краЯ на месеца
Размерите през декември бяха 8 кг(средното за момиче на 7 м), 72 см(средното за момиче на 10 м). Сега е натежала, а според мен и пораснала, но на13ти ще видим с колко.
Помните ли, каква вакксина следва след петвалентната?

# 676
  • София
Благодаря ви момичета. Бях решила, че аз съм случила с най-големия нервак. То не че няма на кой да прилича  Mr. Green

Ооо, той и той не може да пие така от преходната чаша, нали така и не се научи от биберон да смуче. Просто махнах клапата от чашата и тя си тече. Понякога усещам, че засмуква, но обикновено си му наливам в гърлото напмалки глътки колкото да не го задавя. Той си е говедо, ма и майка му е тъпа и упорита колкото си иска  hahaha

За зеленчуците съм давала тиквичка, тиква, картоф, пащърнак, морков, лук, домат, спанак, броколи, целина, грах, царевица и карфиол. Някак чушката ми е убегнала.
Допълвам се, че забравих. След петвалентната е хепатитна трети прием. После на тези без белег се прави проба манту.

# 677
И на мен ми беше убегнала чушката,но преди няколко дни видях във фризера пликче с чушки. Като се сетих как съм се трепала да мия, чистя, режа и опитвам, веднага махнах един спанак от плановете за захранване със зеленчуци този месец и сложих на първо място чушките Wink

# 678
juli2455 първоначално захраних малката с картоф, въобще не го искаше правеше се че ще повръща, добавих морков същото  Sick един ден дадох 100 тиква и го омете. Викам си вече е свикнала и ще яде. Да ама не предлагам пак картоф и морков и пак  Sick. Затова започнах да слагам повечко тиква докато свикне. Сега пак се мръщи като е повече картоф, но все пак го яде.
Давала съм : картоф, морков,тиква,лук, броколи ,пащърнак, грах, червена чушка, карфиол, спанак, праз, зелен фасул. В този ред съм ги и въвела. Без морковите, пащърнака и броколите, всичко друго ми е домашно.
Онзи ден реших да и сипя млякото в шишето но бертони и викам тя ще пие защото е мляко, да ама не гризеше си го. Може би свикна да си играе с него и сега не ска да пие. Но ще продължавам да я мъча.
Забравих да ви кажа , че МП пиеше от това
Скрит текст:

# 679
  • София
Здравейте мили майски мами и бебчета! Най-после се реших и аз да се включа  Simple Smile Чета ви вече 6 месеца всяка вечер и намирах толкова много отговори на какви ли не въпроси във вашите разговори, че незнам как да ви се отблагодаря!   bouquet Даже имам чувството, че ви познавам лично, а всъщност не е така! Аз още от раждането се цедя и така храня малкия вече почти 8 месеца и да ви кажа вече съм полудяла, все съм недоспала и нямам време за нищо. Затова реших да спирам кърмата вече и да стана и аз нормална мама, хем да имам време и да пиша в темичката ви. С juli мисля, че сме се виждали в Шейново, тъй като и аз родих там на 16.05.  Grinning Мамчета, засега ви оставям, по-късно пак ще пиша! Много ще радвам и ние да се включим с малкия Виктор във вашето албумче! До по-късно...

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 12:33 от Luiza84

# 680
Добре дошли на luiza и малкия Виктор   bouquet
Чудни са ни бебчовците. И аз снощи успях да разгледам и да се разпиша в албумчето Simple Smile
Леле, колко моми... И все хубавици. Ще имат избор нашите прекрасни момковци Stuck Out Tongue

# 681
Здравейте майчета   bouquet,
първо да ви честитя новата година преди да е свършила Embarassed

браво на вас, направо сте изписали темата. Четох малко по диагонал за да наваксам, че нещо напоследък за нищо не ми стига това време. Гласувах за име сега набързо да се включа и по коментираните въпроси, че се чува как някой се събужда.

За глутена - давам овесена каша и по някоя коричка от време на време и се канихме да започваме с попарите, но от първи нещо му се разбута стомахчето на малкия и още не може да се оправи и сега сме малко на диета(само затягащи храни)
Плодове съм давала ябълка, круша, слива и банан, но от банана се изрина  и мисля като направи годинка да пробвам пак и да видим .
Зеленчуци яде картоф, морков, тиква, чушка, лук, , царевица и домат.В някое от месните пюрета имаше и грах, но не го водя въведен.
Вода лятото пиеше много, но сега едвам 30-40мл. Витамин Д не сме давали никого и като отидем на лекар все ни казват да го спираме и се учудват като разберат, че не е пил.
Сънят ни е доста неспокоен. Често премрънква или пропищява, но иначе си заспива сам и в неговото легло и през деня и нощем.
Ние по коледа бяхме 74см и 9.300кг . Буйки намерихме 19номер и сега сме с тях иначе имаме обувчици 21номер за напролет.
Седнал стои от малко след 6 навършени месеца.В  паяка е изтребител , а от няколко дена все мрънка някой да го държи и той де се друса, но не се изправя сам да седне(все чака пръстче). От два дена прави опити да става прав като се катери по мен, но когато е в креватчето само мрънка и не мърда на никъде. Когато е по корем застава на коленца и започва яко друскане, но не мърда и сантим напред, най-много да се избута назад. 
Айде стига съм писала,че настава бунт.Мисля успях да се включа по повечето въпроси.
А и без малко да забравя, добре дошли на новите мами  bouquet

# 682
Добър ден!

Ние след кошмарния ден имахме и кошмарна нощ, успешно си легнахме в 3:30, уж заспа към 01:30 и в 2 се събуди с такъв рев, че трябваше 30 мин да я успокояваме, даже я носихме в другата стая на люлката за да се успокои, направо въздуха не и стигаше от рев, направо се изплаших ooooh!. После проплакваше множество пъти без да се буди, което не и попречи да се събуди в 07:00, аз съм на 2 кафета от сутринта и дремнах 30 мин с нея Tired. Така, че гласувах за заглавието с кафето Crazy.

Luiza84 welcome!

desita_be, миналия месец беше 7,900 кг и 69 см, среден ръст и килограми отговарящи на месеца, сега още не съм я водила, педи миналия път каза да не я водя Януари заради вирусите, но имам някой въпроси и мисля да отскочим до нея.

tartaleta123, ние се държим по същия начин, бърбори нещо и в един момент започва да крещи и пищи. Не е само твоя нервак, Елена като се ядоса и и изпъква една вена под очите, изглежда като съименничката си от "Дневниците на вампира" hahaha.

juli2455, въвела съм тиква, картоф, морков, тиквичка, пащърнак, броколи и лук, сега ще въвеждам грах, после мисля зелен боб, карфиол, зелена и червена чушка и домат.

# 683
 ooooh! влизам набързо , че някой се захранват със салфетка  Shocked
Нещо полезно за мъжките мами-уролог коментира за или против забелването на пишлето
http://www.urology.bg/phimosis/

# 684
  • София
Привет и от мен!
От сутринта голямо чистене спретнах, но поне събота и неделя няма да се занимавам с тази досадна работа. Остана ми само да изгладя 3-те перални, които са се събрали, защото вече няма място в шкафа. Crazy

Въведените зеленчуци към момента са тиква, картоф, пащърнак, тиквичка, броколи, грах и морков. Тия дни трябва да въведа чушка, карфиол и домат. Следобед ще отида да видя какви пюрета се предлагат, че нещо напоследък не ми се занимава аз да ги правя. Като съм ги готвила аз, се ядосвам повече като ми откаже да яде. Crazy Mr. Green

На мерки и теглилки не сме ходили от ноември, което ме подсеща, че трябва да се обадя на педиатърката да запиша час. На 6 месеца беше 7 кг и 65 см, но доста е порастнала оттогава, ако се съди по омалелите дрехи.

# 685
  • София
Момичета, към кой трябваше да се обърна за достъп до албумчето със снимки?

# 686
От зеленчуците съм въвела картоф, чушка, морков, тиквичка, карфиол, тиква и лук. Смятам да въвеждам домати, цвекло и спанак, тъкмо имам пресен. 
Ние не сме изобщо в норми. На 7 м. бяхме 70 см. И към 6400. Но ние от начало сме си хилавички Simple Smile Най-много е качил 700 гр първия месец. После едва, едва по 500. Сега качва по около 300, в най-добрия случай. Ние утре ставаме на 8м. И сиг във вторник най-късно ще отидем да ни теглят, да видим Дядо Коледа доснесъл ли ни е някой грам в плюс Simple Smile

# 687
  • София
Привет на Луиза и бебе Виктор   bouquet
Албумчето направи Виктория Атанасова, но тя нещо се загуби напоследък. Предполагам, че е от тежка преялите по празниците и реанимира още  Mr. Green

Мони, мерси за статията.  Hug Все повече такива статии виждам и се отказахме да забелваме. Почиствам и толкова.

Мишка, много тежка нощ. Сигурно нещо я мъчи еленка. Дано се поуспокоите и тази вечер е по-добре. Ти даваше ли нещо дентокинд, дормикинд  и подобните. При нас имаше ефект.

Отивам да гледам новите снимки

# 688
Привет на Луиза и Виктор!

Последният пост на Моникат ме подсеща за нещо, на което все се каня да обърна внимание на мъжките мами и все е в момент, когато няма как да го напиша.

Може и да си го знаете, ама аз да кажа, да ми е чиста съвестта. Пък дано да нямате подобни проблеми.
При момченцата също се получават някакви сраствания или нещо подобно, ако въпросното забелване не се прави както трябва. Спомена ми го случайно една позната, на която момченцето има такова нещо. Признавам, че много не раазбрах какво е точно но детето ена 5 години и за втори път ще му правят нещо като операция

За Дентокинд не знам, но мен Дормикинд ме спаси от втория до петия месец. В чудо се бях видяла. Препоръчвам го, но да се пие поне 30 мин преди или след хранене, за да има някакво действие.

# 689
  • У дома
Мами да се изкажа и аз за Дормикинд, донесе ми го лятото майка ми от БГ, за спокоен сън. Давах на Лили до преди месец, имаше невероятен ефект, по-принцип се буди към 3 да си играе. С него обаче спеше плътно до сутринта, не помръдваше и беше супер спокойна. Една вечер преди да й дам погледнах съдържанието и Воала има валериан(някаква разновидност по-точно). Разрових се за тази разновидност на валериана, и главно в Германия намерих, че се използва като болко успокояващо и не се препоръчва за прием повече от две седмици за възрастни хора. В БГ обаче пропуснали да кажат, че не може да се ползва дълго. Изхвърлих го на секундата, нооо ако не може да спите Мишка дълго време, една - две вечери ако искаш й дай да се наспиш и ти.

Общи условия

Активация на акаунт