МАЙско бебе се вълнува, първа Kоледа празнува

• 28 867
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Мамчета, аз започнах да захранвам малкия на 03.11. ( на 5 месеца и половина) като се ръководя от схемата за захранване в сайта Бейбислинг-Бг.ком  Стигнала съм до месото, от 4 дена въвеждам пуешко месо. Зеленчуковите пюрета ги правя сама. Купих на промоция уредчето на Авент за готвене на пара и пасиране и всичко в него става много бързо и лесно, а и вкусно. Виктор много харесва пюретата на мама  Grinning Каши съм давала оризова и царевична. Близо до нас има Вис Виталис (до Мола на Стамболийски в София) и в него има огромно разнообразие от каши, пюрета, сухарите на Холе, които коментирате, също ги има. Плодови пюрета съм давала готови, на Хип и Гербер - ябълка, круша, банан, слива и техни комбинации. Давам и суров банан намачкан. Изчезвам, че малкият звяр ме вика... Crazy

# 691
tartaleta123 понеже е малко по моята специалност това ще ти дам един съвет. Когато бебето ти говори му отговаряй по същия начин. Ако то ти казва "бабаба", както моят син прави, погледни го и му кажи същото и със същата интонация. Реакцията е учудено запане. То си мисли, че си го разбрала (очевидно) и не започва да крещи, а те гледа.  Общо взето трябва малко да се вдетиниш, но да му покажеш, че и ти имаш желанието да се разбирате. Защото в момента според тях ние само дуднем някакви неща, а те си говорят разбираемо. Всеки гледа от своята си камбанария. Та опитай така и кажи каква е била реакцията.  newsm09
Иначе и на нас ни помага Дентокинд, а лекарката ни е казала, ако нещата са много зле да даваме Панадолче, но слава Богу не сме имали чак такива фрапантни неща. Иначе ние ползваме биба на МАМ и съм много доволна. Вярно 10 лв е, но си върви с кутийка за стерилизиране, а и има златен медал за качество и е изработена специално за правилно развитие, за да няма обратни захапки. Вие какви залъгалки ползвате? ММ е кръстил бибата MUTE hahahahah

# 692
  • София
Genni, аз също съм виждала, че има валериан, но си мисля, че като е хомеопатично, вероятно количеството е минимално. Пише и, че няма нежелани ефекти от предозиране, а на обикновения валериан е обозначено...но не знам де, може и да греша.

Деси, ние сме си като идиоти с мм. Детето каже нещо и двамата в хор повтаряме  Joy

# 693
Мм така отговаря на бебето...а като го питам защо й ръмжи , отговаря : тихо, сега си говорим  ooooh! Joy

А като й пусна клип, в който "говори" , завързва разговор със собственото си аз Joy

# 694
  • У дома
 hahaha Тарталета и ние сме така, ММ се базика че сме като пуйки, тя само да издаде звук и ние след нея  Joy
За Дормикина наистина незнам, само това бях видяла и много се стреснах да не я тровя нещо, та затова го спрях. По-принцип ние сме против разни лекарства за нас, пък камо ли за Лили. То хомеопатично, ама защо по другите държави няма такива лекарства.
Само в Бг лекарствената индустрия бълва хиляди лекарства. За пример тук след бремеността не можех да ходя до WC, нещо незнам дали и при другите е така, нооо аз се бях циментирала. ММ ходи в аптеката за лекарство и му казали има два вида, а той естествено по нашенски казал, че ще вземе и двете което подейства. Ами не пожелали да му ги продадът, казали че е опасно и не може да вземе и двете. В Бг ако има 10 вида всички ще ти продадат или ще ти кажат поне половината да вземеш  Laughing

# 695
  • София
Хахаха, ти ме разби с пазаруването по нашенски  Laughing

На дармикинда пише, че е произведено в германия. Обаче като търся по немските аптеки и го няма. Излезе ми само на едно място и то с опаковка, на която пише на български. Но го намирам в русия и армения...

# 696
Дентокинд имам, ама си го държа в шкафа Blush, все не се сещам да го дам 30 мин преди хранене.

Днес като цяло е по-добре положението, дано бъде по-добре и през нощта Praynig.

Ние също и повтаряме "думите" и тя си умира от кеф, абе какви ли не маймунджилъци не правим само и само мир да има, ММ се смее, че ще влизаме скоро в цирка, понеже цял ден се правим на клоуни hahaha.

Нали преди казвах, че си дърпа и чеше ушите, когато и се спи. Сега от зъбите ги чеше с палец и си е направила ранички в ушните миди и на двете уши, които разкървавя постоянно, аз и дърпам ръцете и само да ги пусна и пак са в ушите, днес палецът и беше кървав newsm78. Звънях на педи, каза да мажа раничките с крем за подсичане и да давам панадол при силна гризи криза.

# 697
Луиза, а този уред на пара сам ли се изключва или ти следиш времето, и ако правиш пюре с месо, месото варено ли го слагаш и само го пасираш?

аз много съм се замислила за някой уред, но си мислех за мултикукър   chef
някой може ли да сподели, ако има наблюдения?

има ли чисти грахови пюрета и на коя марка, аз не съм виждала и за това питам?

сега като разбрах, че имате албумче със снимки и аз съм любопитна да го разгледам и да кача една -две на Силвия

# 698
  • София
Чист грах - няма такова животно.
Ама защо ти е? То ще го заболи корема от толкова грах.

# 699
Здравей те Майчета направо се забравих ме   Hug !
Малко със закъснение но ЧНГ най-много от сърце ви желая много здраве на цялото ви семейство и всички близки!
Опитах се да по наваксам но вие сте изписа ли толкова много  Blush!
То не бяха празници, то не беше чудо а с това малко диваче вкъщи не двойно ами сто пъти по трудно е, а за мен празниците още не са приключили, скоро ММ има РД и годишнина от сватбата ни Flutter!
Имахме толкова много гости малката беше предавана от ръце на ръце вярно че така ме от меняха но сега като си тръгнаха отново иска така  ooooh!!
Вече и при нас феята на зъбките ни посети вече си имаме две долни зъбчета и чакаме всеки момент да пробият горните много е кисела и постоянно крещи но поне не вдига температура.
И при нас постоянно бърбори  мама, баба, леля и всякакви производни и ние с ММ и повтаряме но като вземе да крещи и цялата почервенява няма спиране Crazy !
Кой знае колко нови снимки има в албумчето  скоро и аз ще споделя какво джудженце имахме за Коледа hahaha !
То има много  да ви разказвам но вечерята не иска да се сготви сама Laughing така че скоро ще се включа пак  Heart Eyes!

# 700
ами, мислех да го добавям към пюрето, което правя от др зеленчуци, иначе купешки пюрета трябва да купувам и те да съдържат грах
искам да захраня с грах и за това се чудя как да го направя

# 701
Juli, свекърва ми има мултикукър. Доволна е. Аз не съм готвила в него, но съм си хапвала каквото е приготвила жената.

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 17:51 от m_g_g

# 702
  • София
ами, мислех да го добавям към пюрето, което правя от др зеленчуци, иначе купешки пюрета трябва да купувам и те да съдържат грах
искам да захраня с грах и за това се чудя как да го направя
Оф, извинявай. Аз понеже съм от мързеливите мами и нещо не ми стопли бушона  Mr. Green
Мисля, че съм виждала на бебивита нещо, което беше с малко зеленчуци и имаше грах.  Peace

# 703
Тръгнах да пиша коментар и лаптопа ми се изключи  #Cussing out и не иска да се включи, така че докато малката спи и моя мъж  wash hang да му ползвам лаптопа  Joy
Вече сме с нова биба, взех и на авент със слончета, бях виждала само такива шишета. Също видях, че са пуснали и биберони от 0-2 месеца. А тази новата много голяма, ама малката нямаше проблем веднага си е засмука. Grinning

Luiza84  welcome
и ние този месец имаме много поводи за празнуване, моят РД на ММ, ивановден, и мисля че 11 се целунахме за първи път с ММ и почнахме да излизаме заедно, ама това беше преди много време  Kissing Heart Аз бях млада, млада само в 10 клас а сега не мога да се сетя колко години навършвам  newsm78 Joy

Е няма такова нещо, в момента гледам ММ как пробива дупка т гъбата на мопа, за да го поправи, защото се скъса и забравих ме да купим нов.  Joy

За мултикукара, четох много неща, защото искаме да си купуваме на тефал , този който беше в Кауфланд ако го знаете той е само фритюрник май. Моята приятелка си го купи и каза, че картофите и били странни, защото сме свикнали с един вкус. И продължавам да съм 50/50 за този уред.  newsm78

Момичета защо всяка не разкаже как се е запознала с мъжът си, за да се посмее малко и да се опознаем повече  Wink

# 704
Ние с ММ се запознахне лятото на 2006 г. Аз идвах в Сф на предварителни кандидатстудентски изпити и спах при братовчедка ми в студентски. А нейната съквартирантка е сестра на ММ . Той и беше на гости и така. След това не сме се виждали нито чували до септември. Засичахме се няколко пъти в ТУ  и по студентски . Докато на 11 октомври на РД на братовчедка ми не ме приклещи в коридора с думите: Е сега няма къде да ми бягаш. Вече трябва да ми дадеш номера си Simple Smile Последваха няколко приятелски срещи и от 20 октомври 2006 та до сега все така влюбени.
И за да има нещо и за бебо, нашето момче от около седмица танцува. Първо беше само на песничката за патенцето яки. Сега само да чуе музика и започва. Танца се изразява във въртене на главичката и хаотично размятане на ръчички. Особено му е любима мелодията на новините по бтв Grinning

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 19:34 от m_g_g

Общи условия

Активация на акаунт