Меню за Нова година???

• 110 147
  • 462
  •   1
Отговори
# 405
  • Най-красивата страна
Моето меню

Салати-шопска,Снежанка,
Предястия-пълнени яйца-разбивам твърдо сварения жълтък с краве масло ,шприцовам и поръсвам с червен пипер.
Рулца от шунка. с руска салата
Основно
Свински пържоли
Пилешки пържоли
Сос от манатарки
Картофено пюре
Мезета-плато сирена,колбаси,маслини.Туршия,пълнени камбички
Ядки
Погача
Баница с късмети
Фъч-шоколадов-имам желание да го направя,защото всички го обичаме,но ако нямам време ще купя готова шоколадова торта.
Сладки-пурички с мармалад
Плодове

# 406
Следя темата с интерес и едно по-специфично питане - както знаете, тази година 31-ви е работен ден и аз за късмет съм до късно следобяда на работа. Та....дайте идеи за нещо хем вкусно, хем бързо за новогодишната трапеза или такова, което може предния ден да бъде направено като заготовка. Всички идеи ще ми бъдат много полезни, аз не съм от най-кадърните готвачи.

# 407
  • София
Само да вметна, че 31.12 винаги е бил работен ден. Grinning Просто миналата година беше в неделя.
Аз също съм на работа. Grinning Идеята ми, поне за сега е, само салата да си направим сами вкъщи, вероятно и мезета ще нарежем, но останалите неща ще си поръчаме от някой ресторант. Просто нямам сила и с това да се занимавам. Grinning

# 408
  • Далечният изток
Интересно дали ще има ресторанти, които ще работят по поръчки точно вечерта на Нова година... Според мен тези, които въобще ще работят, ще си готвят менютата за празнуващите и нищо странично.

# 409
Милитана, аз бих заложила на капама. Няма какво да й сбъркаш и безпроблемно може да се сглоби предния ден. Не е кой знае колко празнично, но пък е вкусно.

# 410
  • София
Има, да, не поръчваме за пръв път. Миналата година поръчахме от Хепи, просто поръчваме по-рано следобедът, а не в 20.00 ч.

# 411
  • Далечният изток
Аха, да, Хепи не е от заведенията, които имат новогодишни празненства.

# 412
Гледам че традиционно се включват в менюто Пилешки и свински пържоли. Търся изпитана рецепта за Пилешки/ свински пържоли на фурна

# 413
  • In transit
Гледам че традиционно се включват в менюто Пилешки и свински пържоли. Търся изпитана рецепта за Пилешки/ свински пържоли на фурна
Пилешки стават сухи на фурна, само на тиган, предварително мариновани с зехтин, сол, пипер и евентуално риган. Тази рецепта за свински пържоли с кост на фурна е изпитана във времето.
Ако предпочиташ вратни пържоли, нареждаш ги в тава, леко намазана с олио, сол, пипер, отгоре ги покриваш с много лук, нарязан на ленти и/или гъби печурки. Изсипваш чаша бяло вино, не трябва да се покриват, защото гъбите и те пускат течност и печеш за час и половина на 170-180С. Стават разкошни.

# 414
За щастие живеем цялото семейство в една кооперация.Та аз и свеки ще правим пълнена пуйка . Другите неща по поръчка на мъжа ми са
1.Боб с кисело зеле и свинско
2.Сърми със стафиди
3.Лучени сърми
4.Питка
5.Баница с домашно точени кори
6.Баклава с кексова плънка
7.Салата с червен боб,краставици,домати,царевица, червен лук и авокадо
8.Мезета
9.Салата с макарони
10.Еклери или еклерова торта
11.Топчета от сирене
Весело посрещане на Нова година 😊 от студена Испания ❤️

# 415
Аз за пилешки пържоли правя от бут, повече ми харесват. Накисвам ги в унисос и ги пека на грил тиган

# 416
  • Буркина Фасо
само това ли ти е менюто за НГ ?  Simple Smile

# 417
  • София
На нас ни предстои лудо и динамично посрещане на празника.
Сутринта ще си пътуваме от морето към къщи. После ще готвим.
Децата и племенниците ще редуват да са с нас и с приятели на площада. Ще идват етърва ми и сестра ми. На 1-ви на обяд ще продължим купона с българските сватове. Пак  на 1-ви, но вечерта традиционно ще дойдат кумовете ни и кумците ни. Изобщо ще е лудница.
Ще падне хапване, но пък сумарно ще сме толкова много хора, че надали ще остане. Simple Smile

Ето общо какво сме планирали (всеки ще сготви по нещо и ще донесе, няма да готвя само аз, а и ще го ядем на 3 сядания на маса):
содена питка
домашна погача
руска салата
сельодка под шубой
варени зеленчуци с цвекло, червени боровинки, майонеза и сметана
айсберг с чери домати семена
сладка туршия
лозови сарми
пълнени печурки
мешана скара
капама с пилешко, свинско, кървавица, кисело зеле и бейби моркови
пукани люти чушлета
различни сирена
домашни мезета
баница с извара
баклава
тригуни от маслено тесто
точена торта с крем
италианският зет ми е обещал да направи тирамису
ядки
домашно мерло

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 19:17 от Fever Ray

# 418
  • Бургас
Ей, това ми звучи интересно!
Как ги приготвяш?

Аз още се чудя, какво ще сложа на масата...
НИщо сложно и ненужно изобилие...

# 419
Свела съм до минимум новогодишното меню аз. Когато отрупам масата с мезета, разядки и салати, ми игнорират основното, а пък за десерт даже не се споменава.
Та, тази година съм обрала ястията до санитарния минимум.
Катък и някаква по-богата зелена салата. (Още не съм решила точно каква ще забъркам.)
Патица с портокалов сос и гарнитура от глазирани моркови и карт. пюре.
Броиш питка и плато със сухи мезета и сирена с подходящи към тях плодове. Ядките и тях изхвърлих от листата.
За десерт - Тирамису.
Това е.
Накрая по една "сиктир маджа" Simple Smile - кафе или чай, и по леглата.

Общи условия

Активация на акаунт