Меню за Нова година???

• 110 219
  • 462
  •   1
Отговори
# 315
  • В градината...
Аз съм правила за Нова година фурми със синьо сирене - маха се костилката, слага се парче сирене вътре, завива се с бекон, забожда се с клечка и се запича.

# 316
  • в кукувиче гнездо
най-накрая го избистрих менюто за Нова година. Малко е соц, ама аз така обичам Simple Smile
Салата - домати шмеркезе, печени чушки с чесън
Ордьовър - сельодка под шуба, пълнени яйца с риба тон
Мезета - няколко вида сирена, домашен суджук, пастърма, сухи плодове и грозде
Основно - глазиран свински джолан с тъмна бира и соев сос, гарнитура - печени картофи с розмарин и чесън.
Десерт - торта медовик със сини сливи и орехи. баница с късмети.

# 317
Толкоз много манджи ни щъ.
Таз година ще сме така:
Мезета разни месни и сиренарски, руска салата
Питка със сирене и масло
Мариновани ребра на BBQ
салатата ще е царска туршия
а за десерт печен шоколадов чийзкейк с късмети Simple Smile

# 318
Засега в менюто ще бъдат:

пастети за мазане/пушена сьомга + франзела
руска салата
мезета
топло предястие с патладжан и сирене /рецепта от Черешката на тортата/
за основно се чудя все още,нещо по-леко ми се иска да е- може би сьомга/пиле по киевски, но може и пържоли да са...
шоколадово руло
ядки
плодове

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 23:21 от Лурдес

# 319
  • Сф
Добре че попаднах на темата, че одъртях и не ми идват идеи , а и ще гледам да се спестя откъм готвене, че цяла година това правя, понеже съм вкъщи нон стоп.
Салатки ще взема от Берьозка, и без това всеки обича различна.
Ще изпека някакво месо с горски гъби(имам си лично брани);
За десерт ще взема торта, не съм решила още откъде и каква.
Баница с късмети правим на НГ ние.
Мезета не ни трябват, не пием. Само шампанско ще вземем за адет и късмет!
Това със крушите и сирената е супер, но мм , че и аз сме на диета и трябва да се съобразявам Sad за 1ви път с менюто.
Като ви гледам какви трапези ще спретвате, супер!Да пуснете снимки после Simple Smile

# 320
  • София
За необичащите синьо сирене, това с фурмите става и с меки сирена - Бри, Камамбер. Същото става и с чесън (рецептата на Лорейн Паскал).
Фурми също или сушени смокини са идеални с прошуто.
Идеално мезе за вино.
Добра идея ми дадохте за мезе на 1-ви януари, когато вече трябва нещо по-лекичко, но празникът продължава.

# 321
  • Сф
Шкембе чорба правих аз за 1 ви едно време Simple Smile
Сега не трябва мазно, твърдо, пържено, абе , люто, чесън, ядки..някой веган да се включи моля! Simple Smile))) за моето меню

# 322
  • Sofia
Круши (и не само, а и други плодове, като смокини например - ох....) със синьо сирене или друго (например меко козе, абе такова с повече вкус...) съм готвила с паста както и с орехи.
Или за НГ като брускети - на филийка резени круша и сирене както и орехчета там някъде и леко запечни под грила - лелеее...  Все е вкусно! Simple Smile
При мен обаче са в салата този път крушите. Simple Smile

А! Ако на някой му липсва муза за салата - има салатена тема. Simple Smile

# 323
Минавам да ви предложа една много атрактивна салата, с която обрахме овациите по празниците.

Салатата съдържа :
-един пакет смесени зелении от Лидл - листа от спанак, рукола и т.н.
-шепа сурови или печени ядки по избор плюс стафиди
-запечено на тиган сирене  халуми / нашенският пресен кашкавал гьобек е абсолютно същия, открихме наскоро/
-няколко скариди /сварени или запечени на тиган по предпочитание/
-2 препечени филии, намазани със зехтин и поръсени с босилек /нарязани на кубчета/
-поръсена е с пармезан

# 324
Като казахте "круши" да ви дам идея за едно страхотно предястие, което ще правя за Нова година. Много лесно и вкусно:
Круши, запечени със синьо сирене-перфектни за сезона, с чаша червено вино
Крушите се обелват, разрязват се на половинки , почистват се от семките и се нареждат в тавичка с разтопено масло. Задушават се до омекване на слаб огън.
След това, върху тях се подреждат парчета синьо сирене и се запичат.

Идеята е чудесна,но не разбрах във фурната ли се задушават или на котлона.Благодаря.

# 325
  • София
Като казахте "круши" да ви дам идея за едно страхотно предястие, което ще правя за Нова година. Много лесно и вкусно:
Круши, запечени със синьо сирене-перфектни за сезона, с чаша червено вино
Крушите се обелват, разрязват се на половинки , почистват се от семките и се нареждат в тавичка с разтопено масло. Задушават се до омекване на слаб огън.
След това, върху тях се подреждат парчета синьо сирене и се запичат.

Идеята е чудесна,но не разбрах във фурната ли се задушават или на котлона.Благодаря.

Във фурна на около 150 градуса

# 326
Ще сме сами вкъщи и не мисля да прекаляваме с храната.
За основно мисля да направя пилешки руладини - с топено сирене, печен пипер, кисела краставичка и всякакви такива. Може и едни свински пържоли, за всеки случай Grinning
Салати - микс зелении + чери домати, авокадо, моцарелки и микс ядки; обещала съм на мъжа ми въздушна салата;
Ще омеся една питка, ще има мезенца, ядки, баница, естествено Simple Smile
За десерт ще спретна някоя непретенциозна тортичка Simple Smile

# 327
Нашето меню ще бъде зелеви сърмички, пържола и кюфте, руска и млечна салата и питка с късмет.

# 328
  • Далечният изток
Чудесни менюта!
И ние ще сме двамата с мъжа ми. Менюто: салата - зелената италианска от Лидл, с добавки авокадо и репички; основно - скалопини с гарнитура гъби с ориз; баница с късмети; ядки; домашен суджук и някакви сирена, без които и без това не сядам на масата; за десерт някаква купешка торта и шоколад.
Весело посрещане на Новата година на всички!

# 329
Прегръщам ви виртуално момичета, дадохте ми безценни идеи! Крушите със синьо сирене ще се пробват задължително, джоланът с бира и той ми хареса, обаче мъжът ми си настоява за капама. Каквото и да сложим на масата, важното е да сме здрави и с настроение!

Общи условия

Активация на акаунт