Меню за Нова година???

  • 110 337
  • 462
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: X
В немския Дъглас май няма да продават вече четки на Smashbox и са ги хвърлили в едни панери на цени между 6 и 10 евро. Grinning

Хич не се разбирам аз с течните червила и спрях да опитвам.

# 226
  • София
  • Мнения: 22 692
Много обърка темата Laughing

# 227
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 338
що бе ...
четки и червила са идеално меню за НГ  hahaha

# 228
  • София
  • Мнения: 22 692
Прав си, с нечии фон дьо тени можеш да се нахраниш за текущата и да замезиш до другата НГ Mr. Green

# 229
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 338
кво да се прави ... това е европейско меню  rotfImbo

# 230
  • Варна
  • Мнения: 14 679
Червило с шампанско е идеална вечеря за мъж-естет.Sunglasses
Новогодишното ни меню ще е леко,разнообразно, за различни вкусове.Вид топки-гурме,оформени като цветни украси за елха.Използва се основа от твърди сирена,яйца и майонеза,но се оформят цветове с различни подправки и пълнеж . Освен традиционните пита,баница,плодова торта,основното ще  е сръбска плескавица на скара.Гарнитурата е мой патент-печени картофи(на половинки),оформени като ладии,батати на жулиени.Салатите са разновидност на Капрезе,африканска с фъстъци и азиатска.Богато плато от меса,ядки и екзотични плодове.За руска салата използвам" Докторская шунка "от м-ни Берьозка".Има ги в по-големите градове. Аз,лично  настъргвам всички продукти,а с граха украсявам салатата. Идеална домашна майонеза,без яйца-100млл прясно мляко,200млл олио,сол на вкус,2скилидки счукан чесън и задължителната киселина1/2 изцеден лимон или 1с.л.ябълков оцет.Всички продукти се пасират с пасатор,с леко придърпване нагоре.Бон апети и приятно гурме и щастливо празнуване на всички!!!

Последна редакция: пт, 28 дек 2018, 22:25 от Viviana91

# 231
  • Мнения: X
Е като съм объркала темата що коментирате? Joy Няма да го трия пък!

# 232
  • София
  • Мнения: 22 692
Е, смях да става. Laughing
Аз лично отворих следващата страница с вълнение и докато асимилирам, ми стана забавно : )

# 233
  • Мнения: X
Аз като видях броя на коментарите след мен, доста се зачудих, че съм писала в тази тема, а то какво било. Нищо де, може да ви трябват четки и червила. Joy

# 234
  • Мнения: 19 489
Момичета, звучат чудно менютата. Ние в последните години само салати и мезета плюс неща за десерт. И винаги едни и същи неща. И така ще е и сега. Винаги остава много храна. Иска ми си нещо по-завъртяно,но не съм аз домакинята и ве мога да се меся.
От мен-десерта. И може би ще направя нещо друго. Сега се чудя какво. Ще черпя идеи.

# 235
  • Мнения: X
Най-лесното брауни-кондензирано мляко+разтопен шоколад=след това в хладилника.Кой иска може да му сложи и фъстъчено масло Simple Smile

# 236
  • Мнения: 19 489
Най-лесното брауни-кондензирано мляко+разтопен шоколад=след това в хладилника.Кой иска може да му сложи и фъстъчено масло Simple Smile
Вече поднасях подобно миналата година. Чудно стана.

# 237
  • София
  • Мнения: 22 692
Аз пък хич не съм по десертите. Може би защото там се спазват грамажи и съотношения, а аз обичам да импровизирам и рядко спазвам грамажи.
Не са ми балансирани ястията и със сладкарски неща това би било пълен провал. А и не обичам сладко много много. Не готвя добре неща, които не обичам.

Един камембер съм намислила (не един, де, хихи), но се чудя "плънката" с какво да е. Не съм правила със сладко досега. Все с риган, мащерка, чесън, маслини (не обичам розмарин) и се чудя дали да го правя с ядки и боровинки. Как мислите

# 238
  • Мнения: 4 859
'Влюбена' съм  в камембера или брито Heart Eyes
Обаче го правя по често в бутер тесто (може и кори за баница).За сладкия вариант-желета,мармалади,конфитюри по избор или каквито имам,ситно нарязани сушени продове и ядки пак по избор.Ако сладкото е по-кисело,след печене ,заливам и с малко мед .
За солен вариант пак в бутер тесто любимо ми е с карамелизиран лук и гъби,и някакъв колбас може да се сложи.

По отношение на торти и десерти и на мен не ми е силата.
За коледа правех торта Рафаело по тази рецепта,но с готови блатове и в крема настъргвам един бял шоколад,а между блатовете ягоди ако има и банан
http://passionscooking.blogspot.com/2010/12/blog-post_6542.html?m=1

Препоръчвам и тази бисквитена торта с маскарпоне и боровинки-особено сервирани на топки с лъжица за сладолед е много ефектна,също и вкусна
http://pep-4o.blogspot.com/2015/10/blog-post_16.html?m=1

# 239
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 8 647
Никаква креативност не проявявам по Нова година, задължителни са руската и млечната (снежанка) салати, приготвени от мен, с домашна майонеза. Свински врат, опечен на жарта в камината, пържени картофи, баница с късмети, сухи мезета, ядки, и евентуално торта. Тази година ще е тирамису. Може и някоя прясна салата. Дежурните гости са само мъже, каквото и да им приготвя, ще го изядат, завъртяните ястия няма да ги оценят  Grinning Много им е важно качеството на ракията и виното, шампанското не го уважават.

Общи условия

Активация на акаунт